homify 360°: Vrijstaande woning in Nijverdal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Vrijstaande woning in Nijverdal

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonhuis Nijverdal Moderne woonkamers van Beltman Architecten Modern
Loading admin actions …

Vandaag staat deze vrijstaande woning in Nijverdal centraal in onze homify 360° categorie. Het ontwerp is afkomstig van Beltman Architecten, een middelgroot architectenbureau uit Enschede. Het bureau wordt getypeerd als professioneel, procesgericht en ervaren. Het vijftien-koppige team ontwerpt vanuit een visie waar de vier volgende speerpunten centraal staan: vitaliteit, flexibiliteit, esthetiek en spaarzaamheid. Het architectenbureau heeft uiteenlopende opdrachtgevers en tot de opdrachten behoren onder andere projecten op het gebied van herstructurering, woningbouw, zorg, utiliteitsbouw, renovatie en interieur. Laten we eens kijken hoe deze kennis en visie zich laten vertalen in de praktijk, we gaan daarvoor naar het Overijsselse Nijverdal en nemen deze vrijstaande woning onder de loep.

Entree

We kijken op deze eerste foto aan tegen de voorgevel van het gebouw. Het gevouwen dak is het eerste wat ons opvalt. Het dak is gemaakt van natuurlijke Zuid-Afrikaanse leien, een type dakbedekking bestaande uit kleine, overlappende elementen. Het woonhuis is gesitueerd in de karakteristieke groene omgeving van het gebied. De vorm van het gebouw, alsmede de entree, die visueel is doorgetrokken door een deel van de voorgevel en wand transparant te houden, geven het gebouw een symmetrische en abstracte uitstraling. De gekleurde daktegels geven de woning daarentegen weer een speelse en kleurrijke uitstraling. Een combinatie die goed uitpakt. 

Terras

Terwijl de voorgevel van het gebouw bewust gesloten is gehouden door het dak over de rand heen te vouwen, laat de achterzijde van de woning een totaal ander beeld zien. Vanuit de vertrekken die achter de glazen panelen schuilen kan men uitgebreid genieten van de schoonheid die de omgeving te bieden heeft. Onder het dak rechts bevindt zich een redelijk gesloten blok, hierachter schuilen het atelier, de keuken, bijkeuken en ouderbadkamer. Bij het ontwerpen van deze woning is veel aandacht uitgegaan naar de privacy van de bewoners, de vertrekken die uitzicht bieden op de straat zijn tamelijk gesloten, terwijl de woning zich aan de andere kant opent en de bewoners kunnen genieten van de omgeving. 

Vide

Living/Dining met vide naar slaapverdieping Moderne woonkamers van Beltman Architecten Modern
Beltman Architecten

Living/Dining met vide naar slaapverdieping

Beltman Architecten

Eenmaal binnen vallen ons een aantal dingen op. Links zien we de woonkamer en rechts de eethoek. Beide vertrekken bevinden zich in één grote ruimte, zelfs de slaapkamer op de verdieping hierboven staat door middel van een vide in verbinding met de ruimtes op de foto. Door de vloeiende ruimtes en de aangename hoek waaronder het dak geheld is wordt een groot gevoel van ruimtelijkheid, overzichtelijkheid en vrijheid gecreëerd. De gesloten gevel op de eerste foto heeft ons wat dat betreft op het verkeerde been gezet. 

Woonkamer

We zien hier de woonkamer vanuit een ander perspectief. Ook hier is het gevoel van ruimtelijkheid bijna overweldigend. De strakke lijnen lijken zich tot in de oneindigheid voort te zetten. De keuze voor modern meubilair met een geringe hoogte, en de lage nis aan de linkerkant, versterkt dit effect nog eens. 

Badkamer met glazen dak

Badkamer met glazen dak Moderne badkamers van Beltman Architecten Modern
Beltman Architecten

Badkamer met glazen dak

Beltman Architecten

Bekijk nog eens de eerste foto van dat artikel, en richt u blik dan op het glazen paneel in het midden van deze badkamer. Opeens wordt duidelijk waar al die lichtval vandaan komt en waardoor de vertrekken zo licht en ruim aanvoelen. De keuze voor de glazen panelen, die beginnen aan de voorzijde van het gebouw en het huis op een prachtige manier doormidden snijden, pakt zowel praktisch als esthetisch uit. Naast de badkamer herbergt deze verdieping ook nog eens twee slaapkamers. In de kelder vinden we daarnaast nog een fitnessruimte en berging terug.

Voor onze andere homify 360° artikelen verwijzen we u door naar ons magazine.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!