Hoe richt je je kleine slaapkamer slim in? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe richt je je kleine slaapkamer slim in?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische slaapkamers van studioSAL_14 Minimalistisch
Loading admin actions …

Slaapkamermeubels zijn vrij groot in omvang en dan kan het soms lastig zijn om je kleine slaapkamer goed in te richten. Want waar laat je al je spullen en voorkom je dat het er overvol uitziet? En dan wil je natuurlijk ook graag dat het er rustig en leeg uitziet zodat je van een ontspannen nachtrust kunt genieten. We denken even met je mee en geven je 15 tips om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte in je kleine slaapkamer. En natuurlijk presenteren we je ook de bijbehorende voorbeelden van mooie kleine designslaapkamers.

​1) Neutraal en minimalistisch

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE Mediterrane slaapkamers van Bloomint design Mediterraan
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE

Bloomint design

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, plaats dan alleen die items die je echt nodig hebt en wees selectief bij de keuze van de decoratieve elementen. Een minimalistische inrichting in combinatie met een licht kleurenpalet laat je slaapkamer er ruimer uitzien en geeft een heerlijk gevoel van sereniteit en rust. En hoe mooi is dan dat simpele opgeknoopte peertje als lamp? We love it!

2) Zorg voor diepte met een grote spiegel

Moderne slaapkamers van homify Modern

Elke kleine ruimte kent een eenvoudige tactiek die altijd werkt: grote spiegels langs de muur! Zo lijkt de ruimte direct twee keer zo groot en ook al het licht reflecteert erin wat ook voor een verruimend effect zorgt.

3) Bedenk intelligente oplossingen voor je opslagruimte

Wanneer een grote kast teveel ruimte inneemt en de ruimte onnodig kleiner maakt dan kan een wat benauwend gevoel ontstaan in de ruimte. Kies dan bij voorkeur voor een open rekken systeem dat niet teveel ruimte inneemt vanaf de muur. Eventueel kun je er een licht transparant gordijn voor hangen of juist kiezen voor een accentkleur gordijn zoals in dit voorbeeld. 

4) Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht

Voor een ruimer gevoel in je slaapkamer is natuurlijk daglicht erg belangrijk dus blokkeer de ramen bij voorkeur niet met een gordijn dat de hele dag gesloten is of door het plaatsen van donkere gordijnen van te zware stof.

5) Zorg voor de beste locatie en afmeting voor je meubels

마이크로하우스 리모델링 Moderne keukens van OUA 오유에이 Modern
OUA 오유에이

마이크로하우스 리모델링

OUA 오유에이

Koop meubels in de juiste maat voor je slaapkamer en plaats objecten bij voorkeur zonder dat er dode ruimte ontstaat. Kies bij voorkeur voor kleinere meubels die qua omvang passen bij de afmeting van de ruimte.

6) Zorg voor dynamiek en beweging met details in kleur

Gloucester Road Penthouse Moderne slaapkamers van Bhavin Taylor Design Modern
Bhavin Taylor Design

Gloucester Road Penthouse

Bhavin Taylor Design

In een kleine slaapkamer is het verstandig om de basis in lichte kleuren te kiezen en voor wat actie en levendigheid wat kussens in felle kleuren of wat kleur toe te voegen aan de ruimte met decoratieve accessoires. 

7) Maak een opslagplaats onder je bed

Scandinavische slaapkamers van sreda Scandinavisch

Maak nuttig gebruik van de ruimte onder je bed en let daar ook op bij de aanschaf van het bed. Gebruik het als extra opslagruimte. Manden met sokken, ondergoed, t-shirts en truien kun je gemakkelijk opslaan onder het bed.

8) Een verborgen opklapbed

Vooral wanneer je in een studio type appartement woont waar elke kamer zich in een open ruimte bevindt dan kan een opklapbed de ideale oplossing zijn. Ontwerpers creëren tegenwoordig de meest prachtige opklapbedden voor kleine ruimtes. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer je bed op te maken! 

9) Bewaar alles in een kast

modern  door My Italian Living, Modern
My Italian Living

'Metropolis' 2 sliding door wardrobe by Mobilstella

My Italian Living

Wanneer je de ruimte ervoor hebt kies dan bij voorkeur voor een grote opslagruimte. Een plafond hoge kast of rekken systeem biedt een zee aan ruimte waar je alles in kwijt kunt van beddengoed tot winterjassen, kleding en handdoeken. Zorg voor de juiste kastindeling afgestemd op de soorten spullen die je wilt opslaan.

10) Plaats een levedige kleur boven je bed

Een manier om kleur aan je slaapkamer toe te voegen is door de muur boven je bed in een spicy kleur te schilderen en deze kleur te laten terugkomen in je bed accessoires. Zeker niet saai!

11) Bedek het hoofdeinde van je bed met stof of leer

Moderne slaapkamers van GP-ARCH Modern

Een mooie manier om een accent toe te voegen aan je slaapkamer is door het hoofdeinde van je bed met leer of een fraaie aparte stof te laten bekleden. Nog mooier is om de muur er achter in ruwe baksteen te laten waarmee je de industriële stijl toevoegt aan je slaapkamer.

12) Verlichting is een van de belangrijkste elementen

Mediterrane hotels van homify Mediterraan

Vergeet niet om ook een bedlampje te plaatsen! Om te lezen of rustig wakker te worden en de juiste sfeer neer te zetten. Kies bij voorkeur voor lampen die zowel helder en fel als zachte sfeerverlichting kunnen creëren.

13) Creër ongebruikelijke opslagruimte

De ladder in dit voorbeeld is een prachtig decoratief voorwerp maar dient tegelijk als opslagruimte voor handdoeken of kleding. Kies dus bij voorkeur wat ongebruikelijke meubels waarmee je direct ook extra opslagruimte creëert.

14) Decoreer de muur achter je bed

Een ander idee voor decoratie achter de bed is om een uitspraak of woord op de muur te plaatsen in de vorm van een muursticker. Wil je graag nog wat meer tips voor een kleine slaapkamer? Dan bevelen we 10 superkleine slaapkamers maar groots qua stijl van harte aan.

15) Plaats slim ontworpen meubilair

Zeer kleine kamers en studio's kennen nog een andere slimme oplossing inzake het bed als meubeloplossing. Een hoger bed waarbij de ruimte onder het bed wordt ingericht als kast. Zo maak je zeer slim gebruik van een beperkt vloeroppervlak in een kamer. Vind je er geen die past in jouw slaapkamer? Overweeg dan eens een maatwerkoplossing.

Neutrale kleuren en minimalisme werkt altijd goed!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!