8 ideeën om je overvolle keuken slim in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 ideeën om je overvolle keuken slim in te richten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van Studio Ferriani Klassiek
Loading admin actions …

De keuken is een veelgebruikte plek in huis die daarom al snel de neiging heeft om overvol te raken. Hoe je ook opruimt en je kastjes slim indeelt, toch staat er ineens weer van alles op je aanrecht wat er niet hoort. En een rommelige keuken geeft geen fijn gevoel en ook geen mooie aanblik in je huis. Dus hoe doe je dit nou, je keuken netjes, leeg en georganiseerd houden? En dan op zo'n manier dat je wel de spullen die je vaak gebruikt binnen handbereik hebt? 

We hebben met je meegedacht en zetten 8 slimme ideeën voor je op een rij. Kijk ze snel even door en maak ook van jouw keuken die heerlijk opgeruimde prachtig ogende ruimte!

​1. Praktische rekken en opbergsystemen

modern  door simplehuman, Modern
simplehuman

50.2cm pull-out organiser

simplehuman

Het lijkt natuurlijk een voor de hand liggend idee, maar toch zien we veel keukens zonder praktische opbergsystemen. Denk daarbij aan uitschuifbare rekken zoals in dit voorbeeld waarmee je snel bij de spullen kunt. Buitengewoon praktisch!  Ga ook eens na welke spullen je echt gebruikt en welke alleen maar stof staan te verzamelen en breng deze laatste categorie naar de kringloop.

2. De multifunctionele keuken

Een multifunctionele keuken met keukeneiland is praktisch, ruimtebesparend en zorgt voor een meer esthetische uitstraling – ook in een klein huis. Plaats ook wat glazen potten met ingrediënten die je vaak gebruikt zichtbaar op planken en planten voor een mooie look. 

3. Kleine planken aan de muur

modern  door DeBORLA, Modern Keramiek

Kleine planken in een eenvoudige vorm zorgen voor een meer kleurrijke en elegante inrichting. Plaats er bij voorkeur niet teveel items in. Inzake je aanrecht: plaats alleen mooie designapparaten die je regelmatig gebruikt in het zicht, de minder fraaie berg je op of plaats je uit het zicht.  

4. Geïntegreerde planken

Kies voor een keukeneiland met aantal geïntegreerde planken. Zo verhoog je de functionaliteit van je keuken en zorg je voor een meer esthetische uitstraling. Je spullen staan daarbij binnen handbereik maar uit het zicht. Wil je je keuken ook graag ruimer laten lijken? Lees dan ook even: hoe geef je je kleine keuken die ruime look

5. Eettafels

Zen Bodrum Moderne keukens van ARTHUR&MILLER Modern
ARTHUR&MILLER

Zen Bodrum

ARTHUR&MILLER

Wanneer je een (modern) keukeneiland hebt in je keuken dan maken teveel accessoires het al snel te druk. Kies daarom liever voor een hoog keukeneiland waarin je veel spullen kunt opslaan en dat direct als eettafel met bar fungeert. Op het aanrecht kun je wat veelgebruikte items plaatsen maar hou het keukeneiland vooral leeg voor een vrije blik.

6. Klassieke keukenplanken en -rekken

In een klassieke keuken kun je deze sfeer vergroten door het plaatsen van planken of rekken in dezelfde stijl. Plaats bijvoorbeeld voor oud ijzeren stangen met haken om je pannen aan op te hangen. Zo creëer je ook direct meer opslagruimte want pannen nemen heel veel ruimte in beslag! Of denk eens aan wat nissen in de muur waar je wat glazen in plaatst. Zeer decoratief!

7. Gekleurde planken en kasten

Een andere manier is om de aandacht wat af te leiden van de drukte in je keuken door het gebruik van wat felle kleuraccenten. Schilder de achterwand boven je aanrecht in een mooi fel kleurtje of probeer eens een brons- koper of goudtint. Zo wordt de aandacht meer getrokken naar deze muur.

8. Meer opslagruimte

Heb je gewoonweg te weinig ruimte en kun je niks meer weggooien? Bekijk dan eens goed waar je meer opslagruimte kunt creëren. Gebruik alle verticale ruimte tot het plafond. Is er langs de andere wand geen ruimte voor keukenkastjes? Misschien kun je daar dan wel een smallere kast plaatsen in dezelfde stijl. Bedenk ook dat je je minder vaak gebruikte apparaten ook in de schuur of op andere plekken kunt opslaan.

De ruimte afstemmen op je materialen.. het ligt zo voor de hand!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!