De bijzondere vazen van Ines de Booij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De bijzondere vazen van Ines de Booij

Stoa. Stoa.
zwarte vaas Wolk : modern  door Ines de Booij, Modern
Loading admin actions …

De ene vaas is de andere niet. Dat bewijst het werk van Ines de Booij. Deze beeldend kunstenaar maakt zowel sieraden als
keramische objecten en vooral vazen. Al haar werken worden in het eigen atelier gecreëerd. Haar nieuwste werk, prachtige en origineel vormgegeven vazen van keramiek, zorgen voor een bijzondere ervaring bij het bloemen schikken, onder meer door de bijzondere plaatsing van de openingen. Sommige vazen staan ook zonder bloemen prachtig in het interieur, ze hebben dan een autonoom karakter. Ben jij ook al benieuwd naar de werken van Ines de Booij? Kom dan even met ons mee voor een kijkje in haar atelier.

Wolkhuisvaas

Wolkhuisvaasje, zwart: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

Wolkhuisvaasje, zwart

Ines de Booij

Dit werk draagt de naam: ’Wolkhuisvaas’ en is een collage van drie verschillende elementen die samen een onlosmakelijk en spannend geheel vormen. Met of zonder bloemen is dit een bijzonder decoratief object. De buitenkant van de vaas kreeg van de Booij een zijdemat glazuur, terwijl de binnenkant door haar glanzend gemaakt is, waardoor is deze goed schoon te houden. Plaats mooie takken of bloemen in de vaas en je creëert direct een mooi contrast tussen het kunstmatige van de vaas en het natuurlijke van de bloem of tak. Een contrast tussen zaken is vaak een goed stijlmiddel om je interieur speels in te richten.

Oervorm

vaas Plat mini met doosje: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

vaas Plat mini met doosje

Ines de Booij

Als we aan een vaas denken, dan zien we toch eigenlijk altijd één vorm voor ons: de oervorm van de vaas. Ines de Booij heeft deze oervorm genomen en er een prachtige miniatuurversie van gemaakt. Deze vaas is wel klein, maar echt te gebruiken als vaas. Je moet er gewoon geen grote bloemen in doen! Deze vaas is gesuggereerd door middel van de kleine vorm en is een delicatie toevoeging aan je interieur. De vaas is verkrijgbaar in een handig doosje, dat er ook erg leuk uit ziet. Kinderen zijn ook erg doel op deze kleine vaas.

Humor

Vaasmannetje: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

Vaasmannetje

Ines de Booij

Een kunstwerk mag de nodige humor hebben. Een voorbeeld daarvan is deze vaas, dat een mannetje voorstelt. Het is een leuke toevoeging aan je interieur die zorgt voor de nodige vrolijkheid. De bloemen vormen door hun natuurlijke schoonheid een mooi contrast met het kunstige mannetje. Leuk voor de lente!

Platte vaas

vaas Plat, groot: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

vaas Plat, groot

Ines de Booij

Deze monumentale vaas heeft ook de oervorm van een vaas. Het is eigenlijk de grote broer of zus van de vaas die we net zagen. Deze vaas staat overal goed,  maar door zijn platte vorm is hij bijzonder geschikt voor op een smalle vensterbank. De vaas heeft aan de buitenkant een zijdemat glazuur en een binnenkant die glanst, waardoor ook deze vaas goed schoon te houden is. Op afbeeldingen zien we hoe de mooie bloemen een prachtige symbiose met de vaas aan gaan. De strakke vormgeving van de vaas brengt de natuurlijke pracht van de bloemen naar voren, en andersom.

Bijzondere vorm

 vaas Wolk zwart: modern  door Ines de Booij, Modern
Ines de Booij

vaas Wolk zwart

Ines de Booij

Deze monumentale vaas nodigt ons uit tot een bijzondere manier van bloemen schikken. Dat komt natuurlijk door de onorthodoxe vormgeving. De verschillende openingen maken het mogelijk om de bloemen op een speelse wijze in de vaas te zetten. Geen alledaagse verschijning. In een strak interieur is deze vaas een welkome toevoeging. Door de moderne uitstraling van de vaas creëer je direct een bijzondere sfeer in huis. Met dit ontwerp laat Ines de Booij zien hoe mooi Nederlandse toegepaste kunst kan zijn!

Tot zover de werken van Ines de Booij. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. 

Studio Toon Welling creëert meubels geheel uit HPL multiplex en touw! Benieuwd? Lees dit artikel, dan ben je weer helemaal op de hoogte. 

Op ons forum zitten de experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!