homify 360º: modern en kleurrijk appartement in Londen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: modern en kleurrijk appartement in Londen

Stoa. Stoa.
Green Retrofit, Lambourn Road Moderne huizen van Granit Architects Modern
Loading admin actions …

Dit hypermoderne huis in Londen heeft een opvallende roze gevel en een koel eigentijds interieur. Dit was ooit een bescheiden huisje, maar het is nu een duurzaam huis met een extreem goede isolatie, een ventilatiesysteem, zonne-energie installatie,  een groen dak en een regenwater opslagsysteem. Deze unieke woning is gerenoveerd door het in Londen gevestigde Granit Chartered Architects; een gerenommeerd bedrijf met een uitgebreide portfolio en veel ervaring. De plattegrond is zorgvuldig doordacht en er slim gebruik van de ruimte. Waardoor de bewoners veel woonoppervlak tot hun beschikking hebben. Deze woning bewijst dat er van een oud huis echt nog wel iets bijzonders valt te maken, als je maar de juiste ideeën hebt! Laten we niet langer wachten, en gewoon eens een kijkje bij het huis nemen. Kijk met ons mee!

Eerste blik op het huis

Green Retrofit, Lambourn Road Moderne huizen van Granit Architects Modern
Granit Architects

Green Retrofit, Lambourn Road

Granit Architects

De gevel ziet er uitgesproken modern uit, met grote ramen waardoor het huis wordt overspoeld met daglicht. De bronzen raambekleding contrasteert mooi met de lichtroze muren, waardoor het huis een retro Scandinavische uitstraling krijgt. Ondanks zijn locatie midden in de stad heeft het huis veel privacy. De bomen bieden afzondering zonder te veel licht te blokkeren. Het mooiste van alles is dat deze bomen er elk seizoen anders uitzien, waardoor ze je telkens weer verrassen met de meest bijzondere kleuren.

Patio en keuken

Green Retrofit, Lambourn Road Moderne huizen van Granit Architects Modern
Granit Architects

Green Retrofit, Lambourn Road

Granit Architects

Hier heb je een goed zicht op de grote patio en keuken. De deuren worden opengezet bij goed weer en dit zorgt voor een vervaging van de grens tussen binnen en buiten. Ook op regenachtige dagen kun je hier genieten van de buitenlucht. De strakke lijnen en de eenvoudige minimalistische lampen in de keuken vinden een levendige tegenhanger in de achterwand, die met flinke toets turquoise de nodige kleur brengt in de ruimte. De ontbijttafel is eigenzinnig en past in alle hedendaagse interieurs. Het doorschijnende plastic zorgt voor de nodige transparantie in de ruimte. Genieten van het zomerweer was nog nooit zo eenvoudig.

Moderne lounge

Green Retrofit, Lambourn Road Moderne woonkamers van Granit Architects Modern
Granit Architects

Green Retrofit, Lambourn Road

Granit Architects

De zitkamer heeft een witte kleurstelling: lichte muren en stijlvolle eigentijdse banken die versierd zijn met kleurrijke kussens om diepte en karakter toe te voegen aan de ruime. De open haard is minimaal en zorgt voor een gemoedelijke sfeer die perfect past bij het huis. De symmetrie van de kunstwerken is een lust voor het oog en weerspiegelt de smaak van de bewoners. Let ook even op de donkere vloer, die contrasteert prachtig met de witte wanden. Dit eeuwige paar (zwart-wit) zorgt voor de juiste balans in deze kamer.

Victoriaanse erker

Green Retrofit, Lambourn Road Moderne studeerkamer van Granit Architects Modern
Granit Architects

Green Retrofit, Lambourn Road

Granit Architects

Een erker is een traditioneel Victoriaans architectonisch element. Naast een ruime woonkamer staat de erker in de top tien van veel huizenbezitters. Voor de inrichting is een traditioneel kleurenpalet gekozen, waarbij gedempt grijs en oranje de historische stijl van de erker completeren. De  bloemenprints op de zitting en de zonnewering zijn een smaakvolle combinatie die de ruimte een landelijke uitstraling geeft. Let ook even op de goed gevulde bibliotheek, die past bij het oorspronkelijke doel van de erker, namelijk het bieden van een plaats voor studie en ontspanning. De lichtval is hier optimaal bij het lezen. In deze kamer kun je genieten van ontelbare verhalen die zich afspelen in uiteenlopende werelden.

De binnenplaats

Green Retrofit, Lambourn Road Moderne tuinen van Granit Architects Modern
Granit Architects

Green Retrofit, Lambourn Road

Granit Architects

Op deze laatste foto zien we de binnenplaats. Deze heeft een prachtige eigentijdse tuinvijver, weelderig groen en een prachtig lounge gedeelte. Dit is een inspirerende plek voor veel mensen die een kleine tuin hebben, omdat deze binnenplaats bewijst dat er ook veel mogelijk is in een beperkte ruimte. We werpen nog een laatste blik op de binnenplaats en gaan verlaten het huis weer.

Tot zover de rondleiding. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je steeds op de hoogte van de laatste trends. 

Wil jij je tuin snel lenteklaar maken? Dat kan! In dit artikel laten we je zien hoe je dit snel en eenvoudig kunt doen!

Op ons forum zitten interieurexperts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!