Het leukste huis van de straat | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het leukste huis van de straat

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 건축공방 'ArchiWorkshop' Modern
Loading admin actions …

Het leukste huis van de straat. Is dat jouw woning, of heb je stiekem de voorkeur voor een ander huis in je buurt? De bewoners van dit bijzondere Japanse bouwwerk hoeven daar waarschijnlijk niet lang over te twijfelen: zij hebben het meest bijzondere en leuke huis dat je kunt vinden. Vooral de zeer bijzondere architectuur aan de buitenkant maakt van deze woning een zeer opmerkelijk geheel. Reis dan ook via de digitale weg met ons mee naar het land van de Rijzende Zon om dit bijzondere project van de architecten van Archiworkshop te bekijken.

Bijzonder contrast

De voorkant van het huis en de zijkant vormen samen een bijzonder contrast: de rode bakstenen in de voorgevel zelf en het heldere wit aan de zijkant zijn een hele fraaie combinatie. Duidelijk anders, maar toch perfect passend bij elkaar. Aan het lichtplan is ook erg veel aandacht besteed en dat zorgt dat dit bouwwerk in het donker nog eens extra opvalt.

Smalle, maar diepe tuin

Als je wel eens vaker huizen uit bijvoorbeeld Japan of Zuid-Korea hebt bekeken, dan weet je dat er niet vaak een grote tuin te vinden is. Een stuk grond is in deze Aziatische landen namelijk erg prijzig en daarom is een grote tuin vrijwel onbetaalbaar. Maar gelukkig is daar hier een oplossing op gevonden: een smalle, maar diepe tuin! op die manier heb je toch een leuk plekje om buiten te kunnen zitten. En in deze modern aangelegde omgeving moet dan geen enkel probleem zijn.

De voorgevel

We zagen de voorgevel eerder al even met daarbij ook de rest van het huis, maar voor een echt bijzonder beeld moet je er recht voor gaan staan. Met de rode bakstenen en de gesloten structuur ziet het er namelijk wel heel erg apart en bijzonder uit. En nu snap je ook vast wel waarom we dit het leukste huis in de straat vinden!

Een blik in het interieur

Een rondleiding bij een huis houdt natuurlijk niet op bij de buitenkant, want we komen binnen ook maar wat graag een kijkje nemen. Misschien is het interieur iets minder spectaculair dan de buitenkant, maar dat neemt niet weg dat je hier een hele leuke inrichting kunt bekijken. We zien hier het trappenhuis en daarnaast de woonkamer en de eethoek. Een fris en modern geheel dat uitermate geschikt is voor een gezin. Let er trouwens ook vooral even op hoe lekker licht het hier is.

Moderne keuken

De inrichting is over het algemeen modern te noemen en dat geldt ook zeker voor de keuken. Er is door middel van de vloer ook een wat meer natuurlijk en rustiek tintje toegevoegd. De schuifdeuren naast de eettafel zorgen er voor dat je in de zomer lekker naar buiten kunt lopen. Ook fijn voor de kinderen om daar in een beschermde omgeving even wat buitenlucht op te kunnen snuiven. En ook hier zie je direct weer hoe lekker licht het in het huis is. Leuke verlichting zorgt dat het ook als het donker is, zo lekker licht blijft.

Werkkamer

Door de grootte van het huis is een combinatie van wonen en werken prima mogelijk. Deze leuke werkkamer is daarvoor uitermate geschikt. Uiteraard ook weer lekker licht en daardoor extra inspirerend. Maar ook als studeerkamer voor de kinderen is dit een ideale plek. Een extra pluspunt is de toegang naar het leuke dakterras. Fijn om daar ook lekker beschut buiten aan het werk te gaan!

Het leukste huis in de straat, het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar we hopen dat je het met ons eens bent. Voor meer opvallende huizen raden we je aan om hier alvast ook even een kijkje te nemen.

Ook verrast door deze architectuur? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!