10 weergaloze ideeën voor het versieren van je muren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 weergaloze ideeën voor het versieren van je muren

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Happy Homes Designers Mediterraan
Loading admin actions …

Een witte muur kan in sommige gevallen zeer welkom zijn in je interieur. Bijvoorbeeld als je een mooi minimalistisch ingericht huis hebt. Maar er zijn ook heel wat woningen te bedenken waar zo’n witte wand toch wel erg saai is. Als jij onder die laatste groep mensen valt, dan is het nu opletten geblazen! We laten je namelijk 10 weergaloze ideeën voor het versieren van je muren zien. En reken maar dat er tussen al die suggesties wel iets voor jou is te vinden. Laat je lekker inspireren door dit overzicht dat is samengesteld uit het werk van experts over de hele wereld.

3. Een grote afbeelding

Je kent muurstickers en muurposters vast wel, maar zo groot als deze zie je ze niet zo vaak. Erg leuk voor de slaapkamer van een jongen. Of misschien is het stiekem wel de vader die deze afbeelding maar wat graag op de muur ziet.

1. Metallic verf

We beginnen dit interessante overzicht met metallic verf. Want als je denkt dat dit alleen maar in hele moderne interieurs toegepast kan worden, dan heb je het mis. In dit eclectische interieur is dit namelijk prachtig om te zien!

2. Banen op de muur

Door een soort van banen op de muur aan te brengen kun je ook een heel erg speels en leuk effect krijgen. Het behang is hier als het ware in verschillende lijsten ingedeeld en ook dat geeft weer een heel erg mooi en inspirerend beeld.

4. Psychedelische stijl

modern  door homify, Modern Hout Hout

Een beetje spelen met iemands hoofd kan ook een ontzettend leuk effect geven. Kijk maar naar de psychedelische stijl die hier is gebruikt! Dit behang geeft een hele eigen sfeer en stijl. En in combinatie met de rest van het interieur geeft het een fantastisch artistiek effect.

5. Creëer een centraal punt

Een centraal punt creëren kan er voor zorgen dat je ook een hele afwisselende muur krijgt. De televisie is zo’n centraal punt waar je prima iets leuks met de muur kunt doen. Uiteraard is dit een idee dat je ook heel goed voor een open haard kunt gebruiken.

6. Een natuurlijk tintje

Heb je een woning midden in de stad en heb je toch behoefte aan iets meer natuur in je huis? Met een begroeide muur kun je een wel erg leuk natuurlijk tintje aan je inrichting toevoegen!

7. Schilder trucs

Een andere leuke truc om extra sfeer aan je muur te geven is het aanbrengen van kleine schilderingen. Als je zelf artistiek aangelegd bent is het heel erg leuk om dit zelf te doen en anders kunnen we je zeker aanraden om iemand te vragen dat voor je te doen.

8. Werken met stenen

Deze oplossing ken je ook vast al wel, maar we kunnen het toch niet laten om het je even weer te laten zien: werken met stenen! Dit kan baksteen zijn, maar vooral met natuursteen kun je een heel erg sfeervol effect bereiken.

9. Een 3D-design

Met een 3D-design kun je een muur ook heel erg veel extra sfeer geven. De wand springt er op deze manier namelijk letterlijk uit! Laat de muur dus een beetje naar jou toekomen in plaats van andersom.

10. Visuele effecten

Met deze prachtige visuele effecten in een klassieke ruimte sluiten we dit overzicht al weer af. Het is natuurlijk een vorm van imitatie, maar dat geeft helemaal niet en zorgt juist voor een unieke inrichting. Bovendien zijn er ook heel wat paleizen en kerken waar de schijn bedriegt, niets om je voor te schamen dus.

Wil je nog meer leuke muren bekijken? Dit overzicht is dan ook heel erg geschikt voor jou!

Welk idee is jouw favoriet? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!