10 easy woonprojecten om thuis te doen!

Stoa. Stoa.
Veladores - Lámparas de Mesa, klik klik Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Veel mensen slagen er niet in om het weekend weer te doen dan te lezen, slapen of gewoon een beetje lummelen. Waarom ook niet het is tenslotte weekend? Soms is het ook leuk eens iets anders te doen, zoals een leuk knutselproject! DIY design is erg tof en in dit artikel laten we je zien hoe je dit kunt maken. Kijk met ons mee naar 10 superleuke projecten die je zelf thuis kunt doen.

1. Home grown

Veladores - Lámparas de Mesa, klik klik Moderne slaapkamers Verlichting

Deze lamp is super makkelijk te maken en erg mooi. Neem een houten basis van 10 cm in de breedte en een hoogte van 20 cm. De lichtbol bevestig je op de basic door een gaatje te boren door het hout, daar doorheen gaat het rode koord, dat uiteindelijk uitmond in een stekker. Deze lamp heeft een strakke look en is eenvoudig zelf te maken. Echt een stukje home grown design dit! Laat je informeren door een expert

2. Basic tafel

Deze originele tafel heeft een moderne look en past bij veel moderne interieurstijlen. Je voor de constructie van deze tafel een of twee pallets gebruiken. Deze moeten grondig schoongemaakt worden, je moet ze laten drogen en daarna afschuren. Daarna kun je de pallets lakken of schilderen. Bevestig wielen aan de onderkant zodat de tafel handig verrijdbaar is. Je kunt verschillende soorten stof of zelfs een glasplaat op de tafel leggen. Natuurlijk kun je voor dit soort tafels allerlei bouwinstructies vinden. Als een echte designer kun je hiermee aan het werk!

3. Mooi kastje

Ideaal voor een student of scholier: deze mooie kast met een lichte look. Je hoeft echt niet alle meubels bij een dure speciaal zaak te komen, deze kast past mooie bij de rest van je gekochte interieur. Dat scheelt in de prijs! Je maakt een ontwerp, stelt de maten op, doet de voorbereidende werkzaamheden, zoals het kopen van de juiste schroeven en het voorboren van het hout. Eventueel afschuren en lakken. Daarna zet je de kast on the spot in elkaar, dat is makkelijk en het scheelt een boel gesjouw met een in elkaar gezette kast. Maak de kast zo dat hij makkelijk in en uit elkaar te halen is, want dat is weer makkelijk bij een verhuizing. Samen met een expert ontwerp je snel een supermooi huis

4. Muurkunst

Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel leuk op je muur. Deze muurkunst is erg leuk voor een kinderkamer of voor in de living. Erg handig aan te brengen is dit zelfklevende vinyl. Je kunt het ook probleemloos weer verwijderen. Een andere truc voor muurkunst is een mal tekenen deze uitknippen, op de muur hangen en het gebied er rond omheen afplakken. Dan schilder je het open gebied van de mal. Laten drogen. Daarna het afplakmateriaal en de mal weghalen en je hebt je schitterende sterrenregen op de muur! 

5. Verrijdbaar tafeltje

Net zagen we een schitterende tafel gemaakt van pallets, deze tafel is gemaakt van een vintage kistje. De wielen eronder maken hem makkelijk verrijdbaar. Dat ziet er fantastisch uit en het kost je haast niks! Kijk op brocantes voor oude kistjes, je zult ze daar zeker vinden. 

6. Gezellig kastje

Je zag net al een tafel gemaakt van een kistje, maar de mogelijkheden met dit eenvoudig ding lijken eindeloos. We zien hier een keukenkastje gemaakt van een oud kratje. Dat past echt goed in een landelijke keuken. Superleuk en slim hoe dat vaasje aan de rechterkant bevestigd is! Je krijgt zo echt een Italiaans sfeer in je keuken, de speciale koffie (zie het midden van het kastje) is daarvoor de hoofdverantwoordelijke! 

7. Found object decoraties

In de kunst bestaat er zo iets als found object art: kunstwerken die gemaakt zijn van gevonden voorwerpen. Hier zien we een voorbeeld van found object decoreaties of DIY design. Je kunt de objecten overal weghalen, als ze maar tof bij elkaar staan. Een hele leuke manier om creatief bezig te zijn. 

8. Maak extra woonruimte

Het is niet zo moeilijk om extra woonruimte bij je thuis te maken. Hoe je dat doet? Kies voor slim DIY design. Dit bureau is in klapbaar, zodat hij na gebruik geen woonruimte meer in pikt. Je hebt dus veel meer bewegingsvrijheid. Waarom doen we dat niet met nog veel meer meubels in ons huis? Dit is DIY design, waardoor je er relatief weinig geld aan uit hoeft te geven. Twee vliegen in een klap dus! 

9. Vintage Bean Bag

Een bean bag komt in alle soorten en maten. Deze is wel heel lekker zacht! Dat komt omdat je hem zelf gebreid hebt. Het oude ambacht van breiden is nu met de komst van de hipstercultuur weer helemaal in: zelf redzaamheid is het credo. Deze mooie bean bag of zitzak is wel even een projectje, maar als hij af is heb je ook wat! Je kunt natuurlijk dit ontwerp ook omtoveren tot een kussen, daar ben je iets minder lang mee bezig en het geeft je de tijd om te oefenen op het breien. Begin klein en bouw het daarna uit! 

10. Minimalistische kapstok

Of het nu een kapstok of kledingrek wordt: met deze minimalistische aanpak gaat je project zeker slagen! Deze kapstok past mooi in elk modern interieur, dat komt door de basic looks. Dit ontwerp is mega eenvoudig te maken laat ons zien dat je met weinig middelen een mooi DIY ontwerp kunt maken! 

Blijf ons volgen voor meer mooie projecten!

Wat vind je van deze ideeën? Laat het weten met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine