6 ideeën om je huis gezellig te maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 ideeën om je huis gezellig te maken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

In deze koude wintermaanden kun je er niet genoeg van hebben: gezelligheid. En dus geven we je in dit Ideabook 6 handige tips om je interieur gezelliger en daarmee ook aantrekkelijker te maken. Met de juiste materialen, accessoires en een beetje persoonlijke touch komt dat helemaal goed.

Hout

Het perfecte materiaal om sfeer en gezelligheid aan een ruimte toe te voegen is zonder twijfel hout. Het is veelzijdig en het heeft een warme uitstraling. Of je het nu op het plafond aanbrengt, op de vloer, aan de muur of het gebruikt voor meubels of accessoires, het ziet er altijd goed uit en het heeft kwaliteit en vooral een warme en gezellige uitstraling.

Schuin dak

Vaak wordt een schuin dak als onhandig en onbruikbaar betiteld. Maar als je een schuin dak hebt, kun je er maar beter je voordeel mee doen. Zoals op deze foto mooi te zien is, kun je met kasten op maat al een heleboel winnen. Maar een leuke slaapplek creëren, er een gezellig kantoor in maken of, bijvoorbeeld in de badkamer, je kunt er ook een bad neerzetten. Een schuine wand of dak hoeft dus geen strop om je nek te zijn.

Kleden

Grote lege vloeren kunnen kaal en onaantrekkelijk ogen. In dat geval is het een goed idee om er een kleed, dierenhuid of andersoortige vloerbedekking neer te leggen. Je zult zien dat de vloer meteen een stuk warmer en gezelliger voelt en vooral ook uitziet. Hiermee kun je natuurlijk alle kanten op en een flinke dosis persoonlijke stijl aan de kamer toevoegen.

Verlichting

Living Room Moderne woonkamers van homify Modern
homify

Living Room

homify

Licht is natuurlijk ook een onmisbaar onderdeel in het gezellig maken van een ruimte. De één kiest voor natuurlijk licht door te gaan voor grote ramen en veel glas. Een ander kiest wellicht eerder voor kunstmatig licht in de vorm van lampen. Zorg in ieder geval dat er meerdere lampen zijn zodat je kan spelen met het licht en er voor elke situatie de juiste verlichting mogelijk is. Uiteraard is er een combinatie van de twee genoemde lichtbronnen zeer goed mogelijk. Daarnaast zorgen kaarsen natuurlijk ook altijd voor een bepaalde sfeer.

Planten

Een stukje natuur in je interieur zorgt ook altijd voor gezelligheid en sfeer. Dus wees niet zuinig met planten of een mooie bos bloemen. Hierdoor krijgt de ruimte vanzelf een heleboel karakter en gezelligheid. En naast planten kun je natuurlijk ook gezelligheid aanbrengen in de vorm van accessoires, zoals bijvoorbeeld foto's of andere persoonlijke objecten.

Open haard

van Finoptim Klassiek

En tot slot mag de open haard natuurlijk niet in een gezellige woonkamer ontbreken. Een open haard heb je in alle soorten en maten en van echt vuur tot gas of zelfs gel. De aanblik van een behaaglijk knetterend vuurtje is een absolute sfeerverhoger en zal dus onvermijdelijk zorgen voor de nodige gezellige winteravonden.

Meer fantastische en gezellige interieurs kan je hier bekijken. Heb je na het lezen van dit Ideabook toch nog vragen, laat een van deze professionals je dan helpen bij het gezellig maken van je huis. En in dit Ideabook lees je nog andere tips voor meer gezelligheid.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!