Moderne en creatieve vogelhuisjes | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne en creatieve vogelhuisjes

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
modern  door Radius Design, Modern
Loading admin actions …

De lente staat voor de deur en waar anders moeten we bij deze tijd van het jaar aan denken dan aan het prachtige gefluit van vogeltjes. Idealiter hadden we onze vogelhuisjes al in februari of maart op moeten hangen, op die manier kunnen de vogels aan de ruimte wennen en weten zij deze te vinden wanneer ze er behoefte aan hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat het geen zin meer heeft om er alsnog één op te hangen, bovendien, volgend jaar wordt het wederom lente. In dit overzicht laten we u kennis maken met een aantal moderne en creatieve vogelhuisjes. 

Doe-het-zelf-vogelhuis

Zelf Vouw vogelhuis: modern  door riesgeurts, Modern
riesgeurts

Zelf Vouw vogelhuis

riesgeurts

Ries Geurts is naar eigen zeggen een jonge en energieke industrieel ontwerper, en focust zich onder andere op betaalbaar maatwerk. Ries Geurts combineert ambacht met high-tech. Kortom, de juiste man om op de proppen te komen met een verfrissend vogelhuisje. Het doe-het-zelf-vogelhuisje op de foto is een van zijn vindingrijke ontwerpen. Bij het construeren van dit ontwerp komt geen spijker of hamer te pas. Ook de mensen met twee linkerhanden kunnen dit vogelhuisje met gemak in elkaar zetten. De kracht van dit ontwerp schuilt hem in de eenvoud en vanzelfsprekendheid. Waarom zijn wij hier niet opgekomen? 

Keramisch vogelhuis

keramische vogelhuis: modern  door riesgeurts, Modern
riesgeurts

keramische vogelhuis

riesgeurts

Ook dit ontwerp komt van de hand van Ries Geurts, die ditmaal aantoont niet alleen goed te zijn in praktische toepassingen en functionaliteit maar ook nog eens oog heeft voor esthetiek. De vogelhuisjes zijn makkelijk te plaatsen door de stokken in de grond te steken. De opening kan aangepast worden door de dop te verwisselen, daardoor kan je het vogelhuisje toegankelijk maken voor verschillende vogelsoorten. Onze aandacht gaat vooral uit naar de schoonheid van dit ontwerp. De twee verschillende vormen zien er speels uit en spreken tot de verbeelding. De ogenschijnlijk simpele vormen van de twee vogelhuisjes, modern en minimaal, doen onze fantasie op hol slaan. Deze mysterieuze wezens zouden elke tuin verrijken, en bieden naast hun serene schoonheid ook nog eens onderdak aan onze gevleugelde vrienden. 

Design-vogelhuis

Harm van den Nieuwenhof en Elke van den Berg vormen samen Studio Harm en Elke. Eerstgenoemde kent een fascinatie voor het machinale, voor technische en mechanische verbindingen. Terwijl Elke van den Berg  vooral veel aandacht besteedt aan kleuren, en een voorkeur heeft voor het gebruik van porselein. Deze combinatie van uiteenlopende interesses heeft geleid tot een scala aan producten, van waterkannen en lepels, tot klokken en… vogelhuisjes. De voederschaal en het vogelhuisje, die we hier op de foto zien, zijn in hetzelfde materiaal afgewerkt en bestaan uit wit geglazuurd aardewerk en een cederhouten dak. Het zal de bewoners van dit huisje niet aan luxe ontbreken. 

Eenvoud

Tot slot nog dit opmerkelijke vogelhuisje van het Duitse Radius Design. De aluminium behuizing van dit vogelhuisje beschermt de constructie tegen invloeden van buitenaf. De meegeleverde riem maakt het gemakkelijk om het huisje tegen allerlei soorten palen of bomen te bevestigen. Een simpel, gemakkelijk en elegant ontwerp. 

Heeft u zelf weleens in een vogelhuisje willen slapen? Klinkt misschien vreemd, maar het is mogelijk! Lees dan ons artikel over het vogelhuisje van de vreemde vogel. Daarnaast vindt u in ons magazine nog meer artikel terug over tuinideeën, zoals ons artikel over tuinhuisjes in alle vormen en maten.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!