Hollandse toppers: schitterend design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hollandse toppers: schitterend design

Stoa. Stoa.
Concrete birdhouse van Dwarst Industrieel
Loading admin actions …

Nederlands design is veelzijdig en rijk. Vandaag gaan we je kennis laten maken met topdesign uit de lage landen, dat een sfeer heeft die je niet snel tegenkomt. We gaan kijken naar keramiek, een bijzondere woning voor de vogels, een ergonomische abstracte stoel en moderne keukenmeubels met een temperamentvolle presence. Als je denkt dat hoogwaardig design alleen in het buitenland wordt gemaakt, dan gaat dit artikel je op andere gedachten brengen. Ben je al nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons mee naar de mooie voorbeelden die we hieronder op een rijtje hebben gezet. 

Een goed nest

Concrete Design birdhouse van Dwarst Industrieel
Dwarst

Concrete Design birdhouse

Dwarst

Ook de vogels hechten aan een veilige woonstee. Hoe leuk is het dan om ze een snaveltje te helpen. Dit betonnen vogelhuisje is de perfecte woning voor vogels. Het ontwerp is gecreëerd door Dwarst, een jong design label dat is opgericht door Bart Noordermeer en Natasja van Kaam. Het bijzondere van dit huisje is dat het met de handgemaakt is en helemaal bestaat uit robuust beton, waardoor het huisje een speciaal design heeft en supersterk is. Geen kat krijgt meer de kans om de vogels op te eten. Het product bestaat uit drie delen: een omkasting, de voorkant en een ring, die de constructie bij elkaar houdt. Het huisje is uit elkaar te halen en dus erg eenvoudig schoon te maken. Je kunt zelf de kleur en het design van de voorkant bepalen. Natuurlijk is dit vogelhuisje een hele verschijning in je tuin, terras of balkon.

Zen

In onze jachtige tijd is het steeds belangrijker om te ontstressen. Een van de manieren om dit te doen is thuis een rustgevende sfeer creëren, waarin je tot jezelf kunt komen. Licht, kleur en textuur zijn hierbij belangrijke aspecten. Decoraties mogen in dit plaatje niet ontbreken. Henriette Meijer maakt keramiek dat zeer geschikt is om te gebruiken in een kamer met een verstilde sfeer. De bijzondere textuur op het onderste gedeelte van de vazen contrasteert mooi met het gladde oppervlak van het bovenste gedeelte. Deze grijzen hebben een prachtige kleurstelling en staan goed bij het warme hout. Zet een mooi bloem in de vaas en je hebt een sfeerobject dat een connectie maakt met de natuur.

Ergonomische kruk

Spine Stool // ergonomische kruk van Studio Rene Siebum Minimalistisch
Studio Rene Siebum

Spine Stool // ergonomische kruk

Studio Rene Siebum

In het vorige voorbeeld zagen we een manier om te ontstressen met kleur en textuur. Ook de zithouding is belangrijk voor een gezond leven. Studio Rene Siebum heeft voor dit nobele doel een prachtige ergonomische kruk ontwikkeld, die de naam Spine Stool draagt. Een goede lichaamshouding is belangrijk om je lichaam in balans te brengen en te houden. Deze kruk zorgt ervoor dat je rug onbewust in beweging blijft, de kruk beweegt een beetje en corrigeert op deze manier de lichaamshouding voortdurend, waardoor de rugspieren soepel blijven. De abstracte blokken waar de kruk van gemaakt is, bestaan uit onbehandeld massief tulpenhout. Deze kruk past in strakke interieur, maar ook in rustieke of industriele interieurs.

Design keuken in oud pand

ingebouwde keuken interieur op maat (foto Marco Flanderijn) Moderne keukens van fridavanderpoel/atelier de bank Modern
fridavanderpoel/atelier de bank

ingebouwde keuken interieur op maat (foto Marco Flanderijn)

fridavanderpoel/atelier de bank

Designkeukens zijn prachtig en erg gewild. We vinden ze niet alleen in nieuwbouwwoningen, maar ook in gerenoveerde oude panden. Frida van der Poel heeft met haar Atelier de Bank een prachtige designkeuken gecreëerd in een 17de-eeuws pand in de Leidse binnenstad. Het is een design met prachtige gladde oppervlakten van natuursteen, stijlvol weggewerkte opbergfaciliteiten en moderne keukentechnologie. Het is een moderne keuken, maar het Franse notenhout van de meubels doet traditioneel aan, waardoor het een subtiele verwijzing is naar het karakter van het pand. In deze keuken zien we een combinatie tussen een nieuwe (natuursteen) en een oude sfeer (het hout). 

Tot zover dit schitterende design uit Nederland. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

Studio Picus creëert schitterende lichtobjecten. Kijk hier voor prachtige designlampen. 

Op ons forum wachten experts op jouw vragen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!