Voor en na: renovatie van een jaren '20 huis

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Voor en na projecten zijn altijd spannend en interessant, vooral als het een transformatie betreft die we zelf thuis ook hadden kunnen uitvoeren. Vandaag tonen we u de renovatie van een Duitse gezinswoning uit 1924. Op het eerste gezicht lijkt de woning in relatief goede staat, toch viel er veel te verbeteren, zonder daarbij de oude charme van het gebouw te verliezen.

De opdrachtgevers verzochten de architecten onder andere om een verbeterde isolatie en een uitbreiding van de zolder. Een geheel nieuw en modern interieur stond ook op het wensenlijstje. In de volgende fotoserie laten we jullie de verrichtingen en resultaten van het Duitse 28 Grad Architektur GmbH zien.

Voor: Van buiten gezien

We zien hier de voorgevel van het 91-jaar oude huis. De bakstenen gevel oogt traditioneel en donker. De tuin kent weinig diversiteit en ziet er vooral heel simpel uit. Toch bevond het huis zich niet in bouwvallige staat. Slechts de bovenste verdieping moest volledig gerenoveerd worden. Op het dak werd een nieuw raam geplaatst en de kelder werd opnieuw geïsoleerd. De herinrichting en renovatie van de keuken en tuin vereiste enige inspanning maar het resultaat mag er zijn.

Na: De gerenoveerde gevel

Voordat we ons op het interieur richten staan we nog even stil bij de nieuwe gevel. De muren werden voorzien van een nieuwe gipslaag waardoor het hele gebouw een frisse uitstraling krijgt. Op de foto zien we daarnaast goed hoe de voorgevel vrijwel onveranderd is gebleven ten opzichte van de oude situatie.

Voor: De oude zolder

We zien hier de oude situatie van de zolder, die zoals gezegd veel werk vergde. Na het strippen van de zolder is deze omgetoverd tot moderne badkamer, de voorheen troosteloze zolder herbergt nu een heuse wellness-ruimte. 

Na: Een moderne badkamer

En zo ziet het er nu uit. Als eerste valt ons de nieuw ontworpen binnenmuren op, die dankzij hun geometrische opstelling gelijk de aandacht trekken. Direct voor het grote raam is een vrijstaand bad geplaatst. Aan de andere kant vinden we een luxe douche met transparante wanden terug. 

Voor: Een donkere kamer

Op de bovenverdieping bevond zich niet alleen de badkamer maar ook de slaapkamer. Zoals we op de foto kunnen zien hebben deze ruimtes de tand des tijds niet geheel doorstaan. Gelukkig zijn de experts van 28 Grad Architektur GmbH er ook bij deze kamer in geslaagd om er wat moois van te maken. 

Na: Een knusse slaapkamer

Dankzij het nieuwe venster schijnt er veel licht in de slaapkamer. De ingetogen, spaarzame meubels, en de strakke lijnen maken de ruimte zowel modern als kalmerend. De op maat gemaakte kast maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Na: Een moderne keuken

Ook op de begane grond is er veel veranderd, vooral in het interieur. Om de woning de juiste sfeer te geven, passend bij een gezin, werd een helder en kleurrijk Scandinavisch decor gekozen. De belangrijkste elementen daarvan zijn de houten materialen, de strakke lijnen en de frisse kleuraccenten. De eetkamer is verbonden met de minimalistische keuken, die schittert in helderheid. De woon- en eetkamer kunnen van elkaar gescheiden worden door een schuifdeur.

Na: Comfortabele zithoek

De woonkamer straalt elegantie, comfort en warmte uit. Alles is tot in detail uitgedacht, zoals het zitje bij het raam. De comfortabele chocoladebruine fauteuil met bijpassende voetensteun en wit nepbond biedt de bewoners een plek waar zij zich kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen. 

Voor: De oude tuin

We nemen tot slot nog even de moeite om de transformatie van de tuin door te nemen. Voorafgaand aan de herinrichting was de tuin lange tijd niet onderhouden, we zien dat de tuin overwoekerd en begroeid was met wilde planten. Een duidelijk plan ontbrak en de tuin oogde verlaten en somber. 

Na: Een strakke tuin

Gelukkig hield de renovatie van de woning niet op bij de tuin. Er werd een royaal terras aangelegd als onderdeel van een geheel nieuw ontwerp. De tuin werd verdeeld in drie gebieden, het voorste en het achterste gedeelte van de tuin weerspiegelen elkaar, het gevoel van symmetrie wordt benadrukt door het gebied in het midden. Het resultaat is een harmonieus en eigentijds ontwerp. 

In ons magazine vindt u nog meer artikelen terug over eigentijdse tuin-ontwerpen. Daarnaast kunt u altijd nog ons forum raadplegen voor tips en adviezen. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!