Een ecologisch huis van 370m² in een recordtempo gebouwd | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een ecologisch huis van 370m² in een recordtempo gebouwd

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Lethes House Modern
Loading admin actions …

Vandaag bezoeken we een huis dat speciaal gebouw is voor een jong stel met een kind en een andere opkomst. Deze klanten wisten heel goed wat ze zochten en kwamen met een gewaagd idee. Een van de eisen van de bewoners was dat het huis perfect zou passen op de bouwplaats: een perceel gelegen op een helling, omgegeven door een rivier en bosgebied. Het moest allemaal zo milieuvriendelijk mogelijk gebeuren. Daarom kreeg de woning een basis van hout, dat is praktisch bij het bouwen en ecologisch verantwoord. Het werk werd slechts in 3 en halve maand afgerond, een fractie van de tijd die een traditioneel gebouwd huis gekost zou hebben. 

Het is echt een ecologisch huis waarin de verwarming gedaan wordt met een houtkachel en een warmtepomp die gebruikt maakt van geothermische energie. Ook het ventilatie systeem zorgt voor een lekker warm huis. De woning heeft door al deze zaken energielabel A +

Een ecologisch huis als dit is erg aantrekkelijk en voor de prijs hoef je het niet te laten, want die bedreig 160.000 euro. En dat is niet veel geld voor een huis van 370m².

Bouwproces

Deze foto laat work in progress zien. Een indrukkend bouwproces was het, dat slechts drie en halve maand geduurd heeft. Een ongelooflijk gewaad plan, dat goed uitgepakt heeft. In dit beeld zien we heel duidelijk dat het vooral hout is dat het skelet van de woning vormgeeft! Samen met een expert ontwerp je snel een droomwoning. 

Het resultaat

Ook onder de indruk? Dit ecologische huis is snel gebouwd, dit kun je bereiken door de prefab bouwtechniek, grote delen van het huis zijn dan al in de fabriek gereedgemaakt, dan hoef je ze alleen nog maar als een puzzel op locatie in elkaar te zetten. In dit ontwerp domineren de rechte lijnen, ook het vele glas valt op! Laat een expert je adviseren bij het ontwerpen van je nieuwe huis. 

Het balkon

Dit is fantastisch! Het huis beschikt over een groot balkon dat bovendien overdekt is. Dit is een plek waar binnen en buiten door elkaar lijken te lopen. Een prachtige locatie om te genieten van je ontbijt. Het gebruik van veel glas en hout zorgt voor een schitterende sfeer.

De keuken

Het interieur van deze keuken is zeer modern en strak. Er is aan alles gedacht: moderne apparatuur (mooi ingebouwd) en een keuken eiland, dat is lekker praktisch en ziet er mega tof uit! Een grote ruimte om lekker in te koken, maar zeker ook om heel gewoon eens ongecompliceerd te genieten.

Openheid

Bij een moderne woning is het eigenlijk een gemeenplaats geworden dat de keuken en de kamer in elkaar doorlopen. Ook hier in deze woning is dat het geval. Het keukeneiland brengt de scheiding aan, zo is er geen wand nodig om een duidelijke indeling in de woning te maken. De woonkamer heeft een groot venster en daar heeft de keuken veel profijt van, omdat er nu veel daglicht naar binnenstroomt. Dat kookt een stuk lekkerder!

Douche

In deze douche genieten de bewoners van de ongeremde luxe. Let eens op de wand en de strakke uitvoering van de cabine. Echt een pareltje deze badkamer! Ook hier zien we een goede toevoer van daglicht. Je vergeet bijna dat dit een prefab huis is met een skelet van hout en dat het drie en halve maand nog niet eens bestond. Een wonder als je er even bij stil staat!

Toilet

In dit toilet is het hout dominant, dat zorgt voor een natuurlijke twist in de ruimte. De wastafel steken er mooi bij af door hun zuivere en minimalistische look.

Concept

Vroeger kreeg je een met de hand getekend ontwerp te zien, vandaag de dag gaat het allemaal een stuk moderner. Hier zien we een schitterende 3D visualisatie  van het nieuwe huis. Zo kregen de bewoners een aantal maanden geleden al een goed beeld hoe hun woning eruit zou gaan zien. 

We sluiten deze tour met deze laatste foto af, maar nemen je graag mee naar een ander woonproject.

Wat vind je tof aan deze woning? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!