Een opvallende woning in de straat | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een opvallende woning in de straat

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Architekturbüro Prell und Partner mbB Architekten und Stadtplaner Modern
Loading admin actions …

Als je in sommige straten komt, dan vallen woningen direct op als je ze passeert. En dat is in dit geval ook zeker zo! Want tussen de oude huizen in deze buitenwijk van de Duitse stad Hamburg, vind je deze opvallende woning. Een prachtig modern stukje architectuur dat zorgt voor een heerlijke ruime en vrijstaande woning. De architecten van Prell und Partner hebben er een zeer aantrekkelijk geheel van gemaakt dat zowel binnen als buiten erg leuk is om te zien. Reis dan ook maar snel via de digitale weg met ons mee om dit fraaie geheel te bekijken.

Oud en nieuw

Je ziet hier een groot contrast tussen oud en nieuw. En soms zou dat misschien voor een beeld zorgen dat er niet zo fraai uitziet, maar dat is hier zeker niet het geval. Het past prima en daar hebben de architecten ongetwijfeld over nagedacht. Dat dit een duidelijk voorbeeld is van moderne architectuur, daar is geen twijfel over mogelijk. Rechte vormen, grijze en witte kleuren en prominent geplaatste ramen maken deze opvallende verschijning compleet.

De achterkant

Waar aan de voorkant er nog gekozen is voor een enigszins gesloten beeld is, in verband met de privacy,  aan de achterkant voor heel veel glas gezorgd. Heerlijk voor de lichtinval in het huis en ook zeker mooi voor het uitzicht dat je vanuit de woning hebt op de tuin. Op het mooie terras kun je optimaal van de zon genieten en door de grote deuren heb je direct toegang tot de woonkamer. Het terras is trouwens niet de enige plek waar je kunt gaan zitten!

Dakterras

Met die andere buitenruimte waar we het net al over hadden, bedoelden we uiteraard het prachtige dakterras. Een heerlijke plek om lekker over de omgeving uit te kunnen kijken en je even lekker af te kunnen zonderen met een goed boek. Maar voor een klein feestje is dit natuurlijk ook de ideale plek om te gebruiken. Mogelijkheden genoeg voor het invullen van deze leuke ruimte.

Eclectisch interieur

Het interieur is misschien wel iets anders dan je eerst had verwacht. Er is namelijk gekozen voor een hele bijzondere eclectische inrichting. Rustiek met een minimalistische inslag dekt de lading misschien wel het beste. Voor veel ruimte is in ieder geval overduidelijk gekozen. En hier zie je natuurlijk ook erg goed het uitzicht op de tuin. al met al zorgt het voor een hele gezellige en persoonlijke sfeer.

Koken en eten

In deze gecombineerde keuken en eetkamer kun je heerlijk koken en erg aangenaam eten. Ook hier zie je weer dat minimalistische en rustieke elementen perfect zijn gecombineerd. En als je goed kijkt kun je zien dat je hier juist aan de voorkant van het huis zit. De kleine ramen boven het aanrecht zijn precies voldoende voor wat extra licht en zicht op de straat, maar zorgen er aan de andere kant voor dat je tijdens het koken niet vol in de schijnwerpers staat. Ook weer zoiets waar bij het ontwerp erg goed over nagedacht is.

Trappenhuis

Met een blik op het trappenhuis sluiten we onze rondleiding rond en in dit huis weer af. Ook dit is weer zo’n lekkere ruime en lichte plek. Het hout zorgt hier ook weer voor een ideaal rustiek tintje dat heel goed past bij de eerdere kamers die we zagen. Wat moet het heerlijk ontspannen zijn om in dit huis te wonen. Wij zien het wel zitten, geldt dat ook voor jou?

Als je nog niet genoeg hebt gekregen van deze mooie moderne wooninspiratie dan zijn er talloze andere projecten waar we je blij mee kunnen maken. Dit mooie voorbeeld mag je dan ook zeker niet missen!

Oude en nieuwe huizen in dezelfde straat? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!