37 geweldige ideeën voor je eigen verticale tuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

37 geweldige ideeën voor je eigen verticale tuin

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Rustieke tuinen van MC3 Arquitetura . Paisagismo . Interiores Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Geluk zit hem in de kleine details. En harmonie komt voort uit kleine keuzes. Planten met hun mooie vormen, kleuren en geuren zijn keuzes die nooit kunnen missen. Met hun aanwezigheid word je huis aangenaam, de sfeer wordt meer delicaat en de zorg is meer attent. Ze zijn ideale metgezellen. Dit wetende, presenteren we je  37 goede ideeën, zodat ook jij je eigen tuin in huis kunt maken. Wanneer je direct denkt aan het gebrek aan beschikbare ruimte in je huis, dan is het tijd om de aandacht te richten op de lege muren in huis. Elke kleine verticale hoek of nis kan tot een perfecte verticale muur met planten worden omgetoverd. En dat is wat je hieronder kunt zien met eenvoudige ideeën die gemakkelijk gekopieerd kunnen worden. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Upcycling

Upcycling is een techniek die objecten die anders zouden worden weggegooid, hergebruikt. In dit project wordt deze rol uitgevoerd door hergebruik van wat oude raamluiken met potplanten. Eenvoudig en creatief.  

2. De keuze van de juiste plantsoort

Kijk naar plantsoorten die je gemakkelijk kunt gebruiken voor de verticale tuincultuur. Er zijn tal van plantensoorten die een bepaalde kracht toevoegen aan je muur en daarom geschikter zijn. In geval van twijfel, vraag het aan een gespecialiseerd bedrijf. 

3. Een creatieve muur

Creatieve potten of vormen voor aan de muur zijn geweldig om die originele look te creëren. Zoek naar mogelijkheden om je decoratie te verbeteren.

4. Diversiteit aan planten

Wanneer je het idee hebt om een meer langgerekte ruimte te gebruiken voor de plaatsing van je verticale tuin , kies dan voor verschillende soorten planten om zo een meer creatieve uitstraling neer te zetten.

5. Met waterbronnen

Water is een natuurlijk element dat altijd een geweldige aanvulling is op je verticale tuin. Fonteinen zijn oplossingen om je tuin te verfraaien en vormen een complementaire harmonie.

6. Een natuurlijk schilderij

Creatieve schilderijen met natuurlijke elementen zijn geweldig om je muur mee te vullen.

7. Zonder lijst

Dit idee maakt gebruik van een dicht cluster met planten en vormt zo een natuurlijk en aangenaam paneel.  

8. Creatieve rangschikking van potten

Laat je creativiteit de vrije loop bij het rangschikken van de potten. Kies voor verschillende samenstellingen waardoor het decoratieve effect toeneemt. Vergeet niet om na te denken over de visuele balans.

9. Geïntegreerde potten

Deze mooie set van geïntegreerde potten is perfect geschikt voor het samenstellen van een kruidentuin aan de muur. De frisheid die je proeft in je maaltijden zal je overtuigen van dit geweldige idee.

10. Wees niet bang om de wanden te vullen

Vul de ruimtes zonder angst. Neem het risico van verschillende rangschikkingen en vind de perfecte decoratie voor je interieur.

11. Orchideeën zijn perfect

Als je twijfelt over de soort, bedenk dan dat orchideeën delicate, kleurrijke en gemakkelijk aan te passen planten zijn, die zeer geschikt zijn voor verticale tuinen.

12. Verschillende soorten planten

Verschillende plantsoorten vormen goede mogelijkheden om een gevarieerde en complete tuin te creëren. Om dezelfde ruimte samen te stellen, kies je bij voorkeur voor planten met een vergelijkbare teelt.

13 Leven in een klein hoekje

Je vrije muren zijn klein? Geen probleem. Een langgerekte tuin is zeer decoratief.

14. Met klassieke stijlelementen

In dit project zien we een ijzeren rek met een klassiek ontwerp dat is samengesteld tot een mooie plantenpaneel. 

15. Combinatie met hout

Hout vormt altijd een perfecte aanvulling op verticale tuinen. We raden ook dit artikel aan: de nieuwe trend: een groene levende muur!

16. Een nieuwe uitvinding

Nog een goede tip qua decoratie met meer charme: gebruik een raam of luik in klassieke stijl als frame.  

17. horizontale lamellen

Eenvoudige keuzes maken het verschil zoals dit paneel gemaakt van houten planken met horizontale organisatie.

18. Planten waterval

Plantsoorten die zich uitstrekken in de richting van de grond vullen natuurlijk alle ruimte op de muur en creëren zo een aangenaam, natuurlijk gordijn in de ruimte.

19. Groene muur in de badkamer

Dit grote groene schilderij is spectaculair als badkamer decoratie. Naast een mooi effect beschermt dit type tuin de structuur en biedt het thermisch en akoestisch comfort.

20. Traditionele varens

Varens en zijn mooie trapsgewijze takken zijn geweldig om warmte te bieden en om te genieten van je muren.

21. Met een kleurrijke achtergrond

Je hebt potten gevonden in lichte kleuren? Schilder een muur in een kleurrijke tint en zorg voor een wow effect!   

22. balkonwand

Dit paneel vult de gehele zijwand van het balkon en biedt ruimte aan een mooie variatie aan planten om de ruimte te verfraaien.

23. Aan een grote muur

Als de muur zeer groot is waarom dan niet profiteren door de ruimte te nemen met meer dan een soort verticale tuin? Het resultaat zal geweldig zijn!

24. Vullen van ruimte

Kleine potten werden gerangschikt en gevuld met planten en op deze muur geplaatst om zo een nieuwe tuin te vormen.

25. Als aanvulling op de stenen muur

Een stenen muur is perfect geschikt voor het organiseren van een natuurlijke inrichting met kleine planten die verticaal groeien.

26. Spelen met geometrie

 Kleine creatieve panelen in geometrische vormen brengen schoonheid, verfijning en een modern mozaïek in je tuin.

27. Als markering van strakke muren

Op eenvoudige muren zonder structuur zullen de planten nog meer waarde toevoegen als decoratie.

28. Bromelia

Deze tropische soort groeit van nature verticaal op grote boomstammen en is daarom perfect afgestemd op je verticale tuin.

29. In kleine aquaria met stenen

Deze tijd is gebaseerd op hergebruik en waarom zou je niet oude aquaria vullen met witte steentjes voor aan de muur? De verticale verdeling zorgt voor een visueel aangenaam en harmonieus beeld.

30. Met een rustiek tintje

Deze kleine houten potten hebben een rustieke uitstraling en zijn geschikt voor de buitenruimte.

31. Harmonisatie van een kleine ruimte

Dit kleine terras wordt geweldig veel mooier door de plaatsing van van een klein schilderij met planten vergezeld door waterfonteinen in groot formaat.

32. Eenvoudige keuzes

Op deze grote houten plank zien we kleine planten her en der verspreid dat resulteert in een prachtig resultaat.

33. Een vleugje kleur is onmisbaar

Kleine plantensoorten met kleurrijke bladeren die verticaal worden gerangschikt, zorgen voor een aangenaam resultaat en sfeervolle verfijnde decoratie. Een klein houten rek is voldoende om deze op te rangschikken.

34. Een verzameling decoratieve bloempotten

Vaak de meest voor de hand liggende optie, deze potten zorgen ervoor dat de planten dicht op elkaar zijn geplaatst, waarbij deze dichtheid zorgt voor een mooie volle verticale tuin.

35. Een optie met veel persoonlijkheid

Een mooie pot met een kleine Bromelia was genoeg om schoonheid en sfeer aan dit huis toe te voegen. Eenvoudig en tropisch, maar met grote persoonlijkheid.

36. Een rechthoekig verticaal paneel

Tot slot tonen we je dit prachtige langgerekte verticale paneel dat goed kan worden geplaatst aan een kleine muur in je huis en om de inrichting met elegantie en creativiteit te markeren.

Een paneel met boomschors en hangplanten boven je bank.. zeker creatief en verrasssend!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!