Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Hoe maak ik mijn huis klaar voor Airbnb?

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Steeds meer mensen verhuren hun huis via Airbnb. Onze samenleving raakt steeds meer gebaseerd op elkaar helpen: het delen van eten, onderdak en zorg. Zo begon het allemaal. Twee ontwerpers deelden hun huis met drie reizigers die een plek om te overnachten zochten en zo ontstond het idee voor Airbnb. Maar voor wat hoort wat: we verhuren dus graag ons huis of kamer voor een redelijke prijs.

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuren zet je eerst je aanbod op de site. Zorg voor aantrekkelijke foto's van een netjes huis. Dan kunnen gasten een aanvraag doen of reserveren en kan het echte avontuur beginnen. Je spreekt met je gasten een tijd (en eventueel plaats, als het niet bij het huis kan) af voor de sleuteloverdracht en hun vakantie begint.

Met deze tips maak je je huis helemaal gereed voor je Airbnb-logés.

Ruim op en maak schoon

 Woonkamer door homify
homify

Handige pantry met vaatwasser in de woonkamer op de eerste verdieping

homify

Maak voordat je gasten arriveren het huis goed schoon. Niemand wil in een stoffig huis verblijven en dit levert zeker minpunten op. Maak de keuken goed schoon, denk ook aan de nare hoekjes van het fornuis, de binnenkant van de magnetron, de kraan van de gootsteen. Poets het toilet en de badkamer, zorg dat er geen tandpastaspetters op de spiegel zitten en leeg de afvalemmers.

Ruim je huis netjes op en leg spullen op een logische plek, zodat je gasten alles eenvoudig kunnen vinden. Leg bijvoorbeeld de kurkentrekker in een la in de keuken en niet in het kastje naast de tv, waar hij normaal gesproken ligt, omdat jij nu een keer alleen maar wijn drinkt als je tv kijkt. Zo voorkom je ook de nodige telefoontjes met vragen als 'waar vind ik de lucifers?' Denk ten slotte ook aan een lekkere geur en warmte. Binnenkomen in een warm huis waar het ruikt naar appeltaart is heerlijk. Als de appeltaart je een deur te ver is kun je met behulp van een luchtverfrisser of geurkaarsen ook een fijne sfeer creëren.

Doe de laatste klusjes en zorg dat alles werkt

Garage Loft:  Keuken door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Zorg dat alles wat in de advertentie staat ook daadwerkelijk aanwezig en werkzaam is. Staat er in je advertentie dat er een föhn aanwezig is maar wilde je die zelf gaan gebruiken dit weekend? Of is hij stukgegaan? Zorg dat er toch een föhn aanwezig is, want wie weet heeft de gast daar juist op gerekend en föhnt hij iedere dag zijn haar. Het kan dan heel vervelend zijn dat dit niet mogelijk is. Ook apparaten als magnetron, vaatwasser en televisie moeten het doen. Denk ook aan dat ene raam dat niet goed open wil (je hebt er inmiddels mee leren leven) en dat stukje plint dat je altijd nog moest opplakken. Dit is het moment om dit soort klusjes te doen, dus pak je gereedschapskist uit de schuur en of bel die loodgieter!

Als gasten aankomen en meteen ontdekken dat sommige dingen niet werken zet dit echt de toon en kan het uitlopen op een vervelend weekend met allerlei klachten achteraf. Als je aan al deze voorwaarden voldoet voelen je gasten zich extra welkom!

Zorg voor schone handdoeken

Voorbeelden:  Badkamer door Retroloekie
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Leg altijd genoeg schone, zachte handdoeken klaar in de badkamer. Ga uit van minstens een handdoek per persoon per dag en leg beter te veel handdoeken klaar dan te weinig. Denk erover om een set hotelkwaliteit handdoeken te kopen voor je gasten, zodat ze niet jouw (versleten) handdoeken hoeven te gebruiken en de handdoeken goed blijven, ook na vele wasbeurten. Denk naast het badkamertextiel ook aan het keukentextiel: handdoeken, theedoeken en aanrechtdoekjes.

Kleine gebaren als een stapel schone handdoeken maken het verschil. Het voelt als verwennerij als je de badkamer binnenkomt en er ligt een stapel fijne handdoeken voor je klaar. Het geeft dat spa-gevoel. En hier gaat het geld niet inzitten. Al voor een paar euro koop je bij een budgetwinkel een stapel nieuwe handdoeken. Zoiets simpels als dit kan het verschil zijn tussen een leeg huis en een drukbezet huis.

Zorg voor fris, gestreken beddengoed

Het echte hotelgevoel creëer je door de lakens te strijken. Want wat is er op vakantie lekkerder dan na een lange dag op stap onder de knisperende dekens te kruipen? Strak opgemaakte bedden met fris beddengoed zijn een echte must als je je huis verhuurt.

Zorg daarnaast voor een paar extra kussens. Sommige mensen slapen het liefst met hun hoog in een knik omhoog, anderen met hun hoofd bijna plat op het matras. Ook is een extra kussen fijn als je nog een boekje wilt lezen in bed.

Kies trouwens het liefst zachte, effen kleuren. Drukke prints en felle kleuren spreken niet iedereen aan, dus houd het een beetje neutraal. Natuurlijk mag je hier en daar wel accenten aanbrengen, een kleurloos huis zal ook niet echt aanspreken.

Leg extra dekens klaar

 Slaapkamer door Cliq Designs

Niets is vervelender dan het koud hebben. Leg altijd extra dekens klaar, zelfs in de zomer. Wat voor jou warmte is kan voor een ander nog steeds ijzig koud aanvoelen. Zorg daarom altijd voor extra plaids of wollen dekens die over het bed kunnen worden gelegd, maar die ook op de bank of in de tuin gebruikt kunnen worden als het 's avonds fris is. Maak eventueel duidelijk welke dekens niet voor buitengebruik zijn bedoeld. Laat je gasten ook weten waar ze de extra dekens kunnen vinden.

Als er geen extra dekens zijn loop je de kans dat je gasten zich ongemakkelijk gaan voelen. Ze willen eigenlijk graag de verwarming een graadje hoger, maar willen er liever niet om vragen, wat resulteert in een ongemakkelijk gevoel en misschien een slechte beoordeling.

Laat nauwkeurige instructies achter

 Keuken door Ferraro Habitat

Maak degene die je huis huurt duidelijk wat wel en niet gewenst is. Stel huisregels op waarin je duidelijk aangeeft hoe je wilt dat de huurder zich gedraagt. Denk ook aan de buren: geen lawaai na een bepaald tijdstip etc. Denk naast regels ook aan echte instructies: waar liggen de extra dekens? Hoe werkt de magnetron? Wat is het wachtwoord van de wifi? Zorg er altijd voor dat je telefonisch bereikbaar bent gedurende het verblijf; mocht er dan iets aan de hand zijn dan ben je op de hoogte.

Een aantal dingen kun je het beste op papier zetten, maar je kunt ook een aantal instructies op de muur schrijven als je die met krijtverf schildert. Dit is wat minder formeel en ziet er bovendien leuk uit! Bijkomend voordeel: dit is het soort item dat mensen op de foto zetten en delen via social media. En niets is beter dan mond-op-mondreclame! Maak er dus een mooi geheel van en vergeet niet de naam van je verhuurobject te vermelden. Je kunt verder dingen aanwijzen: schrijf 'handdoeken' en teken een grote pijl in de richting van de kast met handdoeken, bijvoorbeeld. Je kunt je gasten welkom heten en zij kunnen ook een bericht voor jou achterlaten na hun verblijf. Tip: maak foto's van leuke berichten en plak die in een fotoboek. Dan heb je meteen een origineel gastenboek.

Ten slotte is het ook leuk om je gasten tips te geven voor leuke uitstapjes. Zorg voor een voorraadje folders en een (stads)plattegrond. Of koop een mooi notitieboek waarin je leuke uitjes kunt noteren. Denk vooral aan tips die niet in de standaard reisgidsjes staan. Maak bijvoorbeeld een lijstje van tien hotspots in je buurt, noteer de beste plekken om een kopje koffie te drinken of plak foto's in van de gezelligste straatjes in de stad. Dit soort extra's kunnen je een betere beoordeling opleveren en het is natuurlijk ook leuk om het je gasten naar de zin te maken!

Wat is jouw geheim voor een hoge ranking op Airbnb?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!