Zo doe je het: het inrichten van de perfecte meisjeskamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: het inrichten van de perfecte meisjeskamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Villa Blaricum:  Kinderkamer door BVO Vloeren
Loading admin actions …

Tegenwoordig hoeven slaapkamers voor meiden echt niet meer per se roze, wit of paars te zijn. De nieuwste kinderslaapkamers zijn inspirerend, kleurrijk en perfect afgestemd op de fantasiewereld van een kind. Het is dan ook een feestje om aan de slag te kunnen gaan met het ontwerpen en inrichten van dit leuke slaapkamertje. Het interieur van een kinderslaapkamer is van grote invloed op de belevingswereld en het welzijn van je kind. Een goede balans tussen een speelse sfeer, duurzaam design en veiligheid is gelukkig snel gemaakt. 

Waar begin je precies? En waar moet je aan denken? In dit Ideabook geven we een aantal slimme tips die je op weg kunnen helpen bij het creëren van de perfecte meisjeskamer. Als je juist op zoek bent naar inspiratie en ideeën voor de slaapkamer van een jongen verwijzen we je graag door naar dit Ideabook

Kijk mee en laat je inspireren! 

De juiste grootte van de kamer

Bij het creëren van de perfecte meisjeskamer, doet de daadwerkelijke grootte er eigenlijk niet echt toe. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden wanneer je te maken hebt met een grotere ruimte, maar dat neemt zeker niet weg dat je met een kleine ruimte net zo'n leuke kamer kunt maken! Het vergt alleen wat meer creativiteit! 

Wanneer je er rekening mee houdt dat je in kleinere kamers minder kleine meubels plaatst en meer rommel op moet bergen om een ruimtelijk effect te bereiken, kom je al een heel eind. De tips in dit Ideabook zijn dan ook te gebruiken voor grote én kleine meisjeskamers! Vind je het lastig om een toekomstige meisjeskamer helemaal zelf in te richten? Het inschakelen van een expert is dan een goede optie, zij kunnen je vaak helpen met het in kaart brengen en uitvoeren van je wensen en ideeën. 

Kies het kleurenpalet

 Kinderkamer door homify

De roze wolk, bijna ieder meisje heeft een periode dat dit absoluut haar lievelingskleur is. Roze is nog steeds een populaire kleur en wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met andere pastelkleuren zoals beige, off-white, geel en hemelsblauw. Liever een iets neutraler kleurpalet? Of houdt je dochter zelf helemaal niet van dat zoete roze? Kies dan eens voor de Scandinavische stijl van zwart, wit, grijs en naturel tinten. Kies hierbij één of twee opvallende kleuraccenten die je terug laat komen in de accessoires, het speelgoed en/of het textiel. Hierdoor is het makkelijk switchen als ze toe is aan iets nieuws zonder dat je daarbij de hele slaapkamer opnieuw hoeft te verven. 

Kies een mooi bed

Project gerenoveerde boerderij:  Kinderkamer door De Plankerij BVBA
De Plankerij BVBA

Project gerenoveerde boerderij

De Plankerij BVBA

Een bed is hét meubelstuk dat in iedere slaapkamer centraal staat. Voor zowel kinderen als volwassenen geldt dat het bed tot de eyecatcher van de ruimte kan worden bekroond. Hoe krijg je dit voor elkaar? Begin voor een meisjeskamer bij het kiezen van een bed dat perfect past bij de stijl die je voor ogen hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een hoogslaper of een bed met extra opbergruimte? Een extra matras of slaapplek kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer ze vriendinnen over de vloer krijgt. Met een bed kan je dochter redelijk wat jaren doen, dus je doet er dan ook goed aan om te kiezen voor een tijdloos design dat je decoreert met leuke accessoires en mooi textiel. 

Voorbeelden voor het versieren en decoreren van je bed zijn bijvoorbeeld het toevoegen van een mooie klamboe, een leuke slinger met lampjes en opvallend beddengoed.

Creëer een area om te spelen

Houten vloer in prinsessenkamer:  Kinderkamer door BVO Vloeren
BVO Vloeren

Houten vloer in prinsessenkamer

BVO Vloeren

Kinderen brengen in hun slaapkamer veel tijd door en maken voor het eerst kennis met kleuren, vormen, materialen en designs. Ook geluiden en kleuren spelen hun rol bij de educatie. Het is dan ook niet gek dat ze hun allereerste speelplekje en slaapplek vaak ook nog goed kunnen herinneren. Hoe richt je een speelomgeving dan precies in? 

Denk vanuit je kindje en beslis op basis daarvan wat je moet aanschaffen. Grote boxen met speelgoed zijn voor het opbergen (en voor jou) waarschijnlijk handig, maar wanneer ze in haar eentje aan het spelen is kan dit toch ineens wat lastiger zijn. Een fijn, zacht kleed of lekkere plaid met kussens kan erg gezellig zijn! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de input van je dochter is bij die onderdeel altijd interessant! 

Creëer een studeer of knutselplek

 Kinderkamer door homify

Vooral wanneer je dochter wat ouder is dan kan een plek om te studeren of bureau gewenst zijn. Deze zijn op verschillende manieren te realiseren. Wanneer je met een kleine kamer te maken hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hoogslaper met een bureau eronder. Multifunctioneel én ruimtebesparend! Bij een wat grotere ruimte kies je natuurlijk gewoon voor een bureautje met één of twee stoelen. We gaan er dan even vanuit dat je dochter vaak met haar vriendinnetjes speelt, dus speel en werkruimte voor twee is altijd handig! 

Een bijpassende lade of boekenkast is ideaal voor het opbergen van knutselspullen, boekjes en tijdschriften.

Maak gebruik van educatieve decoratie

Wanneer de basis gezet is, maak je het geheel af met de juiste decoratie en accessoires. Ook hier zijn er weer eindeloos veel mogelijkheden! Kinderen zijn sponsen, en zijn in staat om in korte tijd enorm veel informatie en kennis te vergaren. Spelenderwijs kunnen ze enorm veel leren en je doet er dan ook goed aan om ook te kiezen voor wat educatieve elementen in hun slaapkamertje. Hoe je dit tot uitvoering brengt? Te denken val bijvoorbeeld aan mooie, leerzame posters met dierensoorten, vormen of kleuren. Ook leesboekjes kun je op een leuke manier tentoonstellen in hun kamertje. Je kunt er zelfs voor kiezen om een kleine radio of boxjes te plaatsen zodat ze altijd een fijn voorleesboek of muziekje kan luisteren wanneer ze in haar kamer aan het spelen is. 

Maak er een plek van waar ze van zal houden!

Uiteindelijk komt het er op neer dat ieder meisje een ander idee heeft van haar perfecte meisjeskamer. Het gaat erom dat je een kamertje creëert waar ze thuis en veilig voelt. Een warme uitstraling en sfeer is daarbij key! Kies om het af te maken voor mooie vloerkleden, kussens en mooie verlichting. Wanddecoratie voor kinderkamers bestaat in veel verschillende vormen, kleuren, stijlen en formaten en maken een meisjeskamer helemaal af! Ga jij thuis aan de slag?

Tot zover dit Ideabook vol mooie en schattige inspiratie om de perfecte meisjeskamer te ontwerpen. We hopen dat we je genoeg inspiratie hebben kunnen geven! Ben je op zoek naar meer foto's van kinderkamers? Bekijk dan zeker ook nog even deze foto's

Wat vind jij van de tips en inspiratie in dit Ideabook? We zijn erg benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!