Artistiek landhuis bij zee | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Artistiek landhuis bij zee

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne huizen van De Zwarte Hond Modern
Loading admin actions …

Zon, zee, strand, duinen… De kust heeft op heel veel mensen een grote aantrekkingskracht. Wonen in de buurt van de zee geeft een ontspannen en rustgevend gevoel. Die rust en ruimte is voor de architecten van De Zwarte Hond uitgangspunt geweest om een bijzonder staaltje architectuur in de duinen te creëren. Midden in de Randstad, met Rotterdam en Den Haag binnen handbereik, is deze prachtige villa gesitueerd in de duinen bij Hoek van Holland. Dit ontwerp is uniek en helemaal toegespitst op de wensen van de bewoners. Vooral de verschillende lagen in het huis zijn een weerspiegeling van het duinlandschap waarin het huis ligt. Ga met homify mee op een bijzondere wandeling door deze artistieke woning!

Robuust blok in de duinen

Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne huizen van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Villa in de duinen, Hoek van Holland

De Zwarte Hond

Een groot contrast met de omgeving vormt dit bouwwerk zeker. Aan de andere kant is het ontwerp zo gemaakt dat het huis zelf ideale toegang tot het gebied geeft. Daardoor wonen de bewoners van dit huis niet op, maar echt in de duinen! De grote raampartijen verzekeren een prachtig panoramisch uitzicht. Het terras lijkt door de aanwezigheid van het zand op een klein privéstrand. Het vele beton dat in het ontwerp verwerkt zit wekt enigszins de associatie met een bunker, maar de mooie natuurstenen bekleding aan de voorkant en de vele ramen zorgen ervoor dat dit huis alles behalve een bunker is.

Stoere betonnen trap

Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne balkons, veranda's en terrassen van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Villa in de duinen, Hoek van Holland

De Zwarte Hond

De andere kant van het huis heeft een hele andere uitstraling dan de voorkant, maar kan toch zeker vallen onder de noemer ‘eenheid door diversiteit’. Het meest in het opvallende element is de mooie en makkelijke betonnen trap die de bewoners in de gelegenheid stelt zo de duinen in te wandelen. De minipatio is niet geschikt voor grote gezelschappen, maar biedt bij zowel mooi als slecht weer de ideale plek om een kop koffie of een glas wijn te drinken.

Nog meer trappen

Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van De Zwarte Hond Modern IJzer / Staal
De Zwarte Hond

Villa in de duinen, Hoek van Holland

De Zwarte Hond

Bij een eerste blik in de centrale hal van de villa blijkt weer de gelaagdheid van de woning. De trap in combinatie met de als kunstwerk geplaatste deur lijkt op een tekening van de beroemde kunstenaar Maurits Cornelis Escher. De Zwarte Hond heeft hier geen plek overgelaten voor fraai afgewerkte muren: het kale beton doet denken aan de ruige uitstraling van het duinlandschap. Dat het licht overal aanwezig is blijkt ook erg goed uit deze afbeelding. Zelfs op een grijze dag is hier voldoende daglicht in het huis aanwezig!

Ruime witte woonkamer

Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne woonkamers van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Villa in de duinen, Hoek van Holland

De Zwarte Hond

Hoe ruig de betonnen muren er in de hal ook uitzien, de muren in de woonkamer zijn stijlvol met een heldere witte kleur afgewerkt. Niet te missen is ook hier een trap die naar een andere verdieping leidt. Een mooi beeld op een sokkel geeft de artistieke inslag van de bewoners weer. De vloer, die gedeeltelijk met hout is bekleed, geeft een wat huiselijker uitstraling aan deze modern ontworpen en ingerichte villa. Een lekker kleed en een luie stoel geven daarnaast de gelegenheid om hier heerlijk te kunnen ontspannen met uitzicht op een natuurlijk landschap. Een duinlandschap combineert het goede van het bos en van het strand en is daarom de ultieme omgeving om te ontspannen.

Duinen binnenstebuiten

Villa in de duinen, Hoek van Holland Moderne tuinen van De Zwarte Hond Modern
De Zwarte Hond

Villa in de duinen, Hoek van Holland

De Zwarte Hond

Uit deze foto blijkt hoe de duinen alom vertegenwoordigd zijn in dit huis. Het huis bezit namelijk een unieke binnenplaats waar je de duin in z’n meest pure vorm in kunt herkennen. De boom maakt het landelijke effect helemaal af. Een prachtig idee van De Zwarte Hond om dit als centrale plek van het huis uit te kiezen. De bewoners van dit huis hebben een droom van velen waar kunnen maken: wonen in alle rust met alle voorzieningen binnen handbereik. Als je benieuwd bent naar een soortgelijk project dan moet je ook zeker hier even een kijkje nemen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!