Top 5 van de week: Modernistische woningen en ambachtelijk vlechtwerk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Top 5 van de week: Modernistische woningen en ambachtelijk vlechtwerk

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Homedia 2013:   door SMOOL by Robert Bronwasser,
Loading admin actions …

Aan het einde van de week nemen we nog eens de meest populaire artikelen van de afgelopen zeven dagen door. Op die manier proberen we een idee te krijgen van de huidige trends. We vinden deze week opvallend veel woningprojecten terug. Tweemaal betreft het een homify 360º project waarbij we de woning van zowel binnen als buiten onder de loep nemen. Eenmaal ging het om de renovatie van een oude ambassade. In de andere gevallen ging het om de beschrijving van een aantal voorwerpen, van handige mediameubels tot ambachtelijke vazen. 

1. homify 360º: Gezinswoning in Noord-Londen

 Huizen door deDraft Ltd,
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

Op de eerste plaats vinden we ons artikel over de renovatie van deze gezinswoning in de Londense wijk Highgate terug. Het architectenbureau deDraft herschikte de plattegrond van de woning en combineerde klassieke elegantie en eigentijds design bij het inrichten van de woning. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en het toepassen van gedetailleerde afwerkingen schonken zij het pand een nieuw leven. Op de foto zien we de voorgevel van het pand, die niet veel verschilt van de andere huizen in de straat. De werkelijke verassing staat je binnen te wachten, lees daarom vooral de rest van het artikel door en laat je inspireren door het fantastische resultaat.

2. Design Mediameubels

Waar moeten we onze tv kwijt? Of onze hifiapparatuur? En waarom zijn de meeste tv's toch zo lelijk? Op plaats twee vinden we ons artikel over design-mediameubels en verkennen wij de verschillende mogelijkheden om deze producten in het interieur te laten integreren. Daarnaast laten we u kennis maken met een aantal bijzondere ontwerpen, wat dacht u bijvoorbeeld van de tv op de foto hiernaast? Nogal wat anders dan die bakbeesten van kunststof of de inwisselbare platte tv's. Deze tv is niet alleen bedoeld als gebruiksvoorwerp maar draagt daarnaast ook nog eens actief bij aan het ontwerp en de inrichting van uw woning. Benieuwd naar de overige producten en tips? Ontdek ze hier.

3. Voor & Na: Van ambassade tot woning

De voor en na projecten op homify scoren vaak erg goed. De meest populaire verbouwing en renovatie van deze week betreft een appartement op de tiende verdieping ergens in het Spaanse Madrid, dat voorheen dienst deed als ambassade. Van ambassade naar een woning voor een groot gezin. Op de foto zien we de situatie voor aanvang van de renovatie. Een onoverzichtelijke plattegrond met veel kleine, gescheiden ruimtes, maakte plaats voor een gezinswoning met ruime, lichte kamers. Met een beperkt budget wist het Spaanse architectenbureau Diseño y Arquitectura Interior de voormalige ambassade om te bouwen tot een helder, elegant en warm huis. Het resultaat vindt u hier.

4. homify 360°: Modern minimalisme in Kent

 Huizen door homify,

Voor de liefhebbers van stoutmoedig ontworpen hedendaagse woningen en minimalistische interieurs raden wij het volgende artikel aan. In het Engelse Kent vinden we namelijk dit opvallend moderne huis terug, tussen een verder grotendeels groene omgeving. Wat vindt u ervan? Of wacht nog even. Neem eerst eens een kijkje binnen en laat u verassen door de opvallende symbiose tussen de moderne inrichting, de opvallende façade en de groene omgeving. 

5. Eclectisch Nederlands design van ANNY&

Vases by Douwe & Wiebren:  Woonkamer door ANNY&,
ANNY&

Vases by Douwe & Wiebren

ANNY&

Op de vijfde plaats vinden we de bijzondere ontwerpen van ANNY& terug. Anke en Nynke, de oprichters van ANNY&, staan bekend om hun ambachtelijk vervaardigde ontwerpen. Hiertoe gaan zij vaak samenwerkingen aan met experts en professionals van verschillende disciplines. In dit artikel komen we bijvoorbeeld bijzonder vlecht- en kerfsneewerk tegen. Wat dat is? Lees het in dit artikel!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!