Ecodesign met een Hollandse vibe: een overzicht van topontwerpers | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ecodesign met een Hollandse vibe: een overzicht van topontwerpers

Stoa. Stoa.
BeijumerBosSeat van George van Engelen Design Landelijk
Loading admin actions …

Nederland staat bekend om zijn grensverleggende en bijzondere design. In dit artikel willen we graag een aantal topontwerpers bij je onder de aandacht brengen. Elke ontwerper heeft een kenmerkende eigen stijl, maar toch is de overeenkomst tussen hen, dat ze gedurfd en hoogwaardige design weten te creëren. De ontwerpen variëren van vloerkleden tot sfeerlampen, maar mikken telkens op het eigentijdse designbewuste interieur. Tegenwoordig is een bijzonder design alleen niet genoeg, daarom kiezen deze ontwerpers ook voor ecologische materialen, waardoor ze ook op dat gebied hoge ogen gooien. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Kijk dan met ons mee naar het eigentijdse, Nederlandse topdesign!

Algengaren

Dit werk is gemaakt door Studio Nienke Hoogvliet, dit is een textiel, product en concept design studio gevestigd in Delft. Nienke studeerde in 2013 af aan de Willem de Kooning Academie, met een minor in textiel. De werken van Nienke wordt gekenmerkt door een zeker engagement, ze wil een bewustwording voor bepaalde onderwerpen creëren. Het onderwerp van kwetsbaarheid is belangrijk in haar werk, dit staat vaak in relatie tot de mens, de maatschappij of de natuur. Je kunt het werk zien als persoonlijk en poëtisch, eerder een kunstwerk dan een ordinair product. Waarom? Omdat het mikt op de emoties van de kijker, en het vaak een conceptuele en esthetische laag heeft.  Nienke heeft een bijzondere interesse in natuurlijke materialen en duurzame en ambachtelijke productieprocessen.

Dit werk SEA ME is een vloerkleed gemaakt van garen op basis van zeealgen, deze zijn met de hand geknoopt in een oud visnet. Dit werk verwijst naar de milieuproblematiek rond de plastic soep in de oceanen en zeeën, maar laat tevens zien dat ook de oplossing in het water ligt. Nienke vraagt dus aandacht voor dit relatief nieuwe materiaal, omdat het wellicht katoen en plastic (denk aan de boodschappentasjes) zou kunnen vervangen. Het ideaal van Nienke is dat de industrie dit materiaal meer gaat gebruiken. Het visnet verwijst naar het afvalprobleem, de algen naar de oplossing. Zo zien we een upcycling van het visnet in combinatie met de toepassing van een relatief nieuw materiaal: zeealgen. Een schitterend initiatief!

Fotografie door Femke Poort. Afmeting: 140 x 60 cm. Prijs op aanvraag.

Origami

Chesnut van Snowpuppe Scandinavisch
Snowpuppe

Chesnut

Snowpuppe

Studio Snowpuppe creëert prachtig Origami design. Deze milieubewuste, met de hand gevouwen lampenkappen van papier zijn een prachtige kleurrijke bijdrage aan je interieur. Het design van deze Haagse ontwerpstudio is wereldwijd een groot succes. En dat kan ook niet anders, want het team van gedreven topontwerpers creëert prachtig design. Origami is de kunst van het vouwen, zeer populair in Japan, maar ontstond in de eerste of tweede eeuw in China, het land waar ook het papier uitgevonden is. Een nieuw design ontmoet in dit werk een eeuwenoude techniek.

Studio Picus

esdoorn display van studio picus Scandinavisch
studio picus

esdoorn display

studio picus

Studio Picus is afkomstig uit Eindhoven, de technologiestad bij uitstek. Toch heeft de stad meer te bieden, waaronder innovatief design, dit werk bewijst dat. Het werk dat Esdoorn Display heet bestaat uit esdoorn bladeren, die  uitgelicht zijn met ledlicht in een frame van esdoorn. De maten zijn 30 x 120cm2, daarmee is het werk een grandioze toevoeging aan je interieur. Vooral als je het aan de muur hangt is het erg sprekend. Let op het contrast tussen de esdoornbladeren, het hout en de monochrome muur: in één woord geweldig! 

BeijumerBosSeat

George van Engelen is een veelzijdig ontwerper die meubels vervaardigd in opdracht van particulieren en bedrijven. Zijn  meubels zijn uniek of worden in een beperkte oplage geproduceerd. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Elk meubel heeft een conceptueel aura, maar is ook ontworpen met het oog op een praktische gebruikswaarde. Het werk van de ontwerper kenmerkt zich door veelzijdig materiaalgebruik en een hoogwaardig vakmanschap, dit valt direct op. Zoek je een rustiek, natuurlijk en conceptueel interessant meubelstuk? Dan is dit werk echt iets voor jou!

Tot zover dit ecodesign met een Hollandse vibe. We hopen dat je geïnspireerd bent. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van het nieuwste design. 

Studio Toon Welling creëert prachtig minimalistisch design met een bijzondere structuur. Lees er alles over in dit artikel!

Op het forum wachten experts op jouw vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!