Diederik Schneemann: stille eenvoud, grote kracht

Stoa. Stoa.
Interial parasites, Diederik Schneemann Diederik Schneemann Minimalistische woonkamers
Loading admin actions …

Het werk van Diederik Schneemann behoort tot de top van het Nederlandse design. Schneemann is een ontwerper die graag in interdisciplinair verband met andere creatievelingen samenwerkt om zo innovatieve werken te creëren. Vandaag gaan we een aantal van zijn mooie werken zien. Het zijn stuk voor stuk creaties die de potentie hebben om je interieur op een geweldige manier naar de 21ste-eeuw te katapulteren. Het is zogezegd echt design van onze tijd. Toch heeft het design een tijdloze kwaliteit, dat komt omdat Schneemann in zijn werk opzoek is na de elementaire vorm. Zijn minimalistische werken stralen een zenachtige rust uit, die je huis verandert in een toevluchtsoord, waarin het geraas en de hectiek van de moderne tijd geen voet aan de grond krijgen. Ben je al nieuwgierig geworden naar het werk van deze topontwerper? Kijk dan met ons mee naar zijn werken, en geniet van hun stille eenvoud en grote kracht.

The Vanity Mini

Dit meubel is een welkome faciliteit voor mensen met een gezonde dosis ijdelheid. Persoonlijke verzorging is belangrijk en het uiterlijk is daar een essentieel onderdeel van. De spiegel en het houten meubel zijn minimalistisch van vorm en zorgen voor een natuurlijke vibe in je interieur. Het is echt een meubel dat je verwacht in een walk in closet of moderne badkamer. Het houtenmeubel heeft naast de spiegel ruimte om make-up of andere persoonlijke spullen neer te leggen. Als je goed kijkt, dan zie je dat er twee doodhoofdjes op het meubel liggen. Wat heeft dat te betekenen? Het is een subtiele hint naar een bekend thema in de beeldende kunst: vanitas, dat is latijn en het betekent ijdelheid, maar ook leegheid. Het thema gaat in feite over de vergankelijkheid van de aardse dingen. Deze hint is grappig bedoeld en moet vooral met de nodige luchtigheid bezien worden. Het werk wordt overigens gemaakt door mensen die op de arbeidsmarkt willen integreren. Een mooi ontwerp wordt zo gekoppeld aan een goed sociaal initiatief.

Mashup stoel

Deze stoel is bijzonder en raakt aan vele onderwerpen die vandaag de dag hot zijn. Waaronder het idee van intellectueel eigendomsrecht. Deze stoel behoort namelijk bij de copy paste-generatie, dat wil zeggen dat hij uit verschillende delen bestaat, die als het ware geknipt en geplakt zijn uit echte designklassiekers van ontwerpers als Rietveld, Jacobsen, Eames of Lovegrove. Een ander bijzondere eigenschap van deze stoel is dat hij volledig is uitgeprint. Met deze 3D-print-stoel wil Schneemann laten zien dat deze printtechniek de kopiemachine van de toekomst is. Wat voor bijzondere toepassingen staan ons nog te wachten?

Er gaat ons een lichtje op

Deze schitterende lamp heeft de elementaire vorm van een wetenschappelijk flacon. Telkens als jij deze lamp aanzet heb jij bij wijze van spreken een eureka moment! De schitterende terracotta lamp past precies bij de rustgevende mintgroene kleur. Het witte snoer, dat uitkomt in het gedeelte waar de elektra zich bevindt, is een prachtige toevoeging aan het kleurrijke ontwerp. Deze lamp past door zijn minimalistische vormgeving goed in een indrustrieel of Scandinavisch interieur.

Bijzondere opbergruimte

Deze kast heeft een schitterende geometrische vormgeving en het levendige oranje heeft een positieve invloed op de stemming in je interieur. Als je denk dat deze hedendaagse kast alleen in strakke moderne interieurs past, dan heb je het mis. Op de afbeelding zien we de kast staan naast een klassieke  piano en kroonluchter, de elementaire vorm van de kast maakt dit mogelijk. De witte wanden zijn daarbij een goede basis en laten de meubels mooi uitkomen. Het mag geen verrassing heten dat het werk van Schneemann sterk conceptueel is. Op visuele wijze communiceert het een zekere duurzaamheid die een weergaloos mooie toevoeging zal zijn aan interieur. 

Tot zover het werk van de Nederlandse topontwerper Diederik Schneemann. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends. 

De nieuwe tijd vraag om een strak design. Ben je opzoek naar mooi en strak design voor thuis? Lees dan ook dit artikel, zodat je weer helemaal op de hoogte bent! 

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!