Het meest minimalistische huis ter wereld!

Stoa. Stoa.
YMSR-HOUSE, 門一級建築士事務所 門一級建築士事務所 Moderne huizen Gewapend beton Wit
Loading admin actions …

De afgelopen jaren hebben we een trend gezien in de hedendaagse architectuur gericht op het minimalisme: een beweging die vertrekt uit het motto ‘less is more’. Deze ontstond in de jaren zeventig in New York. Belangrijk in de stijl is een minimum aan decoratie, alleen de essentie doet er toe! Een van de belangrijkste ontwikkelaars van deze stijl was Mies Van der Rohe. De stijl is populair vanwege de eenvoud en elegantie die ervan uitstraalt. Een genot om naar te kijken, nog fijner om in te wonen. Vandaag nemen we je mee naar een project van architectenbureau JO1Q, dat een charmant huis afleverde waarin de minimalistische stijl tot grote hoogten wordt opgevoerd. Kijk met ons mee naar dit adembenemende design!

Bijzondere gevel

De voorgevel van het huis is mega minimalistisch, geen raam te bekennen. Wat een privacy! Het geheel heeft een Aziatische look, zeker met die boom ernaast. Helemaal zen! Als je aankomt bij deze woning heb je niet direct door, dat het om een huis gaat. De woning heeft de looks van een sculptuur, minimalisme ten top! De ingang van het huis zien we rechts verstopt achter de witte muur. Samen met een expert ontwerp je snel je droomhuis!

Superminimale verlichting

In de avond ziet de gevel er fantastisch uit! De led-verlichting zorgt voor de juiste sfeer die precies past bij het minimalistische design. We zijn gecharmeerd van de hal waar de ingang van de woning is. Het ziet er zo basic uit, maar ook spannend en goed ontworpen. Een toonbeeld van een minimalistische stijl! Verlichting is een belangrijk aspect van je interieur, maar zeker ook van de gevel. Raadpleeg een architect bij het ontwerpen van je woning. Laten we even binnen gaan kijken. 

Keuken

De minimalistische stijl krijgt soms het verwijt dat ze niet warme genoeg is, maar als we deze keuken zien valt enige huiselijkheid de ruimte toch niet te ontzeggen. Daarbij is de lay-out van de binnenhuisarchitectuur hier uniek te noemen: let op de wanden, het plafond en de spiegelende vloer. Wat een rijkdom aan vormen! We zien hier goed dat er veel variatie mogelijk is binnen de stijl. Er mooi ook dat binnen en buiten hier in elkaar overlopen! Even de schuifwand open in de zomer en het tuinfeest kan beginnen!

Faciliteiten

Het is een woning met een unieke stijl, maar ook met veel faciliteiten. Alle moderne woongemakken zijn er in aanwezig. In deze keuken kun je goed uit de voeten. Zoals we allemaal weten is de keuken het hart van het huis, daarom hoef je je niet in te houden als het gaat om het design van de keuken! Een praktische opstelling zoals hier maakt het makkelijk om voor de familie de lekkerste gerechten klaar te maken. Omdat alles zo strak ontworpen is, is het erg eenvoudig om de keuken schoon te houden, dat is wel zo hygiënisch! Ook hier is veel aandacht besteed aan de ledverlichting, het is duidelijk dat het een groot aandeel in de sfeer heeft. Veel mensen onderschatten het belang van een juiste verlichting. Samen met een interieurontwerper kijk je eenvoudig wat het beste design voor jouw woning is.

Laatste kiekje

We sluiten af met een kiekje in de avond. Gewoon om je nog even een goede impressie van de sfeer buiten te geven. Dit is een woning die ons laat zien dat er veel variatie schuilt in de minimalistische stijl. Deze is al enige decennia oud, maar houdt ons nu al weer een aantal jaar bezig in de hedendaagse architectuur. Wij zijn erg onder de indruk van deze sculpturale woning, een inspirerende woning die ons enthousiast maakt!

We sluiten met deze foto de tour door de woning af. Blijf ons volgen voor meer mooie ideeën woning!

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine