Typische decoratiefouten die je gemakkelijk kunt vermijden! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Typische decoratiefouten die je gemakkelijk kunt vermijden!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne eetkamers van ESTUDIO GEYA Modern
Loading admin actions …

Er zijn zo van die foutjes die we maken bij het inrichten van onze huizen waar we ons vaak niet eens bewust van zijn. En dat is jammer. Want wanneer je deze simpele basis tips kent en toepast dan word je huis zoveel mooier en harmonieuzer. Kortom, er is dus veel winst mee te behalen. En je huis hoeft echt niet te voldoen aan de laatste trends op het vlak van decoratie. Maar deze basis trucs zijn wel belangrijk om die mooie gebalanceerde sfeer neer te zetten. Wanneer je de adviezen uit dit ideeënboek opvolgt dan zet je op eenvoudige wijze de juiste inrichting neer waarmee je een comfortabele sfeer neerzet. Lees deze tips van onze interieur designers even snel door, dan zit je altijd goed!

Nee, één enkele plafondlamp is niet genoeg

Moderne eetkamers van ESTUDIO GEYA Modern

Het lijkt logisch maar hoe vaak zien we niet slechts één enkele plafondlamp in de woonkamer met in het beste geval nog een extra staande lamp naast de bank. En nee, dat is helaas echt niet voldoende qua verlichting. De beste keuze is om veel verschillende soorten verlichting te plaatsen die past bij de verschillende sferen en activiteiten. Plaats zachte en dimbare verlichting voor in de avond. Verlicht donkere hoeken en gebruik verlichting langs randen om bepaalde elementen te accentueren. Vermijd staande lampen op plaatsen waar kinderen spelen en zorg ervoor dat ruimtes zoals de badkamer en keuken geen verlichting hebben die voor schaduwen zorgt. Daarnaast is het belangrijk om voor lampen te kiezen die passen bij de decoratieve stijl van je huis. Je kunt kiezen voor discrete modellen die onopgemerkt blijven of juist voor opvallende lampen die zelf een decoratief object vormen.

Zorg voor de juiste positionering van je meubels

Het is een algemene fout om je bij het kopen van je meubels alleen te richten op stijl en comfort en niet op de grootte en ruimte die ze innemen. Wanneer je ze vervolgens neerzet dan blijkt ineens dat ze niet goed passen op deze plek of dat er onvoldoende beweegruimte is en het overvol wordt. Maak dus voordat je meubels gaat kopen een goede plattegrond op schaal en plaats de meubels daarin om te zien of het past. Bedenk hoeveel mensen er gebruik van zullen maken en voor welk doel. Ook is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beweegruimte en doorstroming. 

Hoe combineer je kleuren op de juiste wijze?

Eclectische woonkamers van Estudio 17.30 Eclectisch

Een van de meest voorkomende missers bij het kiezen van de kleuren van ons huis is om deze alleen te baseren op onze smaak. De kleur die we in een ruimte aanbrengen, zal de aard van de omgeving en sfeer in belangrijke mate beïnvloeden. Daarom is het raadzaam om in lichte neutrale ruimtes zoals de slaapkamer te kiezen voor kleuren die een ontspannen atmosfeer uitstralen. Wanneer je graag levendige kleuren wilt gebruiken, gebruik deze dan voor ruimtes met veel beweging, zoals de eetkamer. Hou ook rekening met de grootte van een ruimte: vermijd donkere kleuren in kleine en slecht verlichte omgevingen. Een strategie die altijd succesvol is, is om neutrale kleuren te mixen met details in felle kleuren. Bijvoorbeeld, door slechts een muur of deel van een muur te verven. Wil je meer kleuren gebruiken: maak dan een kleurenpalet aan de hand van verfstaaltjes en kijk of deze mooi bij elkaar passen. Laat deze kleuren dan op smaakvolle wijze terugkomen in diverse accessoires en stoffering.

Het combineren van verschillende decoratieve elementen

Proyectos de interiorismo varios Moderne woonkamers van estudio 60/75 Modern

Een fundamenteel principe op het vlak van decoratie is less is more. Veel verschillende accessoires in allerlei kleuren en stijlen kunnen een overvol en verstikkend gevoel geven en soms ook je mooie meubels naar de achtergrond laten verdwijnen. Een andere veel voorkomende fout is om dezelfde stijl en dezelfde decoratieve uitstraling in alle ruimtes van het huis te herhalen. Hoewel het natuurlijk belangrijk is om de harmonie tussen de verschillende ruimtes te behouden wordt alles dan weer wat saai. Daarom is het de beste optie om een algemene stijl te definiëren en deze steeds weer op andere wijze uit te drukken in elke ruimte. Op homify vind je honderden foto's om inspiratie uit op te doen! Wil je graag meer tips inzake decoreren? Dan bevelen we ook: 7 tips voor smaakvolle en minimalistische decoratie aan.

Vermijd het mixen van stijlen die niet bij elkaar passen

Casa MP Moderne woonkamers van Bocco Bentancourt Modern

Zoals we al zeiden: de harmonie in een woning is heel belangrijk. Alle elementen die we kiezen, zowel decoratief als de meubels, apparaten etc moeten een gemeenschappelijke stijl hebben. Anders verzadigen we de omgeving. Dit is niet aan te raden om esthetische redenen, maar ook vanwege het gevoel dat we willen neerzetten: een harmonieus huis helpt degenen die er wonen meer te ontspannen. Vaak kunnen we niet kiezen voor één stijl voor ons huis en dus kiezen we voor een combinatie van verschillende stijlen. Natuurlijk is het veiliger om te kiezen voor één stijl want wanneer de stijlen niet bij elkaar passen ontstaat soms een rommelig geheel. Bij homify hebben we de verschillende stijlen apart ingedeeld en kun je foto's bekijken hoe je verschillende stijlen mooi met elkaar combineert.

Standby comfort en gebruiksgemak

Een huis is de plaats waar we slapen, eten, studeren of werken en uitrusten. Daarom is het belangrijk dat het ontwerp voldoet aan onze behoeften. Het heeft geen enkel voordeel om een supermooi huis te hebben maar dat niet voldoet aan je behoeften. Het is dus allereerst belangrijk om de juiste voorzieningen te treffen: voor een gezin met kinderen om te voorkomen dat er veel kwetsbare en gevaarlijke dingen aanwezig zijn. Wanneer je vanuit huis werkt zorg dan voor comfortabel meubilair dat is afgestemd op je lichaamshouding, de juiste kantoorstoelen zijn fundamenteel evenals voldoende verlichting om het werk te zien dat je doet. Heb je weinig tijd beschikbaar voor het onderhoud van je huis kies dan voor materialen en stijlen die weinig onderhoud vragen. Met deze tips in het achterhoofd kun je aan de slag. Decoreren maar!

We weten nu hoe we kleuren goed kunnen combineren.. handig!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!