7 moderne minikeukens die je echt even moet zien! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 moderne minikeukens die je echt even moet zien!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Scandinavische keukens van Ekaterina Donde Design Scandinavisch
Loading admin actions …

Wanneer we niet over de vierkante meters in ons huis beschikken die we eigenlijk zouden willen, dan is verbeelding, creativiteit en een goed ontwerp van groot belang. Het komt dan aan op een intelligente indeling van de ruimte om zo optimaal te profiteren van alle beschikbare ruimte. Daarbij zijn allerlei zaken van belang, denk aan een goed kleurgebruik en de juiste elementen en opbergruimte. En wanneer het over de keuken gaat dan worden deze kwesties als zodanig nog belangrijker. Om je te laten zien dat je ook bij weinig ruimte toch veel kunt doen, hebben we dit Ideabook voor je samengesteld. En ja, je kunt die prachtige design-look moderne keuken ook plaatsen in een kleinere ruimte. Je kunt zelfs op een paar vierkante meter een keuken met keukeneiland plaatsen. Kijk mee om je te laten overtuigen!

1. De indeling bespaart ruimte

Little Cream Kitchen Klassieke keukens van Hallwood Furniture Klassiek
Hallwood Furniture

Little Cream Kitchen

Hallwood Furniture

De juiste indeling van je keukenkastjes en hoe de beperkte ruimte is georganiseerd, vormen de sleutel tot het juiste keukenontwerp en de optimale functionaliteit ervan. Alle keukenontwerpers weten dat wanneer de ruimte zeer klein is, het veel voordelen kan hebben om een mini-open keuken in te richten. Op die manier oogt de ruimte minder krap en hebben we een grotere mobiliteit wanneer we bezig zijn in de keuken.

​2. De zuivere schoonheid van wit

Kitchen Moderne keukens van homify Modern
homify

Kitchen

homify

In de vorige keuken werd al duidelijk hoe belangrijk kleur kan zijn om de ruimte optisch te vergroten en een andere kleur die daarbij nooit faalt is helder wit als basiskleur. Om de eentonigheid te doorbreken en de helderheid te benadrukken is het een aanrader om een klein accent aan te brengen met een contrasterende kleur of door middel van veelkleurige prints op accessoires die een persoonlijk tintje aan je keukenontwerp geven.

3. In zwart-wit

En wanneer we het over kleur hebben, mogen we natuurlijk niet die andere kleurencombinatie vergeten die het in elke ruimte goed doet, namelijk zwart-wit. Wanneer de ruimte klein is dan is het wel handig om meer wit aan te brengen dan zwart. Het kleurgebruik in dit specifieke project met zwart-wit en fel gele en grijze accenten geeft deze ruimte een zeer stedelijk, modern, open en uitnodigend aspect.

​4. In rood: voor degenen met lef

Industriële keukens van Decoroom Industrieel

Een kleine keuken betekent niet dat je hoeft af te zien van trendy designs of gewaagde kleuren en je eigen smaak of stijl keuken niet kunt neerzetten. Wanneer je de voorkeur geeft aan een bepaalde kleur of een bepaalde stijl dan kun je deze ook in je kleine keuken succesvol neerzetten wanneer het ontwerp en de kleurencombinatie maar in harmonie zijn met de rest van de inrichting in huis. Hou je juist van een moderne keuken met veel hout? Dan bevelen we ook 14 sensationele moderne keukens met veel hout aan.

5. Eenvoudig en elegant

Ook in een kleine ruimte kun je een keuken van de nieuwste generatie plaatsen en als bewijs hebben we een aantal keukens geselecteerd met de nieuwste technologieën en volgens de laatste trends zoals deze die we hier in het voorbeeld zien. Hier zien we hoe een licht kleurenpalet in beige- en taupe tinten in combinatie met een simpele belijning de ruimte optisch kunnen vergroten. Kies dus bij voorkeur voor een eenvoudig ontwerp dat rust brengt in de ruimte en gebruik uiteraard alle hoogte van vloer tot plafond. 

​6. compact ontwerp

Moderne keukens van Dome Modern

Wanneer de keuken niet alleen maar klein is, maar ook nog smal dan is er geen twijfel over de beste opstelling van de keuken: compact en aan één kant geplaatst. In dit geval kun je een zeer mooi resultaat creëren door gebruik van metallic grijs, witte keukenkastjes en een grijsgroene touch die alles tot in perfectie harmoniseert, in balans brengt en bovendien een zachte en natuurlijke uitstraling toevoegt. 

​7. Natuurlijk licht en details

Zoals eerder vermeld helpt maximale helderheid in je keuken om deze groter te laten lijken en bovendien voel je je er prettiger en word je keuken ook veel mooier. Dus als je een raam hebt in de keuken zoals in dit voorbeeld, zorg er dan voor dat je alles uit dit raam haalt door er geen of minimale gordijnen te plaatsen en de vensterbank leeg te houden. Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan alle details, zowel de decoratieve elementen als de keuken-accessoires. Vanwege de beperkte ruimte zullen deze weinige details een grote invloed hebben op de totale sfeer zoals we zien in dit voorbeeld.

Fel rood met keukeneiland op 2 vierkante meter.. gewaagd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!