Remco Vermaat: foto en schilderkunst, een verrijking voor elk interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Remco Vermaat: foto en schilderkunst, een verrijking voor elk interieur

Stoa. Stoa.
Mixed Media Art: modern  door Remco Vermaat, Modern
Loading admin actions …

Kunst heeft geen grenzen, behalve die van de menselijke creativiteit. Kunst is wars van typeringen en etiketten, ook binnen haar eigen domein. Kunst sijpelt als water door de rotsen, dat wil zeggen, de grenzen van de verschillende kunststijlen en disciplines. Kunst is van iedereen en van niemand. Kunst moet vrij kunnen vliegen, in de hoogten en diepten van de geest. De Amersfoortse kunstenaar Remco Vermaat creëert werken die niet als foto of schilderij te typeren zijn. Zijn kunstwerken hebben veel zeggingskracht en laten een collage van perspectieven en momenten zien, zowel uit het recente heden als een ver verleden. Vermaat creëert zo de indruk van een eeuwig moment, waarin alle tijden samenvloeien. Zijn werk is te typeren als ambachtelijk en van een absolute museale kwaliteit. De ontmoeting tussen de kunstdisciplines, de schilderkunst en de fotografie, zorgt voor een poëtische schoonheid waarvan het aura je woning vult. Maak je klaar om een duik te nemen in deze beeldige gedichten van kleur. Kijk met ons mee!

Het leven in Parijs

Carousel: modern  door Remco Vermaat, Modern

Dit werk draagt de naam Carousel en heeft een levendig karakter. De kunstenaar gunt ons een blik in Rue de Rivoli, een drukke straat zo te zien, geen wonder, want deze ligt ten slotte in het bruisende Parijs. Het werk heeft een impressionistische sfeer en lijkt meerdere momenten te vangen, die vervolgens door elkaar lopen, zoals een superimpositie in de filmkunst. Waarom nu juist Rue de Rivoli? In 1862 opende daar La Porte Chinoise, een winkel met Japanse goederen, waaronder printen. Deze printen hebben Vincent van Gogh zeer geïnspireerd bij het ontwikkelen van zijn eigen schilderstijl. Wellicht is de fascinatie van de kunstenaar voor de (post)impressionistische kunststijl de reden geweest om deze bijzondere straat uit te beelden.

Gezicht op de haven

Harbour: modern  door Remco Vermaat, Modern

Waar het vorige werk de drukte van de stad liet zien, toont dit werk ons de rust van de avond. Bij het zien van dit werk kunnen we het werk van Joseph Turner niet uit onze gedachten houden, deze associatie dringt zich op een aangename wijze op. Zijn havengezichten herbergen ook sfeervolle kleurklankcomposities die een indringend gevoel veroorzaken. Dit eigentijdse werk van Vermaat, anders dan bij Turner, houdt het midden tussen fotografie en schilderkunst. Door het verwarde persfectief is het werk aantrekkelijk om naar te kijken, in de hoop dat je er steeds weer iets nieuws in ontdekt.

Inside out

Inside Out: modern  door Remco Vermaat, Modern
Remco Vermaat

Inside Out

Remco Vermaat

Dit werk heet Inside out, maar wat is er hier binnenste buiten gekeerd? Dat is niet geheel duidelijk. We zien diverse structuren, zowel artificieel als natuurlijk, die voor een intrigerend perspectief zorgen. Het werk doet denken aan een ruïne, waarin de natuur de overhand gekregen heeft. Dit werk geeft niet snel de antwoorden prijs, daarvoor moet je langer en vaker kijken.

De geneugten van Parijs

Parisian Delights: modern  door Remco Vermaat, Modern
Remco Vermaat

Parisian Delights

Remco Vermaat

Iedereen die wel eens in Parijs geweest is weet welke geneugten daar te koop zijn. Dit werk is daar een weerspiegeling van, want door zijn zoete en zachte kleuren wil het iedereen naar de stad lokken. Het is een werk waarin heden en verleden samenkomen, oude foto's worden gemixt met nieuwe en een serie ambachtelijke verftoetsen creëren een impressionistisch werk dat geworteld is in onze tijd. Je ziet vaker foto's van Parijs als decoratie van een woning, maar een werk als dit kom je niet tegen, want dit werk is uniek. De wonderlijke gebouwen van Parijs zijn de hoofdpersonen in deze voorstelling, die (bijna) net zo mooi is als de stad zelf.

Zwart-wit

Watching Walking People: modern  door Remco Vermaat, Modern
Remco Vermaat

Watching Walking People

Remco Vermaat

Met de komst van de fotografie in de eerste helft van de negentiende eeuw verloor de schilderkunst het monopolie op de representatie van de werkelijkheid. De fotografie was ook veel reëler en preciezer dan de schilderkunst, waardoor de kunst een nieuwe route insloeg. Het ging niet langer om het realistisch vastleggen van de werkelijkheid, maar het uitbeelden of vangen van een moment, met name de emotionaliteit of psychologische lading daarvan werd belangrijk. Daar was de schilderkunst juist veel beter in, omdat ze minder vast zat aan de realiteit dan de fotografie. Deze laatste techniek zat vast aan de natuurwetten, terwijl de schilderkunst daar los van stond. Zij kon opereren volgens de regels van de verbeelding. De werken van Vermaat tonen aan dat deze scheiding tegenwoordig niet meer op gaat, door de vlucht van de digitale technologie is het nu mogelijk om fotografisch materiaal te bewerken alsof het om verf gaat. Dit essentiële verschil tussen verf en film is met de komst van de fotobewerkingsprogramma's opgeheven. 

Tot zover de schitterende werken van Remco Vermaat. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen dan houden we je telkens op de hoogte van de nieuwste trends in de wereld van het design en de kunsten. 

Zin in surrealistisch maf design? Lees dit artikel en leer dit absurd mooie design kennen! 

Op ons forum wachten onze experts op je vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!