5 tips om je tuin lenteklaar te maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 tips om je tuin lenteklaar te maken

Stoa. Stoa.
​Sapphire Pool Landelijke zwembaden van London Swimming Pool Company Landelijk
Loading admin actions …

Als de lente dichterbij komt beginnen veel mensen zich steeds opgewekter te voelen. De lange donkere dagen liggen weer achter ons en het wordt weer eerder licht. Op het moment dat je de vogels in de ochtend hoort zingen weet je het zeker: de winter ligt nu eindelijk achter ons! Dan breekt ook de tijd aan om de tuin lenteklaar te maken, op te knappen en een goede beurt te geven. Op de warme dagen van het jaar brengen we graag tijd door in de tuin, dus een fijne en nette tuin is dan een noodzakelijkheid. Daarom gaan we je vandaag een handje helpen. We gaan je een aantal voorbeelden laten zien waarmee jij de tuin snel lenteklaar kunt krijgen. Kijk met ons meer naar de voorbeelden!

Het bloemenbed opmaken

Topiary and Cloud Pruning in an English Country Garden Eclectische tuinen van Niwaki Eclectisch
Niwaki

Topiary and Cloud Pruning in an English Country Garden

Niwaki

De lente is een tijd van de bloei: de planten, insecten en dieren komen uit hun winterslaap en stappen weer in het leven.  Voor ons breekt de tijd aan om dode bladeren en onkruid op te ruimen, zodat de nieuwe bloemen zonder zorgen kunnen groeien. Het is handig om voortijdig voorzorgsmaatregelen te nemen om het onkruid tegen te gaan, dit kun je doen met speciale plastic zeilen, deze stoppen de groei van onkruid. Als je nu actie onderneemt, dan heb je straks in de lente een prachtige tuin.

Verzorg het gazon

Het is nu ook de tijd om het gazon een lekker te harken. Dit ruimt de rommel van de herfst en winter op, waardoor het gras voldoende licht en ruimte krijgt om te groeien. Misschien zijn er kale plekken op je gazon ontstaan, geen nood, zaai daar gewoon nieuw gras, bewater het steeds goed, totdat het weer gaat bloeien.

Heerlijke tuin

Vegetable garden witihn a country estate Landelijke tuinen van Roeder Landscape Design Ltd Landelijk
Roeder Landscape Design Ltd

Vegetable garden witihn a country estate

Roeder Landscape Design Ltd

Een van de mooie dingen van een eigen tuin is de mogelijkheid om zelf groente en fruit te telen. Als de vorst weg is dan kun je los gaan. Zaai je groente en fruit. Wortels en spinazie kun je als eerst zaaien, want die groenten kunnen de koude nachten weerstaan, paprika's en tomaten moet je in de zomermaanden zaaien. Als je kunt oogsten is dat een heerlijke tijd, breng je eigen groente en fruit zo van de tuin naar de keuken en genieten maar!

Zwembad schoonmaken

Als je één van de gelukkige huiseigenaren bent met de luxe van een buitenzwembad in de achtertuin, dan is de lente een spannende tijd. Zodra de winterkap is verwijderd moet je het zwembad eerst even goed laten drogen voordat je aan het schoonmaakwerk begint. Het wordt aangeraden om de ph- en chloorwaarden van het water professioneel te laten testen. Zo heb je altijd een schoon en veilig zwembad dat helemaal klaar is voor de zomer.

Zomeravond pracht

modern  door BD Designs, Modern
BD Designs

The changing face of the outdoor bonfire

BD Designs

Op de warme zomeravonden is het vaak erg fijn om buiten te zitten. Een vuurkorf zorgt dan voor veel sfeer. Deze korf doet het verschil tussen kunst en functie vervagen. Als je deze vuurkorf aansteekt wordt het metaal boven het hout roodgloeiend, waardoor er een ongeëvenaard effect te zien is. In deze tuin past hij perfect, de bankjes en de korf zijn beiden zijn gemaakt van staal. In een tuin als deze zijn de nachten eindeloos en voor je het weet fluiten de vogels alweer. Deze magische tuin is het decor voor lange gesprekken met vrienden, onder het genot van een drankje en een hapje.

Tot zover deze tips om je tuin lenteklaar te maken. We hopen dat je geïnspireerd bent. Alvast veel plezier met je nieuwe lentetuin. 

Zoek je inspiratie voor een prachtig tuinhek? Lees dit artikel en je bent helemaal op de hoogte van de nieuwste trends!

Op ons forum wachten experts op jouw vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!