Zes opvallende houten vloeren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zes opvallende houten vloeren

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
modern  door Fine Oak Flooring Ltd., Modern
Loading admin actions …

Populair, veelzijdig en visueel verbluffend. Hout heeft het allemaal. Hout kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het raamwerk, de daken, meubels of in decoraties. Maar één van de meest populaire toepassingen van hout is voor het gebruik van vloeren.  De keuze voor een bepaald type hout of voor een bepaalde vorm is belangrijk, de vloer is vaak één van de eerste zaken die we opmerken bij het betreden van een ruimte. Hout is daarnaast verkrijgbaar in een eindeloze hoeveelheid kleuren, afwerkingen, vormen en maten. Vandaag geven wij een overzicht van een aantal vloeren, teneinde u te inspireren en te informeren.

Versaillesparket

Shoreditch Project Moderne muren & vloeren van The Wood Galleries Modern
The Wood Galleries

Shoreditch Project

The Wood Galleries

Wanneer we het over parketvloeren hebben, of kortweg parket, bedoelen we een vloerbedekking bestaande uit verschillende korte stukken hout, die in een bepaalde geometrische vorm zijn ingepast. Afgezien van vloeren, wordt parket ook gebruikt als visueel effect voor houten meubelstukken. Op de foto zien we een parket dat bekend staat als Versaillesparket. Het opvallende patroon trekt meteen onze aandacht.

Visgraat

Rustic Herring bone Parquet Rustieke woonkamers van Artistico UK Ltd Rustiek & Brocante
Artistico UK Ltd

Rustic Herring bone Parquet

Artistico UK Ltd

Er is een veelvoud aan parketvormen op de markt, zoals mozaïekparket, strokenparket, en Hongaarsepunt parket. Op de foto hierboven zien we een parket dat bekend staat als visgraatparket. Het moge duidelijk zijn waar de naam vandaan komt. In deze woonkamer heeft men gebruik gemaakt van verschillende soorten en kleuren hout, waardoor het visuele effect nog eens versterkt wordt. 

Hardhout

modern  door Fine Oak Flooring Ltd., Modern
Fine Oak Flooring Ltd.

ST ALBANS UK – UNFINISHED SOLID OAK

Fine Oak Flooring Ltd.

Een ander veelvoorkomend type hout dat gebruikt wordt voor vloeren is hardhout. Hardhouten vloeren bestaan voor 100% uit hardhout en staan bekend om hun duurzaamheid, ze gaan vaak decennia mee voordat ze tekenen van slijtage vertonen. Een veel voorkomend type hardhout is eikenhout. 

Verschillende afwerkingen

Heart Oak van Dinesen
Dinesen

Heart Oak

Dinesen

Een groot voordeel van het gebruik van massieve vloerdelen is de mogelijkheid om ze opnieuw te schuren en te waxen. Hierdoor lijkt het alsof de vloer weer als nieuw is. Massieve hardhouten vloerdelen tonen ons daarnaast alle kleine imperfecties en oneffenheden, en geven de vloer daarmee een natuurlijke uitstraling.

Vloeiende vloeren

Leefruimte in parket Moderne muren & vloeren van Nobel flooring Modern
Nobel flooring

Leefruimte in parket

Nobel flooring

Het Belgische familiebedrijf HoutAmbacht Vloeren is gespecialiseerd in massieve en samengestelde eiken vloeren. Al zes generaties lang verwerken zij in hun atelier het materiaal van stam tot vloer. Op de foto zien we een traditioneel visgraatparket, hier is gebruik gemaakt van een combinatie van eikenhout en berkenmultiplex. Deze combinatie van verschillende soorten materialen brengt enkele praktische voordelen met zich mee. Let ook op de opvallende kleur van deze vloer en de manier waarop deze doorloopt naar de verschillende ruimtes en vertrekken van de woning. HoutAmbacht Vloeren speelt handig in op de trend waarbij steeds meer woningen vloeiende ruimtes hebben, zo zijn de keuken en de woonkamer tegenwoordig veelal aan elkaar verbonden en vormen ze geen afgesloten ruimtes meer. U bent niet langer beperkt tot het gebruik van tegels of tapijt. Met veel precisie en ervaring worden de vloeren van HoutAmbacht aangelegd. Wanneer men kiest voor een hoogwaardig en kwalitatief parket kan deze zelfs doorgetrokken worden tot de badkamer. 

Natuur

Bolefloor Eiken Rustiek Moderne muren & vloeren van Bolefloor B.V. Modern
Bolefloor B.V.

Bolefloor Eiken Rustiek

Bolefloor B.V.

Het Nederlandse bedrijf Bolefloor B.V. produceert naar eigen zeggen vloeren zoals de natuur ze bedoeld heeft. Dat wil zeggen, hout hoort geen geometrische vorm te hebben, hoort niet recht toe, recht aan te zijn. Hout is natuurlijk, heeft organische vormen, groeven en oneffenheden. Bolefloor B.V. heeft de techniek en expertise in huis om planken te zagen en aan te leggen zonder daarbij deze organische vormen te verliezen. Op de foto zien we een prachtig exemplaar van zo'n soort vloer, het betreft hier een eiken vloer uitgevoerd in rustieke stijl. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!