Zes inspirerende ideeën voor het inrichten van een gele woonkamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zes inspirerende ideeën voor het inrichten van een gele woonkamer

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van Larforma Eclectisch
Loading admin actions …

Het doet ons denken aan de zon, of aan kleurige bloemen die we associëren  met het voorjaar. De kleur geel! Geel is een interessante kleur omdat deze zowel opvallend en extravagant kan zijn als ingetogen en subtiel, net naar gelang het type en de tint van de kleur. In dit artikel richten we ons speciaal op geel meubilair dat toegepast kan worden in de woonkamer. Van gele plafonds tot gele opbergboxen. Met deze tips tovert u uw woonkamer om tot een vrolijke en gezellige ruimte. 

Het plafond

van Larforma Eclectisch

Op de Rue Vernet, vlakbij de Champs-Élysées, vinden we Hotel Vernet. In deze ietwat chique en eclectische ruimte wordt onze aandacht getrokken door verschillende elementen. De grote marmeren tegels, de schouw en het lijstwerk bijvoorbeeld, die de ruimte veel allure geven. Anderzijds wordt de ruimte gekenmerkt door een aantal uit het oog springende keuzes. De stoelen bijvoorbeeld, die er retrofuturistisch uit zien , of de kunstwerken aan de muur. Maar misschien is het gele plafond wel de ware blikvanger. Het plafond, met zijn speelse, grafische motieven, versterkt en weerspiegelt de verschillende goudkleurige elementen in de ruimte. 

Geel fluweel

Deze woonkamer en eethoek is onderdeel van een gerenoveerde woning, ontworpen door de interieurarchitecten van Home Staging Factory. Het is moeilijk om voor te stellen hoe deze ruimte er vroeger heeft uitgezien. Voor veel mensen is geel een lastige kleur, geel wordt als opvallend en extravagant beschouwd. We kunnen op deze foto goed zien dat de gele bank in deze woonkamer absoluut geen dissonant is. Deze gele bank vult de ruimte op zijn eigen bijzondere manier en geeft de kamer de nodige kleur.

Mosterdgeel

Geel komt natuurlijk in veel verschillende tinten en variaties voor. Op de foto zien we een ruimte ingericht door de Portugees Tiago Patricio Rodrigues. Zijn werken staan vaak bol van kleuren en persoonlijkheid, en gebruikt daar vaak een combinatie van antieke, vintage en moderne meubels voor. De stoel die we hier zien heeft een iets minder opvallende kleur geel dan we hiervoor zagen.

Ruimteverdeling

Men kan er natuurlijk ook voor kiezen om een gehele wand geel te verven, zoals hier is gedaan. Als u goed kijkt ziet u dat de wand de ruimte niet helemaal afsluit. De wand vormt een scheiding tussen de kantoorruimte die erachter is gesitueerd en de woonkamer die we op de voorgrond zien. 

Handig

De ontwerpers van Estado d’Alma kwamen met deze luchtige en originele kast. Het klassieke onderstel, uitgevoerd met zwarte pootjes en twee witte laden wordt gecompleteerd door twee losse opbergboxen. Eén met een houtstructuur, de ander in opvallend geel. We zien hier goed hoe geel niet hoeft te vloeken met andere kleuren of materialen, en hoe het de betreffende kast een vrolijke draai geeft. 

Lamp

van homify Eclectisch

Als een gele muur of een gele sofa te ver gaat dan kunt u altijd nog kiezen voor een meer subtiele ingreep. U kunt uw interieur bijvoorbeeld completeren met een aantal gele kussens. U kunt daarnaast ook denken aan een lamp als deze, die we hier op de foto zien. Het wit en geel van de lamp steekt fraai tegen elkaar af. Mooi voor in de woon- of hobbykamer. Als u nog niet genoeg heeft gehad van al deze fraaie meubelstukken, neemt u dan ook eens ons artikel over acht tinten geel door. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!