Jaloersmakend: natuurlijke materialen in je interieur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Jaloersmakend: natuurlijke materialen in je interieur

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door dom arquitectura
Loading admin actions …

We zien het steeds meer, het is de trend van nu en we kunnen er geen genoeg van krijgen: natuurlijke materialen in je interieur. Het grote voordeel van de natuurlijke of industriële trend is dat ze zich gemakkelijk laten combineren met andere interieur stijlen. Je hoeft dus echt niet in een oude fabriek te wonen om deze stijl toe te kunnen passen in je inrichting! Bij trends als deze draait het namelijk allemaal om het juiste gebruik van verschillende, kenmerkende materialen. Bij een industriële inrichting draait het namelijk om rauwheid, en onafgewerkte elementen met mooie vintage of moderne details. Dit valt veelal samen met de natuurlijke trend waarbij kleuren, vormen en materialen uit de natuur centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan hout en (natuur)steen. Klinkt prachtig, toch? 

Maar waar begin je? Om je een beetje op weg te helpen delen we in dit Ideabook een flinke dosis inspiratie met bijbehorende tips om de natuurlijke en industriële trend in jouw huis tot uiting te laten komen. Kijk je mee?

De natuurlijke schoonheid van hout

We beginnen dit Ideabook met één van de meest warme materialen die je aan je interieur kunt toevoegen, namelijk: hout. Een industriële, rauwe en natuurlijke inrichting kenmerkt zich door het gebruik van onafgewerkte elementen bestaande uit steen, metaal en beton. Je kunt je vast inbeelden dat dit kan resulteren in een ietwat kille, koude look in je woning. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Het is dan ook belangrijk om elementen toe te voegen die hiermee in contrast staan. Dit kan je doen met de juiste, warme accessoires, maar denk ook eens aan hout! Probeer eens te werken met verschillende, onbewerkte houtsoorten om een warme sfeer in je woning te creëren.

Te denken valt bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer, houten werkbladen, meubels of wellicht de originele balken in je huis. Kijk goed naar wat bij jou de mogelijkheden zijn.  

Laat de originele betonnen structuur voor wat het is

Loft in oude textielfabriek:  Woonkamer door Archivice Architektenburo
Archivice Architektenburo

Loft in oude textielfabriek

Archivice Architektenburo

Bij beton hadden we voorheen een kil en grauw gevoel. Alsof het huis nog niet helemaal af was. Tegenwoordig, met de huidige trend, vinden we het juist gaaf, zolang het op de juiste manier gecombineerd is. Beton kan je namelijk op verschillende manieren in huis halen. Denk aan de originele betonnen structuur die gebruikt is voor de bouw van je woning. Laat deze voor wat het is, indien mogelijk. Bovenstaande foto laat zien wat hiermee precies bereikt kan worden. 

Is dit in jouw huis geen optie? Denk dan eens aan de mogelijkheden van betonverf op de muren, beton in de keuken of betonnen meubels en accessoires. We hebben onlangs een inspirerend Ideabook gepubliceerd waarin je kunt zien op welke manieren je beton in je inrichting kunt toe passen. Je vindt hem hier

Metalen frames mogen gezien worden!

Een andere materiaalsoort die we vaak terug zien komen bij een natuurlijk of industrieel interieur is metaal. Met metaal kun je je inrichting zo stoer maken als je zelf wilt. Een subtiele aanpak is bijvoorbeeld met metalen accenten in je accessoires of meubels. Wil je het groots aanpakken? Denk dan aan grote metalen fabriekslampen aan het plafond! Een alternatieve optie is het onafgewerkte plafond, waarbij de metalen constructie, balken en pijpen zichtbaar blijven. Hierover lees je hieronder meer. Wanneer je hiervoor kiest zorg je dat je van je plafond een echte eyecatcher maakt! Je maakt het geheel dan af met een set mooie lampen die zorgen voor warme, sfeervolle verlichting. 

Verf je bakstenen muur niet!

Typerend bij het gebruik van originele en natuurlijke materialen zijn de stenen muren. Op bovenstaande foto zien we de bekende muur vervaardigd uit bakstenen. Nu kunnen we ons voorstellen dat je niet in alle woningen zomaar een bakstenen muur metselt, maar wist je dat er genoeg alternatieve mogelijkheden zijn? Zo kun je kiezen voor een behang met baksteen structuur en print of levensechte bakstenen tegels. Deze metsel je net als gewone tegels op je wand, alleen zorgt deze variant ervoor alsof deze muur er altijd al heeft gestaan. 

Wanneer je er voor kiest om deze muur te verven, neem je de authentieke uitstraling meteen weg. Houd er ook rekening mee dat deze actie niet meer zo snel ongedaan kan worden gemaakt. We raden je dus ook aan, mocht je in het bezit zijn van zo'n bakstenen muur, deze lekker in zijn waarde te laten! Hier zul je gegarandeerd het meeste plezier van hebben. 

Leidingen en buizen mogen ook gezien worden

Waar we bij andere stijlen voor het interieur graag zien dat leidingen en buizen weggewerkt worden in de muur, laten we ze bij deze trend juist graag zien. Afhankelijk van je huidige of toekomstige woning bepaal je zelf welke leidingen zichtbaar gaan zijn. De badkamer en/of keuken zijn goede voorbeelden waarbij dit prima haalbaar is. Ben je niet helemaal tevreden over de huidige staat van de zichtbare buizen en leidingen? Dan zijn er verschillende opties om dat op te lossen. Zo kun je kiezen voor een goede schuurbeurt en/of een laagje verf, maar je kunt ze ook (deels) vervangen naar een kleur en materiaal naar keuze. Te denken valt bijvoorbeeld aan rosé kleur, zilver of opvallend zwart. Het inschakelen van hulp van een professional is niet gek. Deze vind je heel gemakkelijk, hier bij homify. 

Pronk met natuurlijke stenen muren

We sluiten dit Ideabook af met de laatste tip: pronk met natuurlijke stenen muren. Niet iedereen is gezegend met een dergelijke, enorm sfeervolle muur. Ben je dit wel? Zorg dan absoluut dat je deze optimaal tot zijn recht laat komen door hem in het zicht te laten! Je woonruimte heeft niet veel meer nodig, stijl hem af met warme accessoires en meubels van leer, metaal of bijvoorbeeld nepbont. Ook gebreide accessoires doen het erg goed in de winter. Wat vind jij van stenen muren in je woning? 

Tot zover dan ook dit Ideabook, we hopen je voldoende te hebben geïnspireerd. Zou je graag meer willen zien? homfiy biedt enorm veel inspiratie, voorbeelden, tips en foto's. Aangezien de industriële inrichting op dit moment een grote trend is, zie je deze ook bij ons veel terug. Meer foto's van industriële inrichtingen vind je hier

Passen deze natuurlijke materialen bij jouw smaak en wensen? Laat het ons weten in de comments hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!