In 5 simpele stappen naar een smetteloze keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 5 simpele stappen naar een smetteloze keuken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van Pientka - Faszination Naturstein Modern
Loading admin actions …

Voor wie van gezelligheid en lekker eten houdt, is de keuken een zeer belangrijk onderdeel van het huis. Zaak is het dus om de keuken dan zo mooi, opgeruimd en smetteloos mogelijk te houden. In dit Ideabook daarom 5 handige tips om dat voor elkaar te krijgen. Zo kun je nog meer genieten van de keuken, het koken en de gezelligheid die daarbij komt kijken.

Perfecte harmonie

Een weloverwogen en goed doordachte keuken is meer dan het halve werk. Als alles klopt en precies is zoals je wil, is het veel makkelijker een keuken netjes en opgeruimd te houden. Ga dus na, voordat je een keuken koopt of inricht, wat je precies wil en hoe je dat gaat vormgeven. Dat scheelt achteraf een hoop gedoe.

Voldoende opbergplekken

Niets oogt zo rommelig als een keuken waar van alles zomaar rondslingert of staat. Het is dus belangrijk dat er genoeg plek is om alles op te bergen. Denk hierbij aan servies, maar ook aan bijvoorbeeld etenswaren. Dat kan door middel van (keuken)kastjes, maar ook planken aan de muur. Of zoals je op de foto ziet, een multifunctioneel kookeiland.

Uit het zicht

Je kunt nooit genoeg opbergplek hebben, dat is duidelijk. Sommige dingen zijn mooi en mogen dus in het zicht staan. Maar heel veel dingen kun je beter goed in uit het zicht opbergen. Want hoe meer 'rommel' netjes wordt opgeborgen in keukenkastjes, hoe beter.

Minimalisme

Het lijkt een open deur, maar minimalistische keukens ogen altijd zeer opgeruimd en smetteloos. En dus is het, als je van smetteloos houdt, een goed idee om voor een minimalistisch ontwerp te kiezen. Geen overbodige poespas maar simpel en strak. Dat ziet er niet alleen mooi, maar direct ook opgeruimd en smetteloos uit.

Schoonmaken!

Nu je alle mogelijke voorbereidingen en voorzorgsmaatregelen hebt getroffen voor een smetteloze keuken, is het vooral ook zaak om simpelweg goed schoon te maken. Als je na elke kookbeurt gewoon eveneen doekje over alles heen haalt , zal je keuken er altijd schoon en smetteloos uitzien. Het lijkt zo logisch, maar vaak schiet dit er toch bij in.

Meer geweldige en smetteloze keukens kun je hier bekijken. Op zoek naar jouw droomkeuken? Ga eens langs bij een van deze professionals. En in dit Ideabook geven we je nog meer hele bruikbare tips voor jouw keuken.

Hoe hou jij je keuken zo smetteloos mogelijk? Deel je wijsheid in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!