Mediterraanse schoonheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Mediterraanse schoonheid

Stoa. Stoa.
Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van FPA - filipe pina arquitectura Minimalistisch
Loading admin actions …

We gaan op reis naar Portugal! Zin in? Vast wel. Een mediterraanse schoonheid staat op ons te wachten, ze ligt in het landschap als een parel tussen de rotsen. Het is een bijzonder project dat onze ogen geopend heeft voor wat er mogelijk is binnen de rustieke bouwstijlen. De woning die we je vandaag laten zien is eigenlijk een hybride ontwerp, dat wil zeggen dat er twee uiteenlopende stijlen samengevoegd worden die gek genoeg toch heel goed bij elkaar passen. We nemen je mee voor een wandeling door de woningen om je de mooiste ideeën van dit moment te laten zien. Loop gewoon even met ons mee en laat je inspireren door de temperamentvolle vormgeving van dit huis in Portugal. Echt een mediterraanse schoonheid!

Opvallend

De mediterraanse parel valt op in de omgeving. Dat was precies de bedoeling van de architect. Het huis is daarmee een voorbeeld voor de ontwerpers en architecten in de buurt. Juist door de smaakvolle combinatie van de rustieke stijl van de streek en een moderne strakke stijl, wordt deze woning een smaakmaker binnen de lokale architectuur, of zelfs wel daarbuiten. Monochroom wit en rustiek gesteente vormen de hybride look waar we tegenwoordig zo verzot op zijn. Op een of andere manier doet de woning ons aan een kunstwerk denken, vooral door de elektriciteitsdraden tegen de achtergrond van een bleke blauwe lucht.

Close-up

De woning is een absoluut kunstwerk en streelt onze ogen. De kozijnen in de moderne kubus komen naar buiten toe, daardoor ontstaat er een mooie diepte. Het verbindingsstuk tussen de oude architectuur en de nieuwe, daarmee vormt deze in feite de brug tussen de twee structuren, maar ook tussen de verschillende bouwstijlen en de periodes waaruit deze stammen. Zo werkt het ontwerp op verschillende niveaus en vertelt deze hybride woning een spannend verhaal van textuur en vormen.

In de avond

Als de avond over Portugal gevallen is wordt het temperament van het land des te heviger. De fadomuziek weerklinkt uit de woningen en de heerlijkste Portugese gerechten komen op tafel. In het zuiden eet men nu eenmaal laat en lang. Een fles wijn erbij (of twee) en de sfeer kan niet meer kapot! Het koperen licht gloeit door de ramen naar buiten, terwijl wij een blik door de raampartijen werpen en zo het strakke interieur kunnen bewonderen. Ook hier weer het contrast tussen modern (links) en rustiek (rechts). Let op het moderne raster en de robuuste structuur van de natuurstenen wand. Je zou kunnen zeggen dat we hier het beste van twee werelden zien! Een unieke woning laat je door de experts realiseren!

Trap

Openheid en transparantie staan hier centraal. De trap met de lichte houten treden met de zwarte zijkanten, de verticale staaldraden en de monochroom witte wanden zorgen voor een bijzonder ruimtelijk spel. Kijk eens wat een licht en ruimte er hier te ervaren zijn! Het is heerlijk om te wonen in een woning waarin deze belangrijke concepten een rol spelen. De antraciet vloer biedt de basis aan deze sfeervolle trap en zorgt voor een visueel rustige look. Meer mooie ideeën voor je trappenhuis vind je hier!

Keuken

Geheel in stijl met de moderne kubus die naast de authentieke structuur (de oude woning) gebouwd is, zien we hier de hypermoderne, monochrome keuken. De strakke afwerking en de hoogwaardige materialen maken deze keuken de droom van alle koks (amateur of professioneel). Let op de strakke gietvloer, deze zorgt voor die typische look die we met de professionele, culinaire wereld associëren! En wat dacht je van de bijzondere afzuigkap links naast het raam (een schitterende natuurlijk lichtbron in deze keuken)? Is het geen beeldig ontwerp! De verschillende openingen in de gevel laten het daglicht naar binnenstromen; een verkwikking voor lichaam en geest! 

Hier lees je alles over de slimme indeling van de badkamer, 7 ruimtebesparende tips!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!