Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Maak van een ongebruikte kamer een inloopkast

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Je kunt je kleding natuurlijk gewoon in kasten in je slaapkamer leggen, maar de droom van iedere vrouw is natuurlijk een walk-in closet à la Sex and the city's Carrie Bradshaw, liefst inclusief inhoud. Je hoeft niet een gigantische slaapkamer te hebben om zo'n inloopkast te maken. Een rommelkamertje of de zolder kun je prima ombouwen tot kledingkast! Bijkomend voordeel: extra ruimte in je slaapkamer voor een boekenkast, een bureautje of wat je nog maar kwijt wilde!

Dus heb je nog een kamer over in je huis? Perfect. Zet je beste puppy-ogen op en kijk je partner diep in de ogen! Vervolgens leg je hem een compleet uitgewerkt plan voor met alles erop en eraan (inclusief ruimte voor zijn overhemden natuurlijk). Heb je nog niet helemaal helder voor ogen wat je allemaal nodig hebt? Doe hier inspiratie op en dan: aan de slag!

Benader je een interieurontwerper?

 Kleedkamer door HollandGreen
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Heb je geen zin om zelf na te denken over alle elementen die je inloopkast moet bevatten? Schakel dan een interieurontwerper in. Die denkt na over alle benodigde kastruimte en stelt de juiste vragen om zo precies de juiste kast voor je te ontwerpen. Zo heb je snel de kast die helemaal geschikt is voor al jouw schoenen, tassen en kleding.

Schakel je een meubelmaker in?

Koop vervolgens de juiste elementen of huur een meubelmaker in die de kast precies op maat maakt voor je huis. Dit is vooral heel fijn als je geen handige, rechte wand hebt, maar bijvoorbeeld schuine wanden en rare hoekjes, waar geen standaard kast in past. Een meubelmaker past de kast helemaal aan op jouw wensen: het materiaal, de kleur, de uitstraling et cetera. Vind je expert op de pagina met kastenmakers.

Een andere optie is een kant-en-klaar kastensysteem. Vaak bestaat zo'n systeem uit losse elementen en kun je helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Je kunt kiezen welke onderdelen je nodig hebt (legkasten, planken, hanggedeelte) en daarnaast zijn vaak ook de greepjes en alle details aanpasbaar. Maar, zoals al gezegd, als je kamer een lastige vorm heeft is dit vaak geen optie. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met hout en verstekzagen. Of je kijkt natuurlijk je partner of die bevriende klusser even lief aan.

Indeling van je walk-in closet

Voordat je kasten gaat kopen of laat maken moet je goed nadenken over de indeling. Heb je vooral veel schoenen? Creëer dan een speciale kast met ruimte voor je high heels. Draag jij het liefst elke dag jurkjes? Denk dan aan hangruimte: laag voor bloesjes, hoog voor jurkjes. Veel hoedjes? Kies dan voor veel planken. Denk ook aan kledingstukken en accessoires die een ander soort opbergruimte nodig hebben: sjaals (op een haakje), stropdassen (speciale hanger), ondergoed (laden), et cetera.

Extra rekening houden met je partner? Als je genoeg ruimte hebt (twee lange wanden) kun je ook gaan voor de 'his and hers'-kast van Carrie en Big! Zo heb jij genoeg ruimte voor je tassen en schoenen en kan hij al zijn overhemden netjes kwijt, zonder dat je elkaar in de weg zit. Je zou zelfs na kunnen denken over twee kanten met verschillende styling, zoals een donkere en een lichte kant.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk en vaak onderschat element van de kamer. In je inloopkast is verlichting extra belangrijk: je wilt stoffen én kleuren goed kunnen zien: je kiest hier je kleren, doet je haar en maakt je op. Daarnaast creëer je met verlichting een bepaalde sfeer. Je wilt aan de ene kant helder licht, maar hard licht is niet fijn als je naar jezelf kijkt. Denk even terug aan die ene winkel waar je álles kunt zien en waar je niet heel vrolijk naar buiten kwam. Kies dus voor helder licht, waarin kleuren er natuurlijk uitzien, maar waarin je zelf ook nog een beetje goed uitkomt.

Als je kamer grote ramen heeft: benut de natuurlijke lichtinval. Niets overtreft daglicht. Om inkijk te voorkomen kun je een vitrage ophangen of plakplastic op het raam plakken. Kies in ieder geval voor raambekleding die licht doorlaat. Zet je spiegel het liefst niet recht tegenover het raam. Anders heb je steeds last van tegenlicht als je in de spiegel kijkt. Plaats sowieso een lamp of een spot boven je spiegel.

(Mode)accessoires

Je kunt je inloopkast heel strak houden, maar een beetje decoratie is geen gek idee. Je kunt je tassencollectie tentoonstellen en die zo als een soort woonaccessoires gebruiken. Want wat is er in een inloopkast nou mooier dan de kleding en accessoires? Plaats een lage kast of wat kleine bijzettafeltjes waarop je bakjes zet waar je je sieraden in kunt doen. Leg gekleurde sjaaltjes in mooie schaaltjes. Of – lekker over the top – zet je mooiste paar schoenen op een draaiplateau. Door niet alles achter deuren te verstoppen geef je je inloopkast sfeer. Zorg wel dat niet overal troepjes komen te liggen, anders wordt het al snel een bende in je walk-in closet.

Heb je trouwens slechts een kleine kamer over, met wat minder ruimte voor tafeltjes, kastjes en decoratie? Bekijk hier tips voor een inloopkast in een kleine ruimte.

De passpiegel

Wat je zeker nodig hebt in je inloopkast is een grote spiegel, waarin je jezelf van top tot teen kunt zien, zodat je altijd kunt checken hoe je eruit ziet. Kies voor een hoge spiegel, liefst tot het plafond. Als je kamer groot genoeg is kun je ook een wat bredere spiegel nemen. Zo kun je jezelf goed zien en spiegels laten je kamer groter lijken, doordat de kamer door lijkt te lopen in het spiegelbeeld. Denk goed na over de verlichting bij de spiegel, zodat je 's avonds niet alleen van achteren verlicht wordt, maar ook van voren. Plaats je spiegel zo dat je genoeg afstand kunt nemen en je niet tegen een kast aan hoeft te staan om spiegelbeeld helemaal te kunnen zien. Als je echt veel ruimte hebt kun je nog een extra spiegel schuin tegenover je grote spiegel plaatsen, eventueel aan een beweegbare stang, zodat je ook je achterkant in de spiegel kunt bekijken.

Hoe ziet jouw perfecte inloopkast eruit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!