Vermijd deze 5 fouten bij het inrichten van je hal! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vermijd deze 5 fouten bij het inrichten van je hal!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Traço Magenta - Design de Interiores Modern
Loading admin actions …

Kun je iets fout doen bij het inrichten van je hal? Nou, dat klinkt ook wel weer wat negatief maar er zijn zeker een aantal zaken die je slimmer kunt aanpakken bij het inrichten van deze ruimte. De hal staat vaak niet bovenaan onze prioriteitenlijst en wordt ook al snel een rommelhok vol tassen, schoenen en andere zaken die we bij binnenkomst ergens deponeren. Maar echt, daar wordt de sfeer niet beter van!  We presenteren je daarom vandaag 5 slimme tips om die hal tot nette, gezellige, warme sfeervolle plek te maken. Begin 2017 goed en laat je inspireren!

1. Ja, je hal voorzie je ook van mooie decoratie!

Oké, we plaatsen er meestal wel een kapstok spiegel of schoenenrek maar vaak vergeten we om deze ruimte mooi en sfeervol in te richten met accessoires, sfeerverlichting en bloemen. Is het nodig dat je hal volledig achterwege blijft qua inrichting ? Natuurlijk niet! Juist in dit deel van ons huis kunnen we onze persoonlijke touch aanbrengen. Maar je moet je natuurlijk ook weer niet al teveel laten meeslepen door je enthousiasme want de ruimte is natuurlijk beperkt. Kies dus voor een paar elementen die met elkaar die mooie sfeer neerzetten zoals hier de sfeerverlichting langs het plafond, grote plant en het oude tafeltje. Laat je fantasie de vrije loop en maak er een leuk project van!

2. Vergeet de garderobe niet

Hoe klein je hal ook is, het is echt noodzakelijk om een garderobe te hebben! Dit komt omdat er anders altijd jassen en tassen din de weg liggen wanneer je geen plek hebt om deze netjes op te bergen. En maak je geen zorgen, omdat de mogelijkheden zijn eindeloos! Los van de traditionele kapstok zijn er ook allerlei soorten haken voor aan de muur waarmee je heel eenvoudig en moeiteloos een garderobe inricht. Heb je meer ruimte? Overweeg dan eens een kast met schuifwand met allerlei planken en hangruimte. Ideaal voor al je schoenen, tassen, sleutels, hockeysticks, jassen, sjaals etc.

3. Optimaliseer je opslagruimte

Inspiration Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Korbo Modern
Korbo

Inspiration

Korbo

Alhoewel de hal in feit een doorgangsplaats is wordt deze meestal ook gebruikt als opslagruimte. En dat is natuurlijk niet voor niets. We hebben veel spullen die we graag willen opbergen in de hal. Bekijk daarom waar je potentiële opslagruimte hebt. Is er ruimte onder de trap? Is er plaats voor een inbouwkast? Kun je ergens manden plaatsen voor je sjaals, paraplu's en boodschappentassen? Bedenk ook goed wat je graag wilt opslaan in je hal en hoeveel ruimte je hiervoor nodig hebt. Voldoende opslagruimte hier is echt essentieel! Zeker wanneer je geen berging hebt of weinig opslagruimte hebt in de rest van je huis. Wil je meer tips inzake de inrichting van je hal? Dan bevelen we ook: 10 ideeen voor je hal, je visite zal versteld staan.

4. Het ontbreken van een kleine tafel en sfeerverlichting

De hal is een ideale plek om een kleine smalle tafel, bureau of ladekast te plaatsen waar je je kleine spullen zoals sleutels en post op plaatst bij binnenkomt. We weten allemaal hoe het is om na een lange tocht door de winkels thuis te komen vol beladen met tassen, sjaals, handschoenen, sleutels. En hoe heerlijk is het dan wanneer je dan direct een plek hebt waar je al deze spullen even kunt deponeren? En laten we het ook even hebben over de verlichting. Ja, meestal hebben we wel een felle plafondlamp in de hal die ook praktisch is wanneer je jezelf even in de spiegel wilt bekijken. Maar ook warme sfeerverlichting langs randen (bijvoorbeeld onder je traptreden!) of in de vorm van lampen op de tafel kunnen hier veel toevoegen. 

5. Onvoldoende beweegruimte

We gaan weer even terug naar het begin, om je enthousiasme te kalmeren na al onze tips, omdat het nog belangrijker is om ook voldoende beweegruimte te creëren in je hal. Wanneer je even teruggaat naar de functie van de hal: een doorgangsruimte naar je huis dan is het dus belangrijk dat je door je hal heen kunt komen zonder over jassen, tassen, huisdieren en kattenbakken te struikelen. Richt je aandacht dus ook op dit aspect bij de inrichting en het zal je een gelukkige leven bezorgen!

Ruimte en ordening in je hal zijn zeer belangrijk!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!