6 verschillende toepassingen voor de Kallax kast van Ikea | homify

6 verschillende toepassingen voor de Kallax kast van Ikea

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
homify Mediterrane woonkamers
Loading admin actions …

Er zijn van die producten die echt alles hebben. Ze zijn praktisch, van goede kwaliteit, goedkoop en ook nog mooi om te zien. Een mooi voorbeeld is de Kallax kast van Ikea. Door zijn veelzijdigheid, lage prijs en functionaliteit past deze kast in bijna elk huis. En wat ook handig is. Je hoeft niet ver te zoeken, want er is altijd een Ikea-winkel in de buurt. De kast is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, houtkleurig, roze, blauw en wit. Je kunt de kast op verschillende manieren gebruiken. Klein of groot, smal of lang. Het is allemaal mogelijk.

Vandaag laten we je de veelzijdigheid van de Kallax zien. Of je de kast nu in woonkamer plaatst, de eetkamer, de kinderkamer of de hal. De kast staat overal prachtig!

1. Kallax als tv meubel

Zoek je een eenvoudige en handige kast om de TV op te plaatsen? Laat je inspireren door dit inspirerende voorbeeld, dat van  de beroemde boekenkast een mobiel tv meubel maakt. In dit geval is gekozen voor een Kallax in twee niveaus, verdeeld over zes compartimenten. Naast de TV biedt de kast natuurlijk ook plek voor boeken en andere spullen.

2. Kallax als bibliotheek

Gecombineerd kunnen één, twee, drie of meer Kallax elementen samen een grote kast vormen. In deze ruimte kozen de bewoners ervoor om drie niveaus en twee verticale kolommen te combineren. De Kallax is zo een prachtig element om een verzameling boeken of mooie objecten in te plaatsen.

Boven de kast staan losse lijsten. Een perfect idee voor als je geen zin hebt om gaten in de muren te maken.

3. Kallax als garderobe

Je kunt de Kallax ook gebruiken als kast om je kleding, schoenen of accessoires in op te bergen. De lichte kleur en het eenvoudige ontwerp geven deze garderobekast een prachtige uitstraling. Kies het formaat en uitvoering die voor jou het handigste is. Heb je veel schoenen dan is een opstelling als op de foto handig. Zo heb je de schoenen mooi in het zicht en is het makkelijk kiezen.

Wil je de Kallax gebruiken als garderobekast maar weet je niet precies hoe. Laat je adviseren door een van onze interieurontwerpers. Of kijk ook eens in dit Ideabook.

4. Kallax op de werkplek

In je kantoor ontbreekt het vaak aan ruimte om netjes je boeken, bestanden en documenten op te bergen. In deze open kast berg je je spullen makkelijk op en vind je alles snel terug.

Wat je ook kunt doen is wieltjes onder de kast plaatsen. Zo verplaats je de kast makkelijk waar je hem maar hebben wilt. Ikea maakt zonder twijfel ons leven makkelijker!

5. Kallax in de hal

In de hal is het altijd handig om een plek te hebben voor sleutels, post en andere dingen. Dit kan een plank zijn of een klein meubel. De Kallax is een uitstekende oplossing voor de hal van je huis. Het is een kast met zuivere en eenvoudige lijnen en past in elke hoek van de hal.

Deze foto laat zien dat minder bijna altijd meer is!

6. Kallax in de kinderkamer

In de kinderkamer is het handig om voor meubels te kiezen die neutraal zijn en passen in een baby kamer, een kinderkamer en uiteindelijk een tienerkamer  Zo voorkom je dat je een vermogen moet uitgeven aan meubels. De Kallaz kast past bij elke leeftijd en elke smaak. Haal je de manden eruit dan creëer je al snel een heel andere sfeer.

In dit voorbeeld hebben de bewoners Kallax gebruikt als roomdivider en opbergplek voor het speelgoed.

Het leukste huis van de straat
Arrow navigation 3b3136b1
Op welke manier ga jij de Kallax kast van Ikea gebruiken? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!