Voor, tijdens en na: de aanleg van.... | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor, tijdens en na: de aanleg van… .

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne zwembaden van Future Pool GmbH Modern
Loading admin actions …

Heb je al eens vaker nagedacht over het aanleggen van een zwembad in je tuin? Een zwembad is een ontzettend leuk bezit! Lekker afkoelen in de zomer en het geeft daarnaast ook nog eens een hele luxe uitstraling aan je tuin. Alleen de kosten kunnen soms een groot struikelblok zijn. Maar als dat laatste geen probleem is en je hebt genoeg ruimte in je tuin dan kunnen we dit zeker aanbevelen. Om je een indruk te geven wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van een zwembad, laten we je een project van de Duitse experts van Future Pool zien.

1. Aangeven van de exacte locatie

Als je de knoop hebt doorgehakt en je hebt besloten om een gedeelte van je gazon om te toveren in een zwembad, dan moet het uiteindelijke ontwerp eerst op de exacte locatie aangegeven worden. En dat is precies wat we hier zien! De vorm van het zwembad wordt hier al goed duidelijk.

2. Aan het graven

Het grondplan is duidelijk, maar uiteraard moet nog wel de nodige grond verdwijnen voordat het zwembad kan worden geïnstalleerd. Een graafmachine doet hier gelukkig het werk, want stel je eens voor dat het allemaal met de hand uitgegraven zou moeten worden…

3. De fundering

De juiste diepte is bereikt en we krijgen daarbij als bonus een mooie doorsnede van de grond! Maar het gaat hier natuurlijk om de aanleg van de fundering van het zwembad. Eigenlijk is deze stalen balk in het midden de belangrijkste draagbed, voor de rest zorgt het geëgaliseerde zand voor een stevige ondergrond.

4. De wanden worden opgezet

Een compleet betegeld zwembad is erg mooi, maar ook erg duur en bewerkelijk. Wanden van kunststof kunnen een prima alternatief vormen en zijn ook nog eens een stuk gemakkelijker om aan te brengen. En pas nu kun je echt goed zien hoe diep het zwembad gaat worden. Een leuk geheel staat ons te wachten, maar de werkzaamheden zijn natuurlijk nog niet helemaal klaar.

5. De bodem voorbereiden

Voordat de definitieve bekleding van het zwembad wordt aangebracht, moet de bodem eerst verder voorbereid worden. Speciale folie moet zorgen dat in de toekomst wortels en andere ongeregeldheden het zwembad niet aan kunnen tasten.

6. Speciale folie aanbrengen

Met het aanbrengen van speciale folie wordt de basis van het zwembad afgemaakt en begint het einde van de werkzaamheden in zicht te komen. Ook zie je hier de speciale uitsparingen die in de bodem zijn aangebracht voor het rondpompen van het water. Je zwembadwater moet natuurlijk wel een goede kwaliteit hebben en daar gaat de pomp uiteraard voor zorgen.

7. Vullen en afwerken

Een zwembad zonder water is als een vis op het droge. Een aangezien het altijd een tijdje duurt voordat het water op peil is, wordt hier al druk gepompt om het water naar binnen te laten. Ondertussen zijn de professionals nog doende om de rand van het zwembad af te werken. Beton en cement zorgen voor een stevige omgeving. En het trapje is ook al geplaatst, dus trek de zwembroek of het badpak maar vast aan.

8. Lekker zwemmen!

Hoe fijn er uiteindelijk gezwommen kan worden, kun je hier zien. Genieten met hele gezin is hier mogelijk. En let ook even op de fraaie natuurstenen rand rond het zwembad. Een erg fraai geheel dat er voor zorgt dat je zin krijgt in de zomer met je eigen verkoelende zwembad in de tuin. Wie weet kun je die droom uit laten komen.

Wil je nog meer zwembadinspiratie op gaan doen? Vergeet dan zeker niet om dit overzicht ook even te bekijken.

Wat vind jij van dit zwembad? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!