Zes ideeën voor muurdecoratie die je kunt aanpassen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zes ideeën voor muurdecoratie die je kunt aanpassen

Sanne Sanne
Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio
Loading admin actions …

Een kek behangetje is natuurlijk leuk, maar het nadeel van die opvallende, drukke prints is dat je er op een gegeven moment wel op uitgekeken raakt. Maar er zijn manieren om kleur en opvallende accenten zo in je huis aan te brengen, dat je ze gemakkelijk weer kunt aanpassen als je er op uitgekeken bent. Denk aan een met krijtbordverf geschilderde muur, die je steeds weer opnieuw kunt versieren.

Een ander pijnpunt is de huisbaas. Wanneer je een huurhuis hebt mag je soms niet zomaar een muur schilderen of een wandje opnieuw betegelen. Ook daarvoor hebben we een aantal oplossingen. Zo kun je je huis eenvoudig wat leuker maken, zonder de huisbaas vak streek te maken. Denk bijvoorbeeld aan tegelstickers of washi tape.

Wissellijsten

Garage Loft:  Woonkamer door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

De inhoud van fotolijsten is gemakkelijk aan te passen. Kies een mooie basis wat betreft de lijst en pas de afbeelding aan zodra je uitgekeken bent op de huidige. Je kunt ook een grotere fotocollage maken op je muur. Kijk eens naar dit Ideabook voor meer ideeën voor een fotocollage op je muur: denk na over de samenhang, de afmetingen, de kleur, stijl en maat van de lijsten, de afbeeldingen, de achtergrond etc.

Als je niet mag boren kun je lijsten ook bevestigen met dubbelzijdig tape. Of misschien geeft je huisbaas wel toestemming voor een ophangsysteem voor lijsten dat je vlak onder het plafond bevestigt en waaraan draden met haakjes hangen waar je schilderijen of fotolijsten aan kunt bevestigen.

Muurstickers

 Muren & vloeren door Tacaloca

Heb je een saaie, gladde muur in één kleur? De perfecte achtergrond voor een muursticker. Muurstickers zijn verkrijgbaar in alle vormen, kleuren en maten. Kies voor een afbeelding, neem een quote die je inspireert of plak een grafische print. Je plakt een muursticker simpelweg op de muur en als je erop uitgekeken bent verwijder je hem weer of vervang je hem door een andere. Zo bereik je met minimale inspanning een maximaal effect.

Ook voor de kinderkamer zijn muurstickers ideaal. Creëer een effen basis, met bijvoorbeeld wit of taupe en leuk de kamer op met muurstickers. Opgroeiende kinderen veranderen snel van smaak – de ene maand is het nog Nijntje en de maand daarop is Cars helemaal geweldig. Met muurstickers kun je de stijl van de kamer eenvoudig aanpassen.

Denk ook eens aan een muursticker om je werkplek aangenamer te maken. Werkplekken en kantoren zijn vaak grijs en strak, terwijl een inspirerende omgeving, met misschien een beetje kleur, je als werknemer veel meer energie kan geven. Omdat muurstickers tijdelijk zijn kan een baas hier ook weinig bezwaar tegen hebben!

Een verticale tuin

pallet tuin Small:  Little Planet :  Balkon, veranda & terras door Pop up Pallets
Pop up Pallets

pallet tuin Small: Little Planet

Pop up Pallets

Met bloemen en planten geef je gemakkelijk sfeer aan je huis. Je kunt de planten aanpassen aan je wensen. Een kruidentuintje als je graag met verse kruiden kookt en mooie bloemen als je houdt van kleur.

Er zijn kant-en-klare opties, maar een verticale tuin maak je heel gemakkelijk zelf van een pallet, die je aan de muur hangt. Mag je niet boren? Je kunt de verticale tuin ook gewoon rechtop neerzetten. Let dan wel op dat hij stevig staat en niet onderuit kan glijden.

Om je tuintje extra uit te lichten kun je hem belichten met behulp van spots.

Wil je meer en groter? Lees dit Ideabook voor creatieve manieren om een boom in je inrichting te verwerken.

Een krijtbord

Een item dat contrast toevoegt aan je interieur en ook nog eens aanpasbaar is: het krijtbord. Neem een los krijtbord (of meerdere kleine bordjes) of schilder een hele muur met krijtbordverf. Je kunt dan van alles op de muur tekenen en schrijven. Gebruik het als to do-lijst en boodschappenlijst of creëer een krijtkunstwerk met behulp van krijtstiften (check wel even of die geschikt zijn voor jouw krijtmuur).

Voor een kinderkamer is een krijtmuur super leuk. Kinderen kunnen er hun creativiteit kwijt en welk kind wil nou niet op de muur tekenen?! Voordeel voor jou is dat je het gewoon weer kunt uitwissen. Op de foto is de krijtmuur boven het bed geplaatst: dat is misschien niet de meest handige plaats in verband met krijt in bed. Voor meer leuke ideeën voor in de kinderkamer kijk je op deze pagina.

Tegelstickers om je witte tegels op te fleuren

Als je geen zin, tijd, geld of toestemming hebt om de muur opnieuw te betegelen kun je deze ook opleuken met behulp van muurstickers. Zo zijn je tegels als nieuw en kun je heel simpel een bepaalde stijl creëren. Je hebt verschillende opties. Beplak alle tegels en creëer een compleet andere ruimte of besticker hier en daar een tegel. Je kunt ook gaan voor een sierrandje, zoals op bovenstaande foto. Veel huurhuizen hebben witte tegels, omdat dat het goedkoopst is en niet zo onderhevig is aan smaak. Deze tegels zouden misschien niet je eerste keus zijn, maar zijn wel de perfecte basis voor tegelstickers! Prijs jezelf dus gelukkig met zo'n wit betegeld huurhuis.

Toch liever nieuwe tegels? Neem een kijkje bij de professionele tegelleggers.

Washi tape op de muur

Bruut wonen:  Slaapkamer door Bruut wonen
Bruut wonen

Bruut wonen

Bruut wonen

Tot slot nog een idee om je muur te versieren met washi tape. Washi tape, ook wel masking tape genoemd, is tape van papier, dat heel gemakkelijk weer te verwijderen is (het neemt dus niet je behang mee). Als je googelt op washi tape vind je een miljoen DIY-ideeën met dit leuke plakband. Je kunt er van alles mee: versier je agenda, gebruik het als tape bij het inpakken van een cadeautje, maak een wegennet op de grond van de kinderkamer, beplak een waxinelichtje of de zijkant van een deur, hang een tekening op de muur… En ook: versier je muur.

Kies bijvoorbeeld een mooi silhouet of skyline en plak dat op de muur met behulp van washi tape. Eventueel kun je eerst met potlood het pad uittekenen. Je plakt het tape dan gewoon over je potloodlijn heen. Handig weetje: washi tape is van papier, dus je kunt er ook op schrijven! Neem bijvoorbeeld juist licht tape en beschrijf dat met een stuk van een toepasselijk verhaal.

Heb jij nog meer leuke tips om je muur gemakkelijk te decoreren?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!