Top 5 van de week: Bijzondere renovaties en spectaculaire architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Top 5 van de week: Bijzondere renovaties en spectaculaire architectuur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van Lise Crépeau
Loading admin actions …

Het is weer zondag, en dat betekent dat we nog eens de vijf meest populaire artikelen van de afgelopen week doornemen. Op die manier krijgen wij een goed beeld van de huidige trends op het gebied van interieurontwerp en architectuur. De afgelopen weken zagen we een divers aanbod van onderwerpen voorbij komen, deze week valt er een duidelijke lijn te ontdekken. Het is architectuur en interieurontwerp wat de klok slaat. Zo vinden we op de eerste vier plaatsen artikelen terug waarbij een specifiek gebouw centraal staat. De lijst wordt echter afgesloten met een artikel over verlichting. Hierna volgt een beschrijving van de betreffende artikelen. Door op de links te klikken kunt u de artikelen in zijn geheel lezen. 

1. ​homify 360°: Bijzonder woonhuis in Leuven

De Belgische architecten das – design en architectuur studio bvba realiseerden in Heverlee, een deelgemeente van de Vlaamse stad Leuven, dit bijzondere woonhuis. Het woonhuis is geplaatst tussen twee verschillende typen gebouwen, dat maakte het voor de architecten extra lastig. In het artikel kunt u teruglezen op welke manier zij dat gedaan hebben, en met welke intenties. De architecten van das streven naar een bepaalde tijdloze soberheid, waarbij zij functieloze franje en onnodige details proberen te vermijden. Het woonhuis dat we hier zien lijkt massief en gesloten, maar vormt binnen het straatbeeld wel een eenheid met de overige bouwstijlen. De echte verrassing wacht binnen. Waar we ruime, heldere vertrekken terugvinden. Lees er meer over door op de link hierboven te klikken.

2. homify 360°: Villa Vught, een Hollands sprookje

We blijven nog even dicht bij huis, want op plaats twee vinden we deze villa in het Hollandse Vught terug. In dit artikel ligt de nadruk vooral op het interieurontwerp van Doreth Eijkens. We raden u daarom aan om vooral eens een kijkje binnen te nemen, want dit gebouw ziet er niet alleen vanuit dit perspectief prachtig uit, ook het interieur zal u doen verbazen. 

3. Voor & Na: Renovatie van een Toscaanse villa

We verlaten de Benelux en trekken zuidwaarts naar de Italiaanse provincie Toscane, hier vinden we het gebouw dat we hierboven op de foto kunnen zien. In dit artikel laten we jullie zien hoe het Italiaanse architectenbureau MC2 Architettura deze boerderij heeft weten te verbouwen en renoveren. Zowel de gevel als het interieur van de woning werd compleet vernieuwd. Een deel van de eerste verdieping heeft plaats gemaakt voor een bijzonder dakterras, dat één van de hoogtepunten van deze woning genoemd mag worden. De architecten zorgden op een innovatieve manier voor een vloeiende verbinding tussen binnen en buiten.

4. Een modern huis in een oude schuur

Op de een-na-laatste plaats vinden we dit spectaculaire project terug. We bevinden ons hier in een oude schuur. In deze oude schuur realiseerde het architectenbureau ab.rm een moderne woning. De architecten wisten daarmee een bijzondere combinatie te maken tussen oud en nieuw, en historisch en modern. De gevel en het exterieur van het gebouw zijn behouden gebleven, vanaf de buitenkant heeft men geen idee wat zich binnen bevindt. De verrassing is dan ook groot wanneer men binnen deze moderne woning treft. De architecten creëerden daarmee een speciale relatie tussen binnen en buiten. Ontdek hoe dit precies in elkaar zit en lees er meer over in ons artikel over dit moderne huis in een oude schuur

5. Fijn licht voor je interieur

Het is niet de eerste keer dat we op homify berichten over verlichting. Verlichting is nou eenmaal essentieel en komt in ontelbare vormen en maten. Verlichting kan uw interieur completeren en versterken. Het is daarom belangrijk om de juiste verlichting bij het juiste interieur te combineren. In ons artikel ’fijn licht voor je interieur’ zetten wij vijf bijzondere verlichtingen op een rijtje, waarbij de meesten eclectisch en modern van aard zijn. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!