Restauratie van een villa uit de jaren '70 | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Restauratie van een villa uit de jaren '70

Stoa. Stoa.
van Tepeedesign
Loading admin actions …

We maken vandaag een trip terug in de tijd, want we gaan het interieur van een villa uit de jaren '70 renoveren. Het was een bijzondere periode waarin er veel gebeurde, zowel in culturele als in politieke zin. Deze historische waarde hangt nog rond in het huis dat we vandaag aan je laten zien, en dit zorgt voor een stukje authenticiteit. Het was belangrijk dat deze sfeer behouden zou blijven. De interieurarchitecten van Design Tepee hebben dit project op zich genomen, de woning werd grondig aan gepakt, vooral de trap werd volledig getransformeerd. Ook is er een een bibliotheek gerealiseerd. De huidige eigenaars, een jong gezin met een herdershond die veel ruimte nodig heeft, wilden graag een moderne en warme woning, waarin ze na het werk heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de geneugten des levens. Al benieuwd na het resultaat? Kom dan met ons mee voor een tour door de gerenoveerde villa uit de jaren '70.

De oude trap

Op de afbeelding zien we de trap voor de renovatie. Een erg mooie binnenkomer was het niet. De esthetiek van de trap is zeer verouderd en daarom ook hard toe aan een volledige transformatie. Het was de taak van het architectenbureau om er echt iets bijzonders van te maken. Na een gedegen overleg kwamen de bewoners en de architecten op een goed idee.

De nieuwe trap

Het idee kwam op om de trap totaal te vervangen door een nieuwe. En wat een resultaat! Het is een totaal andere structuur die helemaal past bij de moderne binnenhuisarchitectuur en het nieuwe woonconcept. Het is een trap met zwevende treden geworden, deze is gemaakt van hout en heeft een metalen reling. Het staal, het glas en de witte kleur zorgen voor een lichte en heldere ambiance in de ruimte. De keuze van dit model is erg gunstig, want de ruimte lijkt er groter door. In deze ruimt krijg je direct een goed gevoel.

Verlichting en opbergruimte

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de verlichting. Onder het houten podium, onder de trap, werden led-lampen geplaatst, hetgeen zorgt voor een modieuze verlichting. Dit podium kan tevens als opslagruimte worden gebruikt. Een interessante manier om de beschikbare woonruimte te ontzien!

De klim omhoog

Als we de trap nemen om naar de eerste etage te gaan, wordt het direct duidelijk hoe stijlvol de villa gerenoveerd is. De witte en oranje kleuren zorgen voor een sfeer van huiselijkheid. Je voelt je echt geborgen in deze vriendelijk ogende villa. We vangen al een glimp op van de bovenverdieping, en dat belooft veel goeds!

De eerste verdieping

Eenmaal bovengekomen is de verdieping verbazingwekkend mooi ingericht. De boekenkasten zijn een schitterend verlicht podium voor de werken van de grote schrijvers. Met behulp van persoonlijke decoraties en snuisterijen is deze ruimte vakkundig door de architecten persoonlijk en sfeervol ingericht. De balustrade is transparant en helder wit, waardoor deze verdieping ruimtelijk en helder is. Het daglicht valt door de mooie ramen naar binnen en doet een duit in het zakje als het om de lichte sfeer gaat. In deze kamer kun je heel mooi een handig bureau neer zetten, zodat je ontspannen thuis kunt werken. In dit vertrek wordt werken weer genieten. De jaren '70 liggen achter ons, maar in dit moderne interieur leeft de spirit of the seventies voort!

Tot zover de schitterende gerenoveerde villa uit de jaren '70. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Tegenwoordig een hippe kleur, maar toch zeer tijdloos. We hebben het natuurlijk over mosterdgeel. In dit artikel lees je alles over het gebruik van deze schitterende kleur. 

Op ons forum wachten experts op je vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!