6 tips voor een succesvolle high tea | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 tips voor een succesvolle high tea

Stoa. Stoa.
Klassieke balkons, veranda's en terrassen van MASSIMO SEMOLA PROGETTAZIONE GIARDINI MILANO Klassiek
Loading admin actions …

De traditie van de high tea dateert uit de vroege negentiende eeuw, toen Anna Russel, de zevende hertogin van Bedford,  vrienden uit begon te nodigen voor een zomerse afternoon tea in Woburn Abbey in Bedfordshire. Het was in deze periode gebruikelijk dat mensen bij elkaar kwamen om twee maaltijden per dag te gebruiken, zoals het ontbijt en het diner. Anna begon de traditie van een lichte snack in de middag en een pot heerlijke thee. 

In onze tijd is de high tea weer helemaal terug van weggeweest, maar heeft nu een modern jasje gekregen. Het gaat allang niet meer alleen om een lichte snack en een pot thee, want er wordt tegenwoordig een overvloed aan eten en drinken bij zo'n high tea betrokken. De high tea is een trendy aangelegenheid geworden die voorbereiding en oplettendheid vereist, maar is daardoor vaak wel een onvergetelijk evenement waar je nog vaak aan terugdenkt. Vandaag maken we je het gemakkelijk, we hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om eenvoudig een gewelidige high tea te kunnen organiseren met stijl en klasse. Kijk met ons mee!

De locatie

Het eerste wat je doet is het uitzoeken van de locatie. Geen van je gasten vindt het leuk om in de regen buiten te staan, maar evenmin houden ze ervan om binnen opgesloten te zitten in een schaduwrijke kamer als buiten de zon schijnt en de vogeltjes fluiten. Het is dus van het grootste belang dat je de weersvoorspellingen in de gaten houdt en op grond daarvan de juiste keuze maakt. Ten tweede is het belangrijk om na te denken over hoeveel gasten je gaat uitnodigen, kies mensen uit die het met elkaar kunnen vinden, want een high tea is in de eerste plaats een sociale aangelegenheid. Ook belangrijk: kies je voor een staande of zittende high tea? Als je deze vragen hebt beantwoord kun je verder gaan met je evenement!

Servies

Het is tijd om je beste servies uit de kast te halen. Poets wel eerst de glazen op, want niemand vindt het leuk om te drinken uit doffe glazen. Zorg ook voor de juiste glazen, want wijn drinken uit een cola glas is natuurlijk geen optie. Als je dit piekfijn in orde hebt zal je zeker een goede indruk op je gasten maken.

Presentatie

Een goede presentatie is het halve werk, en is naast esthetisch ook zeer praktisch. Als je high tea begint zorg dan dat de gerechten en wijn netjes uitgestald zijn, dat oogt mooi. De presentatie op de afbeelding geeft het goede voorbeeld, deze ziet er strak en stijlvol uit. De high tea verloopt op deze manier gestroomlijnd en je gasten zullen zich prima vermaken. Een goede presentatie schept een goede sfeer, en sfeer is alles!

Alles bij de hand

modern  door Versat, Modern

Als je het echt luxe wil aanpakken kies er dan voor om een trolly te gebruiken, dat geeft je de mogelijkheid om buiten bij je gasten te zijn, je hoeft niet telkens naar de keuken om spullen te pakken, en het ziet er professioneel en stijlvol uit. Heerlijk buiten genieten van de culinaire wondertjes en een goed glas wijn: het kan allemaal dankzij deze handige trolley die je high tea tot grote hoogte brengt.

Kleur

Wallpaper Ranunculus van Snijder&CO Klassiek
Snijder&CO

Wallpaper Ranunculus

Snijder&CO

Laat je high tea niet verzanden door een kleurloosheid. Kies voor kleurrijke macarons! Deze Parijse lekkernijen zorgen voor een vrolijke sfeer die zijn weerga niet kent. De zoete smaak is natuurlijk ook een heerlijke oppepper, zeker als het buiten regent en je de high tea binnen moest houden. Door deze macarons gaat er een mediteraans zonnetje schijnen in huis!

Modern servies

Een high tea is zoals we hebben gelezen van oudsher een nogal formele aangelegenheid. Het stijlvolle en klassieke servies benadrukt deze sfeer een beetje. Als jij meer hebt met de moderniteit, dan kun je natuurlijk kiezen voor een modern servies, dat haalt het formele randje van de high tea en zorgt voor een hippe sfeer. Op deze foto zien we een voorbeeld van modern design, waardoor je high tea een geheel ander uiterlijk krijgt. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het gezellig is!

Tot zover de tips voor het organiseren van een high tea. We wensen je al vast veel plezier! Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de laatste trends. 

Heb je altijd al gedroomd van een thuisbioscoop? In dit artikel laten we je zien hoe je zo'n bioscoop realiseert!

Op ons forum wachten experts op jouw vragen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!