6 slimme schoonmaaktrucs die je nog niet kende

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 slimme schoonmaaktrucs die je nog niet kende

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
 Badkamer door Taller Luis Esquinca,
Loading admin actions …

Er zijn zo van die slimme schoonmaaktrucs die je leven zoveel makkelijker en aangenamer maken. Een fris en schoon huis is voor ons allemaal een belangrijke voorwaarde om ons prettig en ontspannen te kunnen voelen. Maar er zijn van die ruimtes in huis die  -  wat je er ook doet – vrijwel nooit fris aanvoelen of lekker ruiken. En onaangename geurtjes zijn eigenlijk wel de grootste verstoorder van je gevoel van welbehagen. Daarom hebben we 6 slimme trucs die je nog niet kende voor je op een rij gezet waarmee je een definitief einde maakt aan deze onfrisse ruimtes en geurtjes. Simpeler dan je ooit had gedacht. Dus hou pen en papier bij de hand en lees mee.

1. Een fris toilet en badruimte

Laten we direct beginnen met het meest cheesy onderwerp van vandaag: het toilet. Ook al maken we dit regelmatig schoon toch ontstaan er soms verkleuringen en ook ruikt het hier zelden fris. Maar wanhoop niet: er is een definitieve oplossing voor al deze problemen die bovendien ook nog eens een heerlijke geur achterlaat. De ingrediënten zijn: een kopje azijn, een kopje borax, een kopje soda, een kopje citroenzuur in poedervorm, tien druppels lavendelolie en vijf druppels citroenolie (je kunt ook rozemarijnolie gebruiken in plaats van lavendelolie) Meng alle ingrediënten en breng ze aan op de gehele binnen en buitenkant van de toiletpot en laat het een nacht intrekken. In de ochtend spoel je het schoonmaakmiddel weg met water. Wil je ook de onaangename geur van je afvalbak bestrijden? Voeg dan een klein beetje borax toe aan je prullenbak.

2. Reinig je lampenkap met zelfklevend papier

 Woonkamer door Hunkydory Home,
Hunkydory Home

Hand Crafted Lighting

Hunkydory Home

Lampenkappen trekken veel stof aan en deze stof proberen we vaak te verwijderen met een vochtige doek waardoor er soms vlekken ontstaan op de kap. Verwijder daarom de haren van je kat of hond haren met zelfklevend papier of neem brede duc tape lampenkap en plak dit op je lampenkap met het zelfklevende oppervlak. Zo verwijder je in een keer al het stof zonder vlekken. In dit artikel lees je hoe je reinigt volgens de feng shui principes.

3. Reinig de magnetron met water en azijn

Magnetrons kun je reinigen stoom door middel van een plastic bak met water en een kwart kop azijn. Plaats deze bak in de magnetron en zet hem gedurende vijf minuten op de hoogste stand. Open de deur na afloop en wacht tot de magnetron is afgekoeld. Na afkoeling verwijder je het vuil dat zich aan de binnenzijde heeft verzameld op simpele wijze met een schone doek of met een spons die je in dit mengsel hebt ondergedompeld. Op de spons plaats je een beetje vloeibare zeep of zachte zeep om de randen, binnenzijde en plaat te reinigen.

4. Reinig lastig bereikbare delen met een sok over je bezemsteel

Er zijn zo van die kleine hoeken en gaatjes in je huis en achter meubels die lastig te bereiken zijn maar waar zich veel stof verzameld. Plaats een oude dikke sok over een bezemsteel om ook deze plekken te bereiken en te reinigen. Heb je geen dikke sok? Koop er dan een bij de plaatselijk drogist of discountwinkel.

5. Maak een natuurlijke luchtverfrisser met citroenolie

 Keuken door homify,
homify

Ceramic Bird Lemon Juicer

homify

Wie wil er nu niet een frisse geur in huis? En er is niets heerlijker dan hiervoor een etherische olie te gebruiken en zo een heerlijke natuurlijke geurende woonkamer te creëren. Ook kun je dit mengsel goed gebruiken als spray om je tegels te reinigen (van de badkamer of het toilet) Ingrediënten: plantenspuit, een halve liter water, 4-5 druppels citroenolie en een theelepel puntje natriumbicarbonaat of epsom of bitterzout. Vermeng alle ingrediënten en voeg eventueel nog tea tree olie, rozemarijn olie of andere olie toe om de geur samen te stellen die jij aangenaam vindt en brandt het in een geurbrander.

6. Alcohol als reinigingsmiddel

 Gang, hal & trappenhuis door homify,

Dit is over het algemeen niet echt bekend maar alcohol is een perfect reinigingsmiddel. Vooral glazen oppervlaktes, spiegels en ramen maak je streeploos en smetteloos schoon met alcohol. Pure alcohol koop je bij de drogist of apotheek. Je kunt alcohol ook gebruiken als spray in combinatie met natuurlijke geurende oliën en dit als luchtverfrisser gebruiken in ruimtes. En als je toch bezig bent desinfecteer dan ook gelijk je nagelknipper en pincet ermee.

Een frisse geur met citroenolie.. mm zeker een goed idee!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!