Benut elke vierkante centimeter met deze tips! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Benut elke vierkante centimeter met deze tips!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Eclectische keukens van Design Eclectisch
Loading admin actions …

Ruimte is schaars. En daarom moeten we alles halen uit elke vierkante centimeter die ons huis groot (of eigenlijk klein) is. Maar hoe doe je dat op een slimme en tegelijkertijd esthetische wijze? Dat vertellen we je in dit artikel, aan de hand van vijf voorbeelden. Bij de appartementen die wij je laten zien, is het uitstekend gelukt functionaliteit te combineren met esthetiek.

Niches

Dit kleine maar fijne appartement wordt gekenmerkt door de vele niches. Hierdoor is op een klein oppervlak veel mogelijk. Natuurlijk is er gekozen voor wit, hetgeen de ruimte groter doet lijken dan hij werkelijk is. We zien dat de keuken, de wasmachine en de nodige kastruimte is weggewerkt in niches in de muur.

Slaapkamer

En ook in de slaapkamer verdwijnt het bed deels in een niche en deze biedt ook nog heel slim ruimte voor wat planken.

Verhoging

Deze kleine studio is heel slim ingericht. Verschillende natuurlijke barrières delen deze ruimte heel praktisch in. Het beste voorbeeld daarvan is de verhoging waar het bed op staat. Hierdoor ontstaat er een apart slaapgedeelte, maar de verhoging dient niet alleen daarvoor.

Bergruimte

In deze kleine studio is het lastig om veel bergruimte te creëren zonder de ruimte nog kleiner te maken. Maar zoals je ziet, is dat met deze verhoging heel goed gelukt. Het is niet zomaar een verhoging, maar eigenlijk een liggende kast.

Slimme oplossingen

Moderne keukens van Design Modern

In deze prachtige kleine studio is het ruimte besparen met multifunctionele oplossingen tot kunst verheven. Over alles is nagedacht en niets is toevallig. De schuifdeur richting de wc, de kastruimte in de niche, het keukenblok dat keuken en woonkamer scheidt en de tafel die daaraan grenst. Alles is even praktisch als fraai.

Hoogslaper

Eclectische keukens van Design Eclectisch

Vanuit deze hoek zien we nog een tweede keukenblok en een riante woonkamer. Dit dankzij de hoogslaper die een hele slaapkamer bespaart.

Van een nood een deugd maken

In dit kleine appartement zijn ook alle hoeken optimaal gebruikt. Zelfs de trap, waarlangs een tafeltje is gemonteerd, is multifunctioneel. De trap leidt niet alleen naar de woonkamer, maar is tevens ook een zitplek waar je dankzij de tafel bijvoorbeeld een snel hapje kunt eten.

Klassieker

En hier zien we de klassieker der klassiekers: de kast onder de trap. Niets zo loos als ongebruikte ruimte onder de trap. Dus in kleine appartementen is dit eigenlijk wel een must.

Speelse scheiding

In dit appartement vinden we alle functionaliteiten in één open ruimte. De eetkamer, de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Het keukenblok, dat is uitgevoerd in wit en hout en daarom bijna niet opvalt, is de perfecte scheiding tussen al die functionaliteiten.

Compleet

Dit keukenblok is zeer stijlvol en compleet en heeft nog een leuke verrassing. Links boven het aanrechtblad is een opening gelaten waardoor je toch nog contact hebt met de andere kant.

Slaapkamer

Het bed in de slaapkamer dient tevens als bank voor de woonkamer. Over multifunctioneel gesproken. Onder het bed vinden we nog wat lades voor bergruimte.

Meer (multifunctionele) slaapkamers kun je hier bekijken. Wil je dat er iemand met jou meedenkt over het slim inrichten van jouw huis, vraag dan een van deze professionals om hulp. En in dit Ideabook lees je meer handige tips voor kleine oppervlaktes.

Welk klein appartement vind jij het mooist en meest praktisch? Geef je mening in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!