Handige tips voor het ​creëren van een kleine kleedkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Handige tips voor het ​creëren van een kleine kleedkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Kleedkamer door HollandGreen,
Loading admin actions …

Er bestaan veel verschillende mogelijkheden voor het opbergen van je kleding en accessoires. Zo kun je gaan voor gesloten of open garderobekasten, ladekasten, kledingrekken of wellicht een mooie inloopkast of kleedkamer. Deze laatste optie is toch wel droom van velen. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een extra kamer of veel overige ruimte. Dat wil echter niet zeggen dat je ook in een kleine woning heel gemakkelijk een kleedkamer kunt maken. Waar begin je? En waar moet je zeker op gaan letten? Wat zijn de beste opties? 

In dit Ideabook delen we een aantal handige tips zodat je zelfs in een kleine ruimte een fijne kleedkamer kunt realiseren. De tips zijn gemakkelijk toe en aan te passen in je eigen woning. 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Kleedkamer voor ruimtes met een schuin dak

 Kleedkamer door homify,
homify

CABINET Den Haag By Bob Voshol

homify

Een ruimtelijke, lichte kleedkamer op zolder onmogelijk? Absoluut niet! Met de juiste inrichting, verlichting en ramen kom je namelijk al een heel eind. Wanneer je te maken hebt met een schuin aflopend dak kan het wel even lastig zijn om alle ruimte goed te benutten. Een ideale oplossing is dan ook om te kiezen voor een op maat gemaakte kast die ervoor zorgt dat alle beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Als je hier niet helemaal uitkomt dan is het inschakelen van een professional altijd een goed idee. 

De lage, onhandige ruimte onder het dak is ideaal voor het plaatsen van lage ladekasten. Heb je meer behoefte aan hangruimte? Dan kun je er ook voor kiezen om een hangroede te bevestigen en de ruimte te gebruiken voor dubbelgevouwen broeken of bovenkleding.

Open kleedkamer

 Kleedkamer door homify,

Een open kleedkamer ligt het meest voor de hand wanneer je maar beperkte ruimte tot je beschikking hebt. Wanneer je gebruik maakt van open kasten, zonder deuren, neemt dit de minste ruimte in en kun je toch heel gemakkelijk een kleedruimte realiseren in elke ruimte. Misschien heb je geen extra, aparte ruimte over en moet je kleedkamer onderdeel worden van een slaap of badkamer? Geen probleem!

Een afscheidingswand in je kamer kan er al voor zorgen dat je je eigen kleine kleedkamer kunt maken. Bovenstaand voorbeeld geeft duidelijk weer hoe zoiets gerealiseerd kan worden! Het enige dat je nodig hebt zijn open kasten, kapstokken en een paar ladekasten of kledingrekken. 

Afgesloten kleedkamer

 Kleedkamer door HollandGreen,
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Een afgesloten kleedkamer geeft iets meer rust en een ruimtelijke uitstraling. Het is niet perse nodig om een extra kamer tot je beschikking te hebben, deze optie is namelijk ook prima mogelijk bij bovenstaand voorbeeld. Hier geldt wel; schuifdeuren besparen meer ruimte dan gewone kastdeuren. Het grote voordeel van het afgesloten opbergen van je kleding is dat ze stofvrij opgeruimd zijn waarbij je kast ook nog eens netjes en overzichtelijk gepresenteerd wordt. 

Wanneer je kiest voor een afgesloten kleedkamer hoef je natuurlijk niet alleen te denken aan simpele deuren. Werk bijvoorbeeld met glas, semi-transparante of spiegelende deuren. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kun je een super stijlvolle kleedkamer maken! 

Kledingrekken en ladekasten

Naast het kiezen voor de vorm van je kleedkamer en inloopkast, bestaan er ook nog verschillende opties tot het afmaken van deze betreffende ruimte. Ladekasten zijn ideaal voor verschillende doeleinden. Zo kunnen ze geplaatst worden in lastige hoekjes die je anders niet op kunt vullen en bieden ze de ideale ruimte aan accessoires en basics. 

Ook kledingrekken zijn een aangename aanvulling op je kleedkamer. Gebruik ze om je mooiste stukken te presenteren of kies ervoor om sets te selecteren die je de komende dagen aan zult gaan doen. Wanneer je te maken hebt met weinig ruimte voor garderobekasten, dan kunnen bovengenoemde elementen al voldoende zijn om je kleine kleedkamer ermee in te richten! De keuze is aan jou! 

Schuifdeuren

 Kleedkamer door homify,
homify

CABINET Den Haag By Bob Voshol

homify

Een kleine kleedkamer of inloopkast vraagt om slimme oplossingen wanneer het aankomt op het creëren van opbergmogelijkheden en ruimte. Schuifdeuren zijn de ideale oplossing als je gebruik wilt maken van afgesloten kasten. Normale kastdeuren eisen toch weer wat meer ruimte op namelijk. Je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een kleedkamer met open kasten. Een leuk idee is om je kleedkamer af te sluiten door middel van glazen schuifdeuren. Dit geeft niet alleen een mooie, minimalistische look maar doet je kleedkamer ook ruimtelijker lijken. 

We hebben kortgeleden een Ideabook gepubliceerd vol tips en ideeën voor het creëren van je perfecte kledingkast. Je bekijkt hem hier.

Niet vergeten: het plaatsen van een spiegel

Het plaatsen van een spiegel in je kleedkamer zorgt niet alleen voor een ruimtelijk effect maar is daarnaast natuurlijk ook erg functioneel. Een spiegel is wellicht één van de belangrijkste elementen van je kast, hiervoor geldt dan ook: hoe groter, hoe beter! Je wilt je outfit natuurlijk goed kunnen bekijken. 

Zorg ervoor dat je je spiegel plaatst op een plek waar voldoende licht is. Is dit niet mogelijk vanwege de beperkte ruimte? Kies er dan voor om je spiegel goed te verlichten, hiervoor zijn verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om de rand te verlichten of mooie spots boven je spiegel te hangen. Geen plek meer over om hem aan de muur op te hangen? Een spiegel kan ook perfect opgehangen worden aan de binnenkant van een eventuele kastdeur. Wanneer je met open kasten werkt kun je tenslotte altijd nog kiezen voor een mooie staande spiegel! 

Verlichting

 Kleedkamer door Neoarch,

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen wat het belang van goede verlichting is. Vooral wanneer je je klaarmaakt voor je dag is natuurlijk licht erg belangrijk. Grote ramen zijn ideaal voor de inval van natuurlijk daglicht overdag, maar ook in de avond (of de vroege ochtend) wil je natuurlijk een goede blik op je garderobe kunnen werpen. Kies daarom voor verlichting in een natuurlijke kleur, zodat de kleuren van de items in je kast goed zichtbaar zijn. Naast plafondverlichting kun je ook kiezen voor staande lampen en zelfs mooie spots boven je kast! Een spiegel plaats je in de buurt van het raam en/of je verlichting. 

Tot zover dit Ideabook over kleedkamers. We zijn erg benieuwd naar hoe jij je kleedkamer thuis inricht en hopen dat je hier voldoende inspiratie op hebt kunnen doen! Mocht je meer voorbeelden en inspiratie willen zien, neem dan zeker even een kijkje tussen deze foto's. Wie weet zie je het perfecte voorbeeld voor jouw woning. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!