Blikvanger: een glimp van de kosmos | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Blikvanger: een glimp van de kosmos

Stoa. Stoa.
Zon van blikvanger Industrieel
Loading admin actions …

Vandaag hebben we iets heel bijzonders voor je. We gaan samen op reis. Waarheen? Richting de sterren, opzoek naar onbekende verre beschavingen. We laten ons inspireren door de Groningse kunstenaar Henk Bank. Sinds jaar en dag werk Bank onder de naam Blikvanger in Groningen aan een indrukwekkend oeuvre. Het zijn werken met een futuristische, mechanische schoonheid, waarin de techniek en de kosmos een grote rol spelen. Vandaag gaan we je ontwerpen laten zien waardoor je interieur een kosmische sfeer krijgt. Het materiaal waar deze kunstwerken/designproducten van gemaakt zijn, is hoogwaardig en gewoonweg schitterend. Zijn werk laat zich het best omschrijven als design-art. Waarom? Omdat Blikvanger altijd opzoek is naar de spanning tussen design en art. Ben je al nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel met ons mee naar deze prachtige werken.

De zon

Zon van blikvanger Industrieel

Elke dag schenkt zij ons warmte en ziet op ons neer. De zon is de helderste ster aan het firmament. Zonder haar is de aarde niets. Deze lamp van Blikvanger draagt de naam: Zon en heeft een dromerige sfeer. Deze afbeelding doet denken aan de foto's die we van ons universum kennen, door ruimtesondes gemaakt tijdens hun eindeloze reis door het heelal. Dit kunstwerk heeft een bijzondere bekendheid gegenereerd, want het is in 2011 uitgezonden via de expositie liberation of light, naar Beijing en Guangzhou, China. Een opmerkelijke prestatie, maar niet verwonderlijk, want het is natuurlijk ook een prachtig object. Dit lichtobject staat op een statief en is in hoogte verstelbaar. De led-verlichting kan worden gecombineerd worden met een prisma, waardoor een prachtige breking van het licht ontstaat. Ook deze lamp/lichtsculptuur bestaat uit 100% hergebruikt materiaal, namelijk metaal en kunststof. De afmetingen zijn: 0.50 x 0.50 x 1.60m.

Hollandse trots

Tulp van blikvanger Industrieel

Nederland staat er bekend om, trekt jaarlijks miljoenen mensen van over de hele wereld en geeft ons leven kleur en fleurigheid. We hebben het natuurlijk over de tulp. In de zeventiende eeuw hadden we zelfs te maken met een tulpenmanie, waarbij de prijs van een tulpenbol even hoog was als een Amsterdams grachtenpand (tussen de 3 en 4 duizend gulden) een ervaren vakman verdiende in die tijd 700 gulden per jaar. Het wordt ook wel de eerste economische bubbel genoemd. Blikvanger creëert met dit werk natuurlijk een verwijzing naar dit verleden en onze huidige nationale identiteit in het buitenland. Nederland is naast tulpenland vooral een handel- en industrieland. Deze tak van Nederland zien we terug in de zwart metalen (pons)schijven waarvan de lamp gemaakt is. Het felle licht wordt gecreëerd door de halogeen lampen van 12v, waarin twee reflectie-spiegellampen zijn verwerkt. Let even op het prachtige spel tussen licht en schaduw dat de kamer een prachtige sfeer geeft. Dit lichtobject bestaat uit 100% hergebruik materiaal, waardoor je naast een poëtische ook een milieuvriendelijk lamp in huis hebt. De afmetingen van deze lamp zijn: 0.60 x 0.60 x 1.80m.

Ufo

Ufo van blikvanger Industrieel

We reizen af naar de uithoeken van ons zonnestelsel, maar daar stopt de reis niet. Die gaat steeds verder en verder richting de dichtstbijzijnde ster (na de zon), namelijk Proxima Centauri. Met aardse technologie komen we daar nooit levend aan, maar met deze UFO is het geen probleem. Dit lichtobject is een prachtige toevoeging aan je interieur en bestaat uit een losse kap en een zwevende rand. De prachtige lichtbron is dimbaar, zodat je steeds de perfecte controle hebt over de lichtsfeer in je woning. In de kap zijn hoogwaardige optische lenzen verwerkt die voor een schitterende lichteffect zorgen. Nu we de ufo in rustte zien is hij al supermooi. Let maar eens op hoe gaaf hij eruit ziet als hij in werking is!

Sfeer

Ufo van blikvanger Industrieel

We hebben het gevoel dat we door de ruimte vliegen. De nevel van sterrenstof is rondom ons. In de verte zien we de sterren en de planeten, terwijl we gestaag met de snelheid van het licht onze bestemming dichter naderen. Een lichtobject als dit laat je fantasie op hol slaan, zoveel is duidelijk. Dat is niet verwonderlijk, want het poëtische licht van deze ufo creëert een dromerige sfeer. Op de foto zien we de ufo in actie en het is werkelijk een uniek schouwspel. Een ander mooi punt van dit kunstwerk is zijn milieuvriendelijkheid. Al het materiaal van de ufo bestaat voor de volle 100% uit hergebruikt materiaal, zoals RVS, aluminium en kunststof. Het voertuig wordt aangedreven door een vervangbare spiegel-kop-lamp van 220v. De afmetingen van dit ruimteschip zijn: 0.60 x 0.60 x 0.30m.

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Blikvanger. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Op ons forum wachten experts op jouw vragen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!