Unieke bungalow in Rosmalen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Unieke bungalow in Rosmalen

Johan van Dijk Johan van Dijk
MAKEOVER WOONHUIS ROSMALEN - 120410 Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern
Loading admin actions …

Er zijn periodes geweest dat in Nederland de bungalows als paddenstoelen uit de grond schoten. Geïnspireerd op een Amerikaans type huis kwamen in heel veel dorpen en buitenwijken van steden bungalows te staan. Zeker als zo’n bungalow van steen of beton is gebouwd, is er relatief weinig onderhoud nodig. Maar als een bungalow er al zo’n 30 of 40 jaar staat dan wordt het soms tijd voor een grondige verbouwing. Dit project in Rosmalen van de architecten van Janicki Architect laat zien hoe een oude bungalow weer helemaal bij de tijd gebracht kan worden. En dan gaat het niet alleen om het uiterlijk en de stijl waarin het huis is verbouwd. Een belangrijk onderdeel van de verbouwing is het energieneutraal maken van de woning geweest.

Moderne uitstraling

Verbouwing woonhuis Rosmalen Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Steen
JANICKI ARCHITECT

Verbouwing woonhuis Rosmalen

JANICKI ARCHITECT

Als je deze afbeelding bekijkt dan zie je als je heel goed kijkt nog een woning die in de stijl van de jaren ’60 gebouwd is. Maar de uitstraling van deze bungalow is zo modern dat je de ouderdom van dit huis snel vergeet. Een mooi ruim opgezette woning met openslaande deuren en een mooi ruim terras. De bewoners hebben nog geen tijd gehad om terras en tuin meer aan te kleden maar reken maar dat dit een heel mooi effect geeft zodra dit klaar is!

Naar de garage

Verbouwing woonhuis Rosmalen Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Hout Hout
JANICKI ARCHITECT

Verbouwing woonhuis Rosmalen

JANICKI ARCHITECT

Niet alleen de woning zelf, maar ook de garage was onderdeel van de grondige verbouwing. En bij het bekijken van de oprijlaan zie je al hoe de rest van de tuin er uit gaat zien. De garage zelf heeft een nieuwe houten voorwand gekregen met daarin de deuren verwerkt. Een mooie sobere uitstraling is het gevolg die door de combinatie met de oprijlaan toch iets chics heeft. En als je goed op het dak kijkt zie je een van de onderdelen van het plan om het huis energieneutraal te maken, maar daarover straks meer!

Steen en hout

Verbouwing woonhuis Rosmalen Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern Steen
JANICKI ARCHITECT

Verbouwing woonhuis Rosmalen

JANICKI ARCHITECT

De witgeverfde bakstenen in combinatie met grijs geverfd en bovendien ongeverfd hout geven een dynamisch kleurenpalet zonder dat er van echte kleuren sprake is. Juist dat idee van Janicki Architect geeft een frisse en ook zeer creatieve uitstraling aan deze bungalow. Ook uit deze foto blijkt het mooie en beschutte terras: het biedt gelegenheid om zowel van de zon als van de schaduw te kunnen genieten. Dit geldt voor meerdere seizoenen, naast de zomer kan ook in zowel het vroege voorjaar als in het late najaar een leuke zonnestraal worden opgepikt. Een ideaal terras dus!

Kleurrijke badkamer

Verbouwing woonhuis Rosmalen Moderne badkamers van JANICKI ARCHITECT Modern Keramiek
JANICKI ARCHITECT

Verbouwing woonhuis Rosmalen

JANICKI ARCHITECT

Bij de buitenkant van het huis is met zwarte, witte, grijze en daarnaast natuurlijke kleuren gewerkt. De badkamer laat een heel ander beeld zien: de kleurrijke tegels associeer je niet zo snel met een badkamer. Maar hier kan het prima! Al is het op en hele andere manier, hieruit spreekt ook weer een frisse en creatieve uitstraling, net zoals bij de buitenkant. En het daglicht is ook ruim vertegenwoordigd in de badkamer: een bungalow heeft de mooie mogelijkheid om ook via het dak daglicht naar binnen te kunnen laten. En doordat daglicht van boven komt lijkt zelfs een donkere natuurstenen vloer elegant en licht.

Dak als energiecentrale

Verbouwing woonhuis Rosmalen Moderne huizen van JANICKI ARCHITECT Modern
JANICKI ARCHITECT

Verbouwing woonhuis Rosmalen

JANICKI ARCHITECT

Het dak van een bungalow kan gemakkelijk worden voorzien van dakramen maar doordat het om een plat dak gaat zijn er meer mogelijkheden. Je zou er voor kunnen kiezen een dakterras aan te leggen, maar in dit geval heeft Janicki Architect van het dak een kleine energiecentrale gemaakt door er zonnepanelen op te plaatsen. Een perfecte oplossing voor het energieneutraal maken van deze woning! Ook is er natuurlijk de aandacht besteed aan isolatie van het huis. Op deze foto kun je ook zien dat er nog een klein stukje van de isolatie moet worden weggewerkt. Het eindresultaat is een modern huis met een lage energierekening!

Benieuwd geworden naar een vergelijkbaar project? Neem dan hier een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!