Moderne keukens in 10 verschillende stijlen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne keukens in 10 verschillende stijlen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Mediterrane keukens van Laura Yerpes Estudio de Interiorismo Mediterraan
Loading admin actions …

Bij een moderne keuken denken we al snel aan een strakke lege ruimte met een licht kleurenpalet. Maar wist je dat er veel meer mogelijk is qua inrichting en stijl voor een moderne keuken? Naast leeg en minimalistisch kan deze toch ook kleurrijk, gezellig en warm zijn of een mix vormen met een andere stijl. We tonen je tien voorbeelden met verschillende voorbeelden van moderne keukens om je te laten zien hoe veelzijdig en gevarieerd deze kunnen zijn. Met vintage look, kleurrijk of met klassieke touch. Alles is mogelijk. Kijk mee en ontwikkel een bredere blik op de moderne keuken.

1. Minimalistische inrichting

Wanneer je kinderen hebt en ongelukken in de keuken wilt voorkomen dan is er niets beter dan om deze te vereenvoudigen en te kiezen voor een minimalistische stijl zoals we zien in dit voorbeeld. Met een lineaire verdeling zoals deze heb je veel beter zicht op wat er gebeurt in de keuken. Bovendien is deze ruimte ideaal voor een grote familie omdat hij ruimte biedt aan een groot aantal personen. Om deze keuken meer dynamiek te geven werd gekozen voor een grote rustieke tafel omringd door moderne kleurrijke design stoelen. Het minimalisme en de rustieke stijl in een perfecte mix!

2. De perfecte sfeer

Grosvenor | Walnut And Marble Elegance Moderne keukens van Davonport Modern Hout Hout
Davonport

Grosvenor | Walnut And Marble Elegance

Davonport

Hout is een van onze favoriete materialen voor keukens om de ruimte te vullen met warmte waardoor deze mooier en gastvrijer aanvoelt. Zorg er wel voor dat je hout altijd combineert met andere materialen om te voorkomen dat de sfeer oubollig of te zwaar wordt want hout is een zeer expressief materiaal. Wil je een fris tintje in je moderne keuken? Combineer hout dan met een stenen vloer of microcement of betonnen vloer – super trendy momenteel. Wil je graag een meer elegante ruimte creëren kies dan voor graniet of staal. Vergeet niet dat goede verlichting de ruimte niet alleen ruimer laat lijken maar deze ook meer functioneel maakt.

3. Elegantie boven alles

Oppervlaktes met hoogglans afwerking zijn altijd bij uitstek geschikt om je keuken die elegante touch en verfijnde look te geven. Nadeel van hoogglans is dat dit gevoelig is voor hitte en vocht en het is dus belangrijk om dit op goede wijze te beschermen bijvoorbeeld door het werkgedeelte te beschermen met een glasplaat of door bepaalde delen af te werken met een ander materiaal hetgeen de ruimtes ook beter definieert. Dit project toont ons meubilair dat perfect is afgestemd op de stijl en plek waardoor een zeer gestileerd beeld ontstaat dat perfect wordt gedefinieerd door de rechte lijnen in de hele keuken leidend zijn. 

​4. Luxe en comfort voor het hele gezin

Wanneer je familie of vrienden op bezoek komen dan wil je ze graag optimaal ontvangen. Wanneer je graag lunches en diners organiseert dan is het handig om je keuken om te toveren tot een ruimte die super stijlvol is. Denk daarbij aan voldoende verlichting en de beste afwerking voor de oppervlaktes in de keuken. Inzake het materiaal dat je kiest voor je keukeneiland zijn twee dingen van belang: Ten eerste moet het materiaal bestand zijn tegen warmte en vocht, en ten tweede moet dit de juiste stijl uitstralen die past bij de ruimte. 

5. Vintage stijl

Een van de herinneringen die we bijna allemaal hebben aan het huis van onze ouders of grootouders is een keuken met een knusse sfeer. Om een keuken te creëren die eenzelfde knusse sfeer en identiteit uitstraalt kun je je laten inspireren door de vintage stijl en hieruit wat accenten toevoegen. Denk aan een grote metalen lamp, traditioneel houten meubilair, hout, metaal en kleuren groen en okergeel… dit zijn enkele van de details in een keuken die ons terugbrengen naar het knusse gevoel van toen. Uiteraard kun je dit gevoel zelf herinterpreteren en mixen met meer moderne elementen (zoals een oude tafel omringd door moderne stoelen).

6. Een gezellige lichte kleurrijke keuken

De verlichting in je keuken is van grote invloed op de sfeer en de gemoedstoestand van degenen die er aanwezig zijn. Voor een ontspannen en prettig verblijf zetten we bij voorkeur alle lichtbronnen in: zowel natuurlijke als kunstmatige. Vergeet ook niet dat ook kleur in je keuken kleur de stemming van de bewoners kan verbeteren. Gebruik groene en blauwe tinten voor rust of details in geel en oranje om energie toe te voegen. Als je streeft naar een Zen omgeving zonder afleiding dan zijn wit en neutrale tinten de beste keuze.

​7. Een modern gezin

Door de tijd en trends heen dien je je keuken ook aan te passen aan de nieuwe dynamiek zodat ook jongere mensen zich er thuis voelen. In een moderne keuken is staal het beste materiaal staal om een stijlvol eigentijds element toe te voegen. Bovendien heeft het als voordeel dat het zeer duurzaam is en een speciale glans geeft die verfijning biedt aan ruimten.

​8. Met heel veel opbergruimte

Modern meets Edwardian. Klassieke keukens van Rencraft Klassiek
Rencraft

Modern meets Edwardian.

Rencraft

Ben je een enthousiaste kok of heb je een groot gezin? Dan zul je merken hoe belangrijk opbergruimte is in je keuken. Gebruik daarbij bij voorkeur alle ruimte in de hoogte en langs de muren. Wanneer je een grote opslagruimte hebt voor alle ingrediënten dan voorkomt dit ook voortdurend naar de supermarkt af te hoeven reizen en je dus meer vrije tijd kunt besteden aan wat je graag doet.

9. Slim gebruik maken van de ruimte

Wanneer de hele familie graag in de keuken komt dan is het logisch dat de ruimte soms te klein lijkt en de bewoners het gevoel hebben dat deze te vol is. Om dit probleem op te lossen is het aan te bevelen de keuken in een 'C of U' vorm te plaatsen en vrije ruimte open te laten in het midden. In deze keuken is een mooie bank in het blauw opgenomen onder het raam waardoor het daglicht vrij naar binnen kan stromen. Wat ons betreft een ingenieus gebruik van de ruimte! 

10. Een uitbreidbare keuken

Wanneer  je een kleine ruimte hebt dan ben je altijd op zoek naar manieren om deze slimmer in te richten en groter te laten lijken. Maar de keuken laat dit niet altijd toe. In dit geval moeten ons richten op creativiteit en vindingrijkheid en onze toevlucht nemen tot innovatieve oplossingen, zoals het toevoegen van een uitschuifbare tafel die je weer op kunt bergen wanneer dat nodig is.

Wij gaan voor de vintage stijl met die gezellige knusse sfeer van toen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!