Bijzonder rustgevend modern woonhuis

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

In Heverlee, een deelgemeente van de Vlaamse stad Leuven vinden we dit bijzondere woonhuis terug. Het ontwerp komt van de hand van de architecten van das – design en architectuur studio bvba. Bij homify vonden we het huis interessant genoeg om er een artikel aan te wijden. das heeft ervaring binnen zowel de interieur-vormgeving als architectuur. Reden voor ons om zowel de buiten- als binnenkant van het huis onder de loep te nemen. Daarnaast hebben zij ook ervaring op het gebied van stadsontwerp en stedenbouw. Naar eigen zeggen straalt de architectuur een bepaalde tijdloze soberheid uit, en vermijden zij functieloze franje en onnodige details. Laten we eens kijken naar één van hun creaties.

Voorgevel

De voorgevel oogt zwaar en massief en is geplaatst tussen twee gebouwen met verschillende hoogtes. Het gebouw is breed maar ondiep. We herkennen hier gelijk de tijdloze soberheid terug waar we in de introductie al over schreven. Complimenten zijn op hun plaats. Hoewel de woning tussen twee totaal verschillende typen gebouwen is geplaatst, vormt het een vloeiende overgang en vloekt het niet met het overige straatbeeld. 

Woonkamer

De woonruimte is modern en strak ingericht. Semi-transparante panelen bieden de mogelijkheid om dit achterste gedeelte van het huis af te schermen van het andere deel, zonder dat de ruimte zijn open en lichte karakter verliest. Wit- en grijstinten domineren deze kamer, die in open verbinding staat met de keuken op de achtergrond. De ruimte verkrijgt een bepaalde frisheid door enkele decoratieve elementen, uitgevoerd in een opvallende kleuren. De mintgroene panelen en de gele details in het schilderijtje zijn daar voorbeelden van. Zij completeren de verder minimale ruimte.

Keuken

Strakke lijnen bepalen de uitstraling van de keuken. Het kookeiland en het keukenwerkblad zijn verwerkt in een ruime nis, evenals de plek waar de viervoeters des huize terecht kunnen voor hun maaltijd. Door het ontbreken van uitstekende elementen, zoals deurknoppen, oogt de keuken strak en modern. Deze minimale afwerking zorgt bovendien voor een groot gevoel van ruimtelijkheid en overzichtelijkheid. 

Binnen en buiten

Een enorme schuifdeur stelt de bewoners in staat om de woning bijna letterlijk te openen. We kijken hier regelrecht tegen de keuken aan, terwijl we ons in de woonkamer bevinden en links de buitenwereld voor ons ligt. 

Uitzicht

Op deze foto krijgen we een goede indruk van de breedte van de woning. Ook de tuin is niet erg diep maar de breedte compenseert veel. Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte is bijna de gehele woning te openen. De buitenruimte, die door de grote ramen altijd zichtbaar is, draagt bij aan de ruimtelijkheid die binnen ervaren wordt. Het rode kleed contrasteert mooi met het groen in de tuin en lijkt bijna parallel te liggen aan het strookje gras dat we als eerste tegenkomen. Het is een bijzonder huis geworden, waarvan de voorgevel ons niet had doen kunnen vermoeden dat de woning zo licht en ruimt van binnen zou zijn. 

Onze overige homify 360°-projecten vindt u terug in ons magazine.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!