Historische kerk wordt omgetoverd tot moderne droomwoning! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Historische kerk wordt omgetoverd tot moderne droomwoning!

Stoa. Stoa.
Gipsy Hill Moderne huizen van Granit Architects Modern
Loading admin actions …

De renovatie van oude kapellen is geen sinecure, maar het is op dit moment een absolute trend. Als je dit renovatieproject door Granit Chartered Architects hebt gezien zul je begrijpen waarom deze projecten zo populair zijn. Misschien is het wel vanwege het mysterie dat uitgaat van het leven in een ruimte waar vroeger diensten in gehouden werden, waar de belangrijke dingen van het leven onder de aandacht gebracht werden. Afgezien van deze religieuze lading zijn de oude kapellen gezegend met ware architectonische hoogstandjes, zoals hoge plafonds, een sfeervolle schuine daken en langwerpige gracieuze ramen, zoals je die alleen maar in kerken kan aantreffen.

De renovatie aan de kapel die we vandaag aan je laten zien begon in 2007, waarbij het oude gebouw meesterlijk werd omgebouwd tot negen appartementen met 1 en 2 slaapkamers, die zich uitstrekken over twee blokken. Naast de kapel werden moderne bouwen gerealiseeerd, waardoor er meer woonruimte beschikbaar kwam. Al nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel met ons mee!

Eerste gezicht

We komen bij de kapel aan, wat het eerste opvalt is de prachtige historische gevel. Maar deze gevel heeft er lange tijd niet zo mooi uitgezien. Het gebouw had zo´n tien jaar leeggestaan, waardoor het danig in verval was geraakt. De verf was afgebladderd en de stenen structuur was aangetast door een klimplant die dreigde het gebouw naar beneden te halen; zo sterk is moedertje natuur dus. De renovatie kwam dus geen dag te vroeg! Laten we het gebouw eens van de achterkant gaan bekijken!

Andere look

Eenmaal bij de achterkant aangekomen lijken we in een totaal andere wereld terecht gekomen. De traditionele vormgeving wordt hier gecombineerd met een moderne en strakke vormtaal. Dit zorgt voor een symbiose tussen de oude en de nieuwe wereld, die resulteert in een zeer bijzondere sfeer. De uniciteit tussen de twee gebouwen wordt gecreëerd door het lichte kleurenschema, wit is hier de overeenkomstige factor die het oude en het nieuwe samenbindt.

Grote woonkamer

Deze natuurlijk ogende woonkamer baadt gewoon in het licht. Door de houten vloer krijgt hij zijn natuurlijk look, terwijl de zuivere witte wanden het licht in de ruimte versterken. Nu is de kamer nog leeg, maar stel je voor dat er straks mooie meubels en decoraties in staan. Dan wordt deze woonkamer met zijn mooie uitzicht in één woord prachtig!

Moderne keuken

Een moderne woning is natuurlijk niets zonder een open keuken. De vormgeving van deze prachtkeuken overtreft je stoutste verwachtingen, deze is strak, rechtlijnig, helder en zorg voor de juiste ambiance, waardoor het heerlijk is om samen met familie en vrienden in deze keuken te koken. In deze keuken is veel bewegingsruimte, want er is nergens een obstakel. Dit zorgt voor een gevoel van vrijheid!

De badkamer

Deze badkamer is de droom van elke modernist. Hij is prachtig uitgevoerd met het eeuwige koppel: zwart-wit. Dit zorgt voor een uitgebalanceerde look en een relaxte sfeer. Het enige dat voor variatie zorgt zijn de zilveren kranen, dit is dan ook direct een welkome variatie die de badkamer extra mooi maakt. Elke ochtend en avond is het hier genieten geblazen, je komt dan helemaal tot jezelf, terwijl je geniet van het heilzame water en de rustgevende sfeer. Wat wil een mens nog meer?!

De slaapkamer

Net als in de rest van dit bijzondere huis, zien we ook in de slaapkamer een ingetogen kleurenpalet. Het is vooral wit dat de klok slaat. Een leuke variatie op dit kleurenpalet zijn de houtkleurige kozijnen, die zorgen voor een natuurlijke sfeer in de kamer. Let ook even op de sfeervolle spotjes in het plafond, supermooi! In deze kamer kom je zeker tot rust en voel jij je gezegend. 

Tot zover de renovatie van Gipsy Hill chapel. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste trends. 

Wilde jij ook altijd al een eigen bioscoop thuis? In dit artikel laten we je zien hoe je een thuisbioscoop kunt creëren!

Op ons forum zitten onze experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Wat vind jij van dit concept: wonen in een oude kapel? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!