Droomvilla met fantastisch zwembad

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Droomvilla met fantastisch zwembad

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van DG/D Architekten Modern
Loading admin actions …

We nemen vandaag een kijkje bij onze oosterburen en ontdekken daar deze villa met zwembad in Hessen. Het vrijstaande huis is ontworpen door DG/D Architekten en telt zo'n 450 vierkante meter woonoppervlak, inclusief de tuin en het buitenzwembad. In het vervolgen van dit artikel laten we u zowel het interieur als het exterieur zien.

Uitzicht vanuit de tuin

We zien op deze foto het aanzicht vanuit de tuin, waar we op de rechterkant het riante buitenzwembad ontwaren. Het gebouw telt twee woonlagen, de gevel op de begane grond bestaat uit een aantal glazen panelen terwijl de eerste verdieping vooral opvalt door zijn wit gepleisterde muren. Het is op deze foto niet goed te zien maar op het platte dak van de eerste verdieping hebben de architecten een milieuvriendelijk groen dak gerealiseerd. De strakke lijnen, grote ramen en details maken veel indruk. 

Open plattegrond

Niet alleen de gevel en de rest van het exterieur straalt moderniteit uit, ook het interieur borduurt voort op deze stijl. Op deze foto zien we de woonkamer, keuken en eethoek. Door de open plattegrond ogen de ruimtes en het interieur royaal, licht en luchtig. De warme houten vloer wordt afgewisseld met grote transparante panelen en natuurstenen wanden. De open haard in het midden van de ruimte zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen het woon- en eetgedeelte, zonder daarbij het open ontwerp te verstoren.

Woonkamer

Het warme hout, de stenen muur en de open haard geven de ruimte een gezellige en gastvrije uitstraling. De spaarzame meubelstukken en de geïntegreerde televisie geven de ruimte juist een meer moderne sfeer, evenals de grote ramen die uitzicht bieden op het terras, het zwembad en de tuin.  

Keuken

Ook de keuken is modern gehouden en maakt indruk met zijn strakke lijnen, greeploze deuren en hoogwaardige materialen. De keuken is voorzien van alle benodigdheden en grossiert in opbergruimte. Het kleurenschema is discreet en ingetogen, wit-, grijs- en houttinten voeren de boventoon. 

Badkamer

De badkamer heeft veel overeenkomsten met de keuken, we zouden bijna denken dat het hier een spiegelbeeld betreft. Het valt op dat er in de badkamer iets meer gebruik is gemaakt van lichter hout, maar daarnaast vallen vooral weer de moderne en strakke lijnen op. De moderne armaturen dragen ten slotte ook bij aan de moderne sfeer die in deze ruimte hangt. 

Trappen

De trap biedt weinig verrassingen, gekartelde vormen, licht hout en veel wit- en grijstinten sieren deze ruimte. Laat het echter geen misverstand zijn, de effectiviteit van deze strakke lijnen en het ontbreken van enig franje geeft de ruimte een bepaalde sereniteit en moderniteit die ons zeer aanspreekt. De subtiele verlichting verdient hier ook een vermelding, bijna elke ruimte in het huis wordt belicht door subtiel verwerkte spotjes die bijdragen aan de gezellige sfeer die het huis ademt. 

Voor meer inspiratie raden wij u aan om de andere homify 360° artikelen ook eens door te nemen.  

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!