10 dingen waar je huis onder lijdt (en wat je eraan kunt doen)

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 dingen waar je huis onder lijdt (en wat je eraan kunt doen)

TILL BEHNE TILL BEHNE
  door Münchner home staging Agentur GESCHKA
Loading admin actions …

Soms klopt er iets niet in je huis, maar het is niet altijd makkelijk te bepalen wat. Voor het ongetrainde oog is dat lastig, interieurarchitecten weten gelukkig wel altijd de vinger op de zere plek te leggen. Maar zover hoeft het niet te komen. In dit Ideabook verklappen we je de 10 meest gemaakte fouten. En belangrijker: ook wat je eraan kan doen.

Een rommelige gang

 Gang en hal door BTL Property LTD
BTL Property LTD

Roland Gardens

BTL Property LTD

Je kan nog zo'n opgeruimd en prachtig huis hebben, als de gang rommelig is, begint het al fout. Een goed begin is het halve werk, zeg maar.

De oplossing is om minimalisme te omarmen. Hoe minder spullen je hier kwijt moet, des te makkelijker je het opgeruimd en netjes kunt houden. Dus de nodige opbergruimten is een must.

Vlekken op de muren

Strakke witte muren en interieurs zijn fantastisch, maar ook een uitdaging. Een keer een vieze hand erop of een veeg en het ziet er al een stuk minder perfect uit.

Twee mogelijke oplossingen: Altijd afwasbare verf gebruiken. Dan maakt een vlekje of twee niet zoveel uit, je kan het immers wegvegen. Of zo nu en dan probleemgebieden met een likje verf bijwerken.

Geurtjes

Wat is het toch die vieze geur die je af en toe ruikt? Misschien het afvoerputje? Maak deze dan schoon met azijn of baking soda. Of misschien is het de prullenbak, maak deze dan ook eens in de zoveel keer flink schoon.

Is de geurbron lastiger te lokaliseren, zorg dan in ieder geval voor wat verlichting door de nare geur te bestrijden met een meer aangename geur. Denk daarbij aan geurkaarsen, wierook of een luchtverfrisser.

Accessoires

Accessoires zien er leuk uit, maar mijn god, wat verzamelen ze veel stof.

Als je echt niet zonder bepaalde accessoires kan, zal je flink moeten afstoffen. Maar je kan er ook voor kiezen om ze weg te doen en te kiezen voor een minimalistisch thema. Niemand die doorheeft dat je dit alleen maar doet om tijd te besparen.

Een donkere badkamer

 Badkamer door Studio TO
Studio TO

Modern En Suite Design

Studio TO

Niet zo erg als een slecht verlichte badkamer. Dus vervang de oude lampen door moderne led-lampen, om de boel eens goed te verlichten.

Een beetje zonlicht laten schijnen door de ramen kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Gedateerde keuken

 Keuken door homify

Keukens hebben helaas maar een bepaalde levensduur. Ze raken gedateerd en uit de mode, en op een bepaald moment hebben ze ook een beste tijd gehad.

Je kunt natuurlijk een hele nieuwe keuken aanschaffen, maar je kan je keuken ook updaten met een paar handige trucs. Bijvoorbeeld door nieuwe frontjes op de keuken te zetten, of ze te schilderen en er nieuwe grepen op te zetten. En je kan kijken of je nieuwe apparaten kan kopen.

Een vierkante slaapkamer

 Slaapkamer door muto
muto

Bedroom, bed, headboard and bedsides

muto

Met een kleine vierkante slaapkamer hoeft natuurlijk niks mis te zijn. Mits je het maar slim aanpakt.

Maak gebruik van de ruimte en zit je bed lekker centraal neer. Hou de vloer zo leeg mogelijk zodat het opgeruimd oogt.

Kale muren

Wij zijn groot fan van minimalisme, maar te kale muren is ook maar saai. Dan lijkt het net of je er pas bent komen wonen. 

Hang dus hier en daar wat kunst op of een mooie foto aan de muur. Hou je daar niet van, kies dan voor een leuk behang om de muur wat body te geven.

Overvolle eetkamer

 Eetkamer door Pixers
Pixers

Mondrian

Pixers

De eetkamer wordt nog wel eens misbruikt voor allerlei doeleinden. (Huis)werk, hobby's of andere zaken. En dat komt de ruimte niet altijd ten goede.

Probeer dus elke bezigheid in de daarvoor bestemde ruimte te doen. Als dat niet lukt en je komt toch uit in de eetkamer, zorg dan dat je na elke bezigheid de boel goed opruimt. Uiteindelijk is de eetkamer toch vooral om te eten.

Saaie achtertuin

 Tuin door Tom Massey Landscape & Garden Design
Tom Massey Landscape & Garden Design

Bespoke Western Red Cedar hairpin leg table and built in floating bench

Tom Massey Landscape & Garden Design

Mensen doen vaak heel erg hun best om hun interieur zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Daarbij schiet de tuin er dan nog wel eens bij in. Maar je kan hier zo veel lol en plezier aan beleven. En het voegt ook nog eens de nodige waarde aan je huis toe. Dus, tuinieren maar!

Heb je daar hulp bij nodig? Vraagt aan deze professionals eens om hulp. In dit Ideabook geven wij je nog een aantal handige tips voor de tuin. En hier kan je de nodige inspiratie opdoen voor je tuin.

Aan welke tip heb jij het meeste gehad? Deel je ervaringen hieronder.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!