Een metamorfose waarvan je versteld zult staan | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een metamorfose waarvan je versteld zult staan

Stoa. Stoa.
Klassieke keukens van Beat Nievergelt GmbH Architekt Klassiek
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een bijzonder project in Spanje: de metamorfose van een mediterraanse woning met een stevige dosis temperament. Natuurlijk doen we dit niet zomaar, het is juist vanwege de inspiratie die dergelijk woningen bij ons noorderlingen opwekken dat we dit prachtige huis aan je laten zien. De reis naar Spanje is al een hele belevenis, zeker als je al kunt uitzien naar een schitterende woningen die je mag gaan onderzoeken. Dus kom snel met ons mee en vang de nodige inspiratie! In dit artikel laten we je de woningen voor en na de verbouwing zien!

Oude staat

We genieten van onze keuken, vele mensen vinden de ontspanning in het koken van culinaire kunstwerkjes en kunnen hier uren mee bezig zijn, al dan niet samen met vrienden of familie. In een keuken als deze is dat natuurlijk ook mogelijk, maar erg modern en fris oogt deze ruimte al lang niet meer. Het interieur is gedateerd en de keukentechnologie heeft ook zijn beste tijd gehad. Om deze kamer weer helemaal up-to-date te krijgen was een behoorlijk metamorfose nodig. De experts hebben deze keuken ondanks de deplorabele staat toch een moderne look kunnen geven. Dat laten we je hieronder zien!

Open

We zien de keuken hier vanuit een andere hoek. Het valt op hoe sterk het uiterlijk van de keuken veranderd is, waardoor deze nu volkomen aansluit op de heersende minimalistische trends in de binnenhuisarchitectuur. Een opvallende verschijning is natuurlijk het keukeneiland dat de centrale plek in de ruimte inneemt. Een eiland als dit heeft verschillende voordelen: het biedt je veel bewegingsruimte, het oogt frist en rustig, meerdere koks kunnen tegelijkertijd werken aan de heerlijkste gerechten.

Andere hoek

Dezelfde keuken, maar vanuit een andere hoek en in de verleden tijd. We geven je deze voorbeelden vanwege de sterke illustratie die deze ruimte geeft als het gaat om de immense veranderingen die er zich in het huis hebben afgespeeld. Als we een blik in deze keuken werpen wordt het direct duidelijk waarom de huidige bewoners dit interieur niet meer wilden. Ten eerste is het super gedateerd, maar dat hadden we al vastgesteld, daarbij is de inrichting rommelig op een hinderlijke manier, tot slot kunnen we zeggen dat een keuken annex eetkamer als deze niet uitnodigend is, juist vanwege het feit dat de ruimte er niet fris uitziet. Een etentje plan je per definitie niet in deze kamer. 

Eettafel

En we zijn weer in de tegenwoordige tijd beland! Wat een verschil en wat een frisse uitnodigende ambiance heerst er in deze kamer. We ervaren de openheid en de poëtische lichtsfeer en zijn blij om in de 21ste-eeuw te leven. Als we de eettafel (die de eetzone in deze open ruimte vormt) vergelijken met de vorige dan staan we versteld wat decoratie en inrichting kunnen doen voor de woonsfeer. Een strakke, moderne look heeft de oubollige, logge blokhut-esthetiek vervangen. Een hele verbetering! Aan deze eettafel durf je tenminste je gasten uit te nodigen! Meer inspiratie voor de eetkamer kun je hier vinden!

Trap

We laten de keuken annex eetkamer voor wat deze is en lopen een stukje verder in het huis. Om je een ander voorbeeld te geven van de bijzondere metamorfose die de woning ondergaan heeft. We zien hier het trappenhuis, maar dan nog wel in zijn oude staat. De tand des tijds had de trap flink aangeknaagd en daarom kon dit fossiel wel een make-over gebruiken. Let op de treden en de wand, ze ogen versleten en vuil, maar dat mag ook bij een oude trap. Maar deze trap moet wel weggebroken worden zodat deze vervangen kan worden door een nieuwe, want dat verdient dit prachtige huis!

Spijker op de kop

De experts slaan met deze trap de spijker op de kop. Dit trappenhuis was precies datgene wat de woning nodige had! Het interieur van dit Spaanse huis heeft dus duidelijk een vormtaal uit het moderne taalgebied. Stalen constructies, zoals de reling, bewerkt hout en hagelwitte wanden. Een strakke bedoening die voor de nodige visuele rust zorgt, zowel op het vlak van textuur als in de wereld van de vormen. Bij homify genieten we van spectaculaire metamorfoses, zeker omdat ze jou veel inspiratie kunnen bieden! Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste trends in de (binnenhuis)architectuur. Meer mooie ideeën voor het trappenhuis vind je hier.

Lees hier alles over het maken van een unieke fotocollage!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!